Medvěd Odesláno 24. březen 2014 Autor Odesláno 24. březen 2014 ... já jsem rád, že můžu vychovávat své dítě v podmínkách, které bych si za vlády \"soudruhů\" neuměl představit ani v těch nejbujnějších snech... Na tohle musím reagovat. Marně přemýšlím, v čem je k výchově dětí lepší dnešní doba. Jediné, co mě napadá, že můžou na zkušenou do ciziny. To dřív moc nešlo. Krom možnosti studovat v zahraničí, což je velké + (ale jen pro ty, kteří mají něco v hlavě) považuju za SUPER to, že nemusím přemýšlet, jestli když Pavlíkovi řeknu nějaký svůj názor, nebude následovat nějaká protiakce od stranou řízené soudružky učitelky. Prostě se s ním můžu bavit bez toho, abych se bál, kdy bude za názor svých rodičů trestán (aneb kolikrát jste slyšeli ve svém dětství od rodičů větu: \"Je to sice takhle, ale ve škole to nesmíš říkat, učitelka si myslí, že je to úplně jinak).
elton Odesláno 24. březen 2014 Odesláno 24. březen 2014 Eltone souhlasím... Já nic nepsal, to Edison.
Hafity Odesláno 24. březen 2014 Odesláno 24. březen 2014 Některé učitelky věděly, jak to je, ale musely říkat opak.... to byla taky hrůza....
koblih69 Odesláno 24. březen 2014 Odesláno 24. březen 2014 Kde je jsou dneska takové velké továrny jako ČKD,Poldi Kladno atd,atd. Co šlo,tak se rozprodalo,nebo vytunelovalo. A myslím,že moc lidí zrovna za to nesedělo. Demokracii máme,budiž za ni. Ikdyž dřív se říkavalo ,že musíš držet hubu,ale máš co do ní a dneska to je trošku obráceně. Na to ti snadno odpovím a konkrétně třeba na příkladu ČKD ke kterému jsem měl poměrně blízko. Ty firmy byly naprosto neschopné přežití v aktuální době. Produkty, byly uplatnitelné z \"moderních\" ekonomik možná v Rusku, ale to je tak všechno. Třeba ČKD Elektrotechnika nabizí vývojově slabší produkt, který 20 let nedoznal změny za cenu výrazně vyšší než konkurence v ČR, ale hlavně dráž a nekvalitněji než třeba německý výrobce. Firmy měly obrovské fixní náklady, tisíce neprodukticních zaměstnanců a management, který byl něčekaně ten samý jako za socíku. Tenkrát se dalo nařídit něco nakupovat i přesto, že to stálo za houby a bylo to drahé, ale ta doba je daleko. Napadá mě příklad Jawy - ano byli jsme poměrně na špičce, ale kdy? Před 40-ti lety. Kde by bylo dneska Škoda Auto kdyby tuhle změnu neudělal někdo z venku, radikálně a v krátkém čase...
Charlie 1 Odesláno 24. březen 2014 Odesláno 24. březen 2014 3koda by byla v prde..... a nebo by modernizovala facelift Favorita A Felicii:D
koblih69 Odesláno 24. březen 2014 Odesláno 24. březen 2014 Jo byla by tam kde ostatní obdobné firmy... k tomu ČKD ještě malý kvíz - když máš domeček který má hodnotu 2 mil a někdo příjde a nabídne ti za pozemek pod ním 20 mil... s tím, že tam postaví sklad. Co uděláš? ... A kde je pointa? Porovnejte hodnotu pozemku s hodnotou ČKD. Ale už to nebude trvat dlouho... ... a pro změnu k Poldovce ... není zrovna jednoduchý provozovat huť někde kde už \"není\" uhlí Teda jednoduchý to relativně je, ale neprodejný. [upravil dne 24/3/14 21:07 od koblih69]
Medvěd Odesláno 24. březen 2014 Autor Odesláno 24. březen 2014 Některé učitelky věděly, jak to je, ale musely říkat opak.... to byla taky hrůza.... A bylo jich takových hodně, které se obrazně řečeno nemohly ráno podívat do zrcadla bez toho, aby si nad sebou samými musely zhnuseně odplivnout. Dnes nemusí a můžou učit podle svého svědomí, to je přece dobře
koblih69 Odesláno 24. březen 2014 Odesláno 24. březen 2014 já neříkám ani že máš, ani že nemáš pravdu - jednoduše proto, že to nevidím tak černobíle jak to tu prezentuješ, ale vadí mi formulace typu \"ráno podívat do zrcadla bez toho, aby si nad sebou samými musely zhnuseně odplivnout\"
Milan+ Odesláno 24. březen 2014 Odesláno 24. březen 2014 Méďo,připadá mi,že z každe doby si bereš co je pro Tebe vhodné,nedávno jsi někde myslím psal,že díky tátovi,který cestoval díky sportu s mládeží ledasco přivezl a to bojoval proti režimu? To by se asi nikam nepodíval. Doufám,že se nepletu.
