oddie Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 Edison: hele, ty tomu fakt věříš, co píšeš? Čeští politici v tom nějak vedou, jo? A na to jsi přišel jak? Čeští politici jsou ve srovnání s jinými leda totální žabaři, a ne že vedou. No a když je ti tak strašně proti srsti \"západní kultura\", můžeš si přeci směle vybrat kulturu třeba východní - v tom linkovaném článku je také pěkně shrnuta. A nakonec s tím 1989, že bylo cílem odebrat moc a kontrolu státu a zavest individualitu ve starosti o sebe sama, tak to už je opravdu vrcholem naivity, sorry. Citovat
čarokněžník Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 ale ne do ciny tam maj tak dva dolace na den a hrtku rejze Citovat
Medvěd Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 Si to vemte: 1989: cílem bylo odebrat moc a kontrolu státu a zavest individualitu ve starosti o sebe sama. Na to jsi přišel jak? To určitě nebylo cílem těch, kteří zmanipulovali masy lidí. Ty zmanipulované masy bych potřeboval vysvětlit (klidně do U2U, bude to asi čtení plné nehezkých výrazů). Citovat
Vvitty Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 ale ne do ciny tam maj tak dva dolace na den a hrtku rejze 1. uz davno ne, mozna na polich ve vnitrozemi. V pristavnich mestech je to radove jinde (a taky ceny...). 2. absolutni castka bez uvazeni kupni sily nic nerika. Citovat
oddie Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 To mi připomíná útržek z nějaké jiné diskuze jinde, co zhruba a mlhavě pamatuju - o Singapuru, průměrný plat cca dvojnásobek našeho, garsonka v přepočtu 8 milionů, Fabie 1,4 milionu a platí se za povolení vůbec jezdit autem, povolení se kupuje snad na 10 let za nějaké šílené prachy. Co je na tom pravdy a co je zkreslené přenosem nevím, ale nepravděpodobné to vůbec není... Citovat
Vvitty Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 To neni uplne presne, plati se za moznost registrace auta - mnozstvi je silne omezeno a pravidelne se drazi. K tomu jeste dane a poplatky ve výši cca dvojnásobku ceny auta. Na druhou stranu je tam velice slusna MHD. Jako zajímavost můžu připomenout že Singapurci mají (měli mít?) zakázáno na území státu řídit auto s malajsijskou registrací aby neobcházeli poplatky, daně a cla. Ale pobyt tam bych si klidne prodlouzil Citovat
oddie Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 Schválně jsem dohledal, kde to bylo, http://www.bike-forum.cz/forum/bajk-vs-dievca.html#comment2585760 Hm, jen za možnost registrace auta vypláznout 1,7 milionu na 10 let, bomba Citovat
Pe.Tr Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 Ja sem tez emigrant.emigroval jsem z vychodu. Tady se ale tomu rika naplava :-). Ale mam se tu lip jak na vychode. :-D Citovat
Medvěd Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 Pe.Tr - nestyď se za svou domovinu, Slezsko NENÍ na východě. Z východu sem připlula třeba moje hezčí a chytřejší polovička Citovat
Vvitty Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 Oddie: tak jsem se podival primo na singapurske LTA a fakt je to na deset let, ale asi trosku zlevnili - posledni data rikaji jen 1.5 milionu za opravneni. Tomu se rika drsna regulace provozu... mimochodem dost dalnic tam ma mytne a i to je odstupnovane podle denni doby... Citovat
Edison Odesláno 22. březen 2014 Autor Odesláno 22. březen 2014 Jen taková novinka: Americký berňák bude mít přístup k bankovním účtům v Česku. Je tam sice pár podmínek. 1. Min 50 tis USD na účtě a 2. PODEZŘENÍ, že majitel účtu je AMERICKÉ NÁRODNOSTI!!! Zdůraznuji pojmy \"PODEZŘENÍ\" a \"AMERICKÉ NÁRODNOSTI\"!!! Zdroj: Ekonomický denník E15 [upravil dne 22.3.2014 21:06 od Edison] Citovat
oddie Odesláno 22. březen 2014 Odesláno 22. březen 2014 Zhruba podobně vtipné jako selektivní zablokování karet klientům nějaké ruské banky jako že odvetou za Krym. Zrovna nedávno jsme se o tom bavili s jedním Američanem, lektorem angličtiny. O tom, jak si lidi sami dobrovolně vybudovali absolutní závislost na těhle centrálně ovládaných a kontrolovaných sračičkách jen kvůli vlastní pohodlnosti, a pak se strašně diví, že když se někdo rozhodne, sami se ani nevys.... A Amerika tom vede. Malý příklad: když se v r. 53 dělala \"měna\", museli soudruzi tajně nechat natisknout nové prachy, rozdistribuovat je, všechny tyhle šílené manévry utajit, pak po přecenění fyzicky vyměňovat prachy, šílená akce. Dneska se totéž dá udělat v podstatě na pár kliknutí, nemusí se nic měnit, vždyť ty prachy už nejsou ani vytištěné, stačí napsat něco jako Update money set new_value = old_value * 0,05 a můžete se jít online klouzat. Těch pár směšných papírků, co je v oběhu fyzicky jako hotovost můžeme směle zanedbat a nechat těm pár lidem jako bonus. Citovat
Guest Džůny Odesláno 22. březen 2014 Odesláno 22. březen 2014 Anonymita a soukromí už je dnes jen iluze. Další registr rozhodně není žádný velký milník, ten už toho moc nezmění (jen šmírákům dál usnadní práci), na to je pozdě. Lidé vyměnili svobody za pohodlí; díky mobilnímu telefonu operátor vždy zná vaši přibližnou polohu, poskytovatel internetu ví, co vyhledáváte, na jaké stránky chodíte a jak často, vše se ukládá do logu, Google uchovává statistiky vyhledávání a podle toho se vytváří cílená reklama, obchoduje se s mail-listy, kamery jsou na mnoha místech, vaše jméno taky, hodně webových stránek ukládá hesla v plaintextu, i přesto že je rok 2014, takže pokud používáte jedno heslo na všechno, koledujete si o průser, atd. atd. Pokud člověk není neustále v pohybu, nepoužívá proxy, šifrování veškeré komunikace (koho by to zajímalo, koukněte na \"Tor\"), telefon s předplacenou SIM, nemění si co půl roku jméno a bydliště a nechodí v kukle, moc toho nenadělá. Popravdě, po tom, co jsem nějakou dobu strávil ve Velké Británii a mluvil se Skoty jsem opravdu rád, že bydlím tady. Asi by se vám nelíbilo mít CCTV kameru na každém rohu (doslova) a platit pojistku na auto 3x dražší než je cena samotného auta. O zákazech chlastání v určité době ani nemluvě (a lidem pod 26 tam naprostá většina alkohol ani neprodá), a když už se může, tak je to 7 liber za skleničku v malé místní hospodě, lahváč v Tescu po 2.20. Buďte rádi za ČR, naši politici jsou proti těm světovým těžcí amatéři (což ovšem neznamená, že bychom se s vývojem situace měli smířit a být rádi, to ne). Edit: Byl by docela zajímavý experiment fungovat cca půl roku zcela anonymně. Jít \"off the grid\", bez Internetu, bez bank, platit jen hotovostí (mimochodem, někde jsem četl článek o účtech, a v anketě se tuším až 84% vyjádřilo, že dneska bez účtu nejde fungovat – zajímavé), zahodit telefon. Docela lituji těch, kteří se rozhodli něco takového zkusit a šli do Bitcoinu, který z burz záhadně mizí a zase se objevuje jako když kouzelník tahá Boba a Bobka z klobouku. [upravil dne 23/3/14 00:53 od Džůny] Citovat
Edison Odesláno 23. březen 2014 Autor Odesláno 23. březen 2014 Naprostý souhlas... Jen ovšem upozorňuju na některé drobné rozdíly, zejména v tom, že někdy některé věci si člověk rozhodnout může, jiné nikoli. Taky jsem to nezmiňoval jako nějaký milník... spíš jsem měl na mysli to, že taky není dobré si nutně nechat všechno líbit... Např. já... Právě jsem v práci v situaci, kdy si můj zaměstnavatel usmyslel, že mám zaplatit daň z příjmu v Německu. Jezdím tam na sužební cestu, zaměstnavatele mám v Praze, příjem mám v Praze. Tak jsem se ptal, proč a na základě čeho, jakých zákonů. Mno.. stručně mě poslal do prdele. Předhodil mi papír: \"tadyto podepiš\". Co na tom, že to zpracovala nějaká firma, kterou si zaměstnavatel najal. Co na tom, že tahle firma zná moje osobní údaje včetně mých příjmů. Tak jsem se ptal, kde ty údaje sebrala, kdo jí je dal (je jasné, že můj zaměstnavatel)... tak jsem se ptal, kde ta firma má souhlas se zpracováním mých osobních údajů v souladu se Zákonem a kde zaměstnavatel má souhlas s poskytnutím mých osobních údajů třetím stranám... A co si myslíte, že mi řekli? Místo nějakého vysvětlování jen výhružky a vydírání... O vykazování přesčasů (ty se taky podle zákonů maj platit, tedy i danit kapku jinak, že) ani nemluvím. Holt nejsem zase až taková ovce, takže já se podle toho taky zařídím... ;-) btw: Není náhodou taková neoprávněná manipulace s osobními údaji Tr.Č.? Ale určitě by nebylo odvěci zpracovat oznámení na podezření z daňových úniků a to jak na PČR, tak na FÚ a podnět na ÚOOÚ. Myslím, že by zaměstnavatel neměl radost. [upravil dne 23.3.2014 06:58 od Edison] Citovat
Hafity Odesláno 23. březen 2014 Odesláno 23. březen 2014 Potažmo možná nebudeš mít radost ani ty.... Citovat
Edison Odesláno 23. březen 2014 Autor Odesláno 23. březen 2014 Já vím... Pro mě to může vyústit změnou chlebodárce... Ať už \"odejitím\", nebo krachem zaměstnavatele... Jsme taková větší \"garážovka\"... Citovat
Guest Džůny Odesláno 23. březen 2014 Odesláno 23. březen 2014 Za stání si za svými právy a názory lidi platili vždycky. Jen vás za to dnes nikdo nepopraví, \"jen\" přijdete o práci / majetek. Mně se taky nelíbí, kam to směřuje, proto se snažím volit rozumně, ale bojím se, že to stejně k ničemu není. Oni si to mocní stejně zařídí podle sebe. Citovat
čarokněžník Odesláno 23. březen 2014 Odesláno 23. březen 2014 ty muzes volit jak chces ale koblihy v metru zdarma tema vysledkama poradne zamichaj....vymenim svoji budoucnost za koblihu! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.