Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Vysoka skola zlaty centropen, nasledne dlhe roky sada Parker (plniace, prepiska, ceruza a popisovac) pokial som ich nestratil. Mal som ich v jednom puzdre, platil som v papiernictve, nezavrel kabelku (buzitasku) asi po 10tich krokoch som to zistil, otocil sa ale nikde neboli, nikto nic nevidel aj ked som sa dost intenzivne pytal..... Niektori ludia su jednoducho svi.....:blicismajlik

Odtedy iba Parker prepiska....

Odesláno

Hm dobrá otázka, asi většině lidí nebude moje odpověď dávat smysl, ale pokusím se to nějak vysvětlit. Nosím pouze mechanické hodinky, často retro staré třeba 50 let občas specialitu starou třeba 80 let. Nosím i moderní, ale pouze mechanické. A plnící pero je pro mě podobné. Musíš se o ně starat, musíš to nechat zaschnout, ale když s ním píšeš tak je to věc, která i po cca 200 letech stále plní svojí funkci. Člověk s ním automaticky píše úhledněji, netlačí, dává si záležet... no holt máme každej jinou úchulku :D

Odesláno

Já myslím, že to je dobrá odpověď... Já tím píšu spíše vyjímečně, bo v terénu, v montérkách by to jaksi nebylo ono... Ale v kanclu, pokud zrovna nečrtám nějaký to šéma (na to se to prostě fak nehodí), tak jak to jde píšu perem. Prostě se mi to líbí... A jak píše Koblih, hned se člověk i k vlastnímu písmu chová prostě jinak... K hodinkám: Mám taky raději mechanické, leč z praktickýchh důvodů nosím qarzy. Ale zásadně ručičkové, ev. doplněné digy... viz vlákno o hodinkách zde.

Odesláno

Jak píše koblih, taky píšu perem, protože píše, tak jak píše. Musíš se o něj starat, ale ono se odmění. Mám dvě, jedno jsem dostal k třicátinám, takže už mu táhne... Ani nemyslet. Ale píše pořád stejně, hrot je stále v pořádku a žádná gelovka nepíše líp. Za ty roky si všímám, že to velmi pozitivně ovlivňuje pohled lidí, hlavně v zahraničí, vnímání mne, jako osoby, když si prostě na jednání, prezentaci vytáhnu na poznámky plnící pero. Jsou země a lidé, kteří to nenechají bez povšimnutí a musím říci, že již několikrát to bylo podnětem k bourání bariér. Obzvláště, pokud se mezi partnery objevuje aristokracie, lidé s aristokratickými předky nebo lidé se vztahem k aristokracii. Ale není to podmínkou. A často je to začátkem zajímavé konverzace s lidmi, se kterými by to člověk ani nepředpokládal.

Navíc plnící pero dává člověku opravdu velmi úhledný rukopis.

Odesláno

Tak ruopis mám hroznej... A štve mě to.. O to víc se snažím, když perem píšu... Divné je, že i když si píšu jen tak něco jen pro sebe... :-) Prostě to působí nejen na okolí, ale i na pisatele samotného. Jinak musím potvrdit, co píše Pacho, okolí si všímá a pera jsou vnímána dost pozitivně. I u nás na poště, když k podpisu vytáhnu své \"zlaté\", místo jejich hrůz na šňůrce..

Odesláno

K tomu rukopisu - ve škole jsem musel zvolit druhej jazyk. Protože dělám i Rusko tak jsem vzal ruštinu. Po cca 25ti letech jsem musel začít psát azbuku rukou a navíc psacím písmem. Když jsem někomu ukázal poznámky tak nevěřil, že jsme to psal já. Písmu je krásně úhledné jako od prvňáčka :D

Odesláno

Já ten Quink nepoužívám proto, že je kdovíjak úžasnej, ale proto, že u nás nic jiného nemají. :) Ostatně i takhle jsem byl v tom papíráku za exota - nakonec zašátrala ve vitríně za sebou a vytáhla tu krabičku s cenovkou 167. :)

Ad to pero - je to takovej \"entry-level\" kousek. Něco, co se člověk nebojí vzít do ruky, nebo půjčit svému dítěti, zároveň to ale píše překvapivě dobře a za tu cenu je pro začátek ideální (psal jsem s horšíma a dražšíma;)).

• O 11 měsíců později...
Odesláno

No tak já se přidám do řad perařů. Podle referencí koblih69 jsem šel a zkusil Baoer 388 a perfektní zkušenost. Slabounká stopa a perfektní dávka inkoustu. Teď jsem to trochu pokrvil tím, že jsem byl nucen naplnit pero inkustem Koh i noor místo parkera a je takovej vodovější. Spíš by mě zajímalo, zda se dá o kapku zůžit stopa pera. Mám i Parkera I.M. Premium, který mi o něco lépe sedí v ruce, ale používám diář A5 a občas je potřeba šetřit místem a potom se mi inkoust slejvá. V parkeru používám origo bombičky a zdá se mi, že tam toho inkoustu teče moc.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...