Medvěd Odesláno 24. březen 2014 Autor Odesláno 24. březen 2014 Dost pleteš, ale nebudu se tu chlubit cizím peřím [upravil dne 24/3/2014 23:29 od Medvěd]
Ducatista Odesláno 25. březen 2014 Odesláno 25. březen 2014 Medvěd: když čtu tvoje názory, jak oslavuješ jeho smrt apod. - nechodíš náhodou taky klást věnce Mašínům???
Edison Odesláno 25. březen 2014 Odesláno 25. březen 2014 Já tak přemýšlím, v čem je dnešní doba jiná od té minulé. A nějak docházím k závěru, že vůbec v ničem. Není pravda, že by se člověk tehdy nemohl svobodně rozhodnout. Mohl. A každé rozhodnutí mělo své důsledky. A byly předem dobře známé. A dnes? Je to vlastně stejné. I dnes má každý možnost se svobodně rozhodnout. A i dnes má každé takové rozhodnutí své důsledky. A že dnes je to jiné? Já bych neřekl. Tehdy takové \"rozhodnutí\" nemělo za důsledek, že by člověk neměl co do úst. Dnes? Zaměstnavatelé své zaměstnance vydírají. A to dokonce v rozporu se zákony. A důsledky? Buďto se lidi podvolí, nebo o práci, tedy jakýkoli zdroj obživy prostě přijdou. A to právě v okamžicích, kdy se člověk - zamestnanec snaží se o svou budoucnost postarat. Podotýkám, že právě takovou situaci osobně řeším.
Medvěd Odesláno 25. březen 2014 Autor Odesláno 25. březen 2014 Edison - s tím svobodným rozhodováním za komančů jsi mě pobavil, na to fakt nemám co říct. :bojim Ducatista - čéče nechodím, ale chápu je a nemám s nimi žádný problém. [upravil dne 25/3/2014 14:15 od Medvěd]
koblih69 Odesláno 25. březen 2014 Odesláno 25. březen 2014 Já s nimi teda trochu problém mám i když to taky černobíle nevídím. S tím svobodným rozhodováním za komančů to vidím tak, že si se mohl svobodně rozhodnout, ale věděl´s, že v některých případech ty následky co poneseš budou neůměrný. Přesto to někdo udělal a nenechal se semlít. Na druhou stranu řada lidí to rozhodnutí \"upravila\" třeba kvůli budoucnosti dětí a pod. A teď suď kdo z nich zvolil lepší cestu. To se z pohledu jiné osoby dost těžko soudí. Von p. \"nebožtík\" řekl nenáviděnou větu: \"... neexistuje to, aby patnáctiletý děti určovaly, kdy má odejít prezident ... \" a ruku na srdce, i když mi už 15 nebylo tak jsem věděl houby a stejně jsem tam cinkal kličema jako ovce protože mi to šikovně naservírovali... takže masa lidí je fajn, když víš jak jí řídit... a 15 ti letý děti se řídí snadno.
Edison Odesláno 25. březen 2014 Odesláno 25. březen 2014 Tak, tak... Nemluvě o tom, že ani dnes nemaj patnáctiletí zrovna volební právo. A o tom, jak se děti nechaj ovládat vědi své třeba v Africe... Jen tak mimochodem... vezměme si takový pojem, jako je \"výchova\"... Ono se to totiž dá přeložit i jako \"programování\", nebo \"včasný výplach mozků\". Už jen proto, že v každé kultuře je výchova mladých lidí jiná a to přes to, že fyziologická stavba mozků se příliš neliší... Tedy přes praktickou \"stejnost HW\" do něj naléváme nejrůznější \"SW\", dle doby, kultury, přesvědčení, příslušnosti ke společenským skupinám... A to je zaručeně stejné dnes, jako kdysi... A bude to tak vždy. A děje se tak jak vědomě, tak nevědomě. [upravil dne 25.3.2014 14:17 od Edison]
Ducatista Odesláno 25. březen 2014 Odesláno 25. březen 2014 Ducatista - čéče nechodím, ale chápu je a nemám s nimi žádný problém.[upravil dne 25/3/2014 14:15 od Medvěd]nemáš s nima problém? No tak to se teda divím, žes nešel podříznout Štěpána osobně, když seš takovej komunistobijce... I když jak vidím tu vládní sebranku, a to jejich lezení do prdele amíkům, tak bys brzo měl vyznamenání taky... Pro mě vrah zůstane vrahem. Ale to jsme už hodně odbočili od smyslu vlákna...
Medvěd Odesláno 25. březen 2014 Autor Odesláno 25. březen 2014 Někdo holt komanče má rád, já ne a NIC s tím dělat nehodlám
Recommended Posts