Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Stránka z manuálu o tempomatu (staré páčky)

Recommended Posts

Odesláno

Konečně se mi povedlo zprovoznit tempomat ve svém autě, ale jsem trochu jelen z jeho ovládání. Chová se to nějak svérázně, úplně jinak než jsem zvyklý z firemní oktávky. Neměl by někdo stránku z manuálu auta o tom, jak se přesně ovládá tempomat ve 406ce se STARÝMI PÁČKAMI? V service boxu je popis jenom těch placatých.

Odesláno

Nebo kdyby mi aspoň někdo, kdo má staré páčky, vysvětlil jak se tempomat používá. Jedu třeba 50 po městě, hrábnu na páčku tempomatu a auto začne zrychlovat na 90. Čili si to asi pamatuje nějakou předtím navolenou rychlost.

Odesláno

Ukládám aktuální rychlost pohybem páčky dolů. Vypínám přitažením páčky k volantu. Aktivuju poslední uloženou rychlost pohybem páčky nahoru. ;)

Odesláno

No děkuju, ale v manuálu v novým páčkám se třeba píše, že máš tlačítko podržet až do dosažení požadované rychlosti... proti tomu třeba ta oktávka to má naopak - dosáhneš rychlost a zmáčkneš tlačítko. Jde mi o tyhle detaily, filozofie ovládání je zdá se rozdílná.

Odesláno

U starýho modelu, žádný tlačítko není. Jen vypínač tempomatu pod volantem.

Rozjedeš na požadovanou rychlost, cvakneš páčkou dolů a už si to tu rychlost pamatuje.

Pokud chceš tempomat deaktivovat, přitáhneš páčku k sobě (nebo brzda, spojka).

Pokud chceš použít předešlou rychlost tak jen páčkou cvakneš nahoru a máš ji tam.

Na tom není co laborovat.

Při jízdě na tempomat, jde pohybem páčky nahoru dolů měnit udržovanou rychlost.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Je možné, že s tempomatem mám nižší spotřebu? Za dobu používání, cca 4 měsíce, mi klesla průměrná spotřeba o víc než půl litru. Palubní počítač mi teď dokonce ukazuje neuvěřitelnou hodnotu 7,6 litru (což je velmi optimistický údaj, reálná podle špricmonitoru je cca 8,5). Já si vždycky myslel, že tempomat obvykle průměrnou spotřebu zvyšuje. :o

Odesláno

Záleží jak jezdíš \"normálně\"... pokud pěkně plynule tak bude mít tempomat spíš horší výsledky (stejně tak v členitějším terénu). Pokud ale jezdíš víc brzda / plyn tak na tempomat budeš mít výsledky spotřeby spíš lepší než \"noha\"...

Odesláno

Děkuju, nicméně jsou v tom chyby. Nastavení rychlosti do paměti se dělá brnknutím o páčku dolu a ne nahoru :roll Každopádně už jsem se s tím za tu dobu naučil zacházet.

Odesláno

To ale nemá logiku - já páčkou dolů nastavuju aktuální rychlost do paměti a páčkou nahoru jí znovu vyvolávám, když jsem mězitím musel tempomat (páčkou k sobě, nebo pedálem) vypnout. V tom manuálu se píše, že se obě tyto funkce vyvolávají šťouchnutím do páčky nahoru, což ale dost dobře nejde - buď si tám rychlost uložíš, nebo vyvoláš, ne? :myslim

Odesláno

Ukladas stlačením dole.

Hore sa vyvolá posledná rýchlosť, aká bola uložená.

Ak potiahnes k sebe, prerusis činnosť. Rovnako aj brzda a spojka prerušuje činnosť.

Co na tom nie je chápatelne ?

Je to omnoho lepšie ako na plochých, tam je tukanie po + - 1km/h,pridrzanie o +- 5 km/h.

Musíš si to výskusat na ceste, kde nebude veľká premávka a bude to aj pre teba bezpečné.

Tempomat funguje od cca 40km/h, tak môžeš skúšať aj v meste.

Odesláno

Nieje na tom chápatelné že podle tý knížky (a uživatele OK406) ukládáš hore a vyvoláváš také hore. Já ukládám dole.

Odesláno

A v některých případech se mi stane, že vyvolávám hore i dole! Nevím proč, ale když jedu na tempomat, vypnu ho přitažením páčky k sobě, rychlost mi mezitím klesne a já chci uložit novou (menší) rychlost páčkou dolů, začne auto přidávat stejně tak, jako kdybych místo dolů pohnul páčkou nahoru.

Odesláno

Pri preruseni funkcie sa pohybom dolu vzdy ulozi aktualna rