Stejsn Odesláno 13. březen 2014 Odesláno 13. březen 2014 Konečně se mi povedlo zprovoznit tempomat ve svém autě, ale jsem trochu jelen z jeho ovládání. Chová se to nějak svérázně, úplně jinak než jsem zvyklý z firemní oktávky. Neměl by někdo stránku z manuálu auta o tom, jak se přesně ovládá tempomat ve 406ce se STARÝMI PÁČKAMI? V service boxu je popis jenom těch placatých. Citovat
Stejsn Odesláno 13. březen 2014 Autor Odesláno 13. březen 2014 Nebo kdyby mi aspoň někdo, kdo má staré páčky, vysvětlil jak se tempomat používá. Jedu třeba 50 po městě, hrábnu na páčku tempomatu a auto začne zrychlovat na 90. Čili si to asi pamatuje nějakou předtím navolenou rychlost. Citovat
Dave_k Odesláno 13. březen 2014 Odesláno 13. březen 2014 Ukládám aktuální rychlost pohybem páčky dolů. Vypínám přitažením páčky k volantu. Aktivuju poslední uloženou rychlost pohybem páčky nahoru. Citovat
Stejsn Odesláno 13. březen 2014 Autor Odesláno 13. březen 2014 No děkuju, ale v manuálu v novým páčkám se třeba píše, že máš tlačítko podržet až do dosažení požadované rychlosti... proti tomu třeba ta oktávka to má naopak - dosáhneš rychlost a zmáčkneš tlačítko. Jde mi o tyhle detaily, filozofie ovládání je zdá se rozdílná. Citovat
Dave_k Odesláno 13. březen 2014 Odesláno 13. březen 2014 U starýho modelu, žádný tlačítko není. Jen vypínač tempomatu pod volantem. Rozjedeš na požadovanou rychlost, cvakneš páčkou dolů a už si to tu rychlost pamatuje. Pokud chceš tempomat deaktivovat, přitáhneš páčku k sobě (nebo brzda, spojka). Pokud chceš použít předešlou rychlost tak jen páčkou cvakneš nahoru a máš ji tam. Na tom není co laborovat. Při jízdě na tempomat, jde pohybem páčky nahoru dolů měnit udržovanou rychlost. Citovat
mmartinkovic Odesláno 14. březen 2014 Odesláno 14. březen 2014 Zdaju sa mi tie stare packy lepsie ako nove plackate. Nejako si nemozem zvyknut na dlhsie drzanie, aby to islo o 5 hore ci dolu. Citovat
Stejsn Odesláno 7. červenec 2014 Autor Odesláno 7. červenec 2014 Je možné, že s tempomatem mám nižší spotřebu? Za dobu používání, cca 4 měsíce, mi klesla průměrná spotřeba o víc než půl litru. Palubní počítač mi teď dokonce ukazuje neuvěřitelnou hodnotu 7,6 litru (což je velmi optimistický údaj, reálná podle špricmonitoru je cca 8,5). Já si vždycky myslel, že tempomat obvykle průměrnou spotřebu zvyšuje. Citovat
koblih69 Odesláno 7. červenec 2014 Odesláno 7. červenec 2014 Záleží jak jezdíš \"normálně\"... pokud pěkně plynule tak bude mít tempomat spíš horší výsledky (stejně tak v členitějším terénu). Pokud ale jezdíš víc brzda / plyn tak na tempomat budeš mít výsledky spotřeby spíš lepší než \"noha\"... Citovat
Stejsn Odesláno 7. červenec 2014 Autor Odesláno 7. červenec 2014 No právě že jezdím celkem \"na spotřebu\", tak mě to (příjemně) překvapilo. Citovat
OK406 Odesláno 8. červenec 2014 Odesláno 8. červenec 2014 Snad ti pomůže tento manuál tempomatu: Citovat
Stejsn Odesláno 9. červenec 2014 Autor Odesláno 9. červenec 2014 Děkuju, nicméně jsou v tom chyby. Nastavení rychlosti do paměti se dělá brnknutím o páčku dolu a ne nahoru Každopádně už jsem se s tím za tu dobu naučil zacházet. Citovat
Stejsn Odesláno 9. červenec 2014 Autor Odesláno 9. červenec 2014 To ale nemá logiku - já páčkou dolů nastavuju aktuální rychlost do paměti a páčkou nahoru jí znovu vyvolávám, když jsem mězitím musel tempomat (páčkou k sobě, nebo pedálem) vypnout. V tom manuálu se píše, že se obě tyto funkce vyvolávají šťouchnutím do páčky nahoru, což ale dost dobře nejde - buď si tám rychlost uložíš, nebo vyvoláš, ne? Citovat
mmartinkovic Odesláno 9. červenec 2014 Odesláno 9. červenec 2014 Ukladas stlačením dole. Hore sa vyvolá posledná rýchlosť, aká bola uložená. Ak potiahnes k sebe, prerusis činnosť. Rovnako aj brzda a spojka prerušuje činnosť. Co na tom nie je chápatelne ? Je to omnoho lepšie ako na plochých, tam je tukanie po + - 1km/h,pridrzanie o +- 5 km/h. Musíš si to výskusat na ceste, kde nebude veľká premávka a bude to aj pre teba bezpečné. Tempomat funguje od cca 40km/h, tak môžeš skúšať aj v meste. Citovat
Stejsn Odesláno 11. červenec 2014 Autor Odesláno 11. červenec 2014 Nieje na tom chápatelné že podle tý knížky (a uživatele OK406) ukládáš hore a vyvoláváš také hore. Já ukládám dole. Citovat
Stejsn Odesláno 11. červenec 2014 Autor Odesláno 11. červenec 2014 A v některých případech se mi stane, že vyvolávám hore i dole! Nevím proč, ale když jedu na tempomat, vypnu ho přitažením páčky k sobě, rychlost mi mezitím klesne a já chci uložit novou (menší) rychlost páčkou dolů, začne auto přidávat stejně tak, jako kdybych místo dolů pohnul páčkou nahoru. Citovat
Dave_k Odesláno 11. červenec 2014 Odesláno 11. červenec 2014 Myslím, že pokud v paměti není ještě žádná rychlost od nastartování uložena tak jde uložit i pohybem nahoru. Citovat
mmartinkovic Odesláno 13. červenec 2014 Odesláno 13. červenec 2014 Pri preruseni funkcie sa pohybom dolu vzdy ulozi aktualna rychlost. Skus to tak, ze prerusis tempomat spojkou/brzdou, a potom daj ulozit rychlost pohybom dole. musi ulozit aktualnu. Pripadne pri jazde a zapnutom tempomate ide spolahliho + a - pridavat ci uberat rychlost ? Pripadne ci ti este nezasahuje aj to, ze pri nastavenej rychlosti pridas pedalom, rychlost sa zvysi a ked uberies chces nastavit, ale on si drzi poslednu a pohybom dolu mu len uberies 5 km/h. Citovat
Dave_k Odesláno 14. červenec 2014 Odesláno 14. červenec 2014 Vždy při uložení rychlosti nebo vypnutí tempomatu slyším cvaknout relé jakoby od spolujezdce a tak taky poznám, že se daný proces provedl. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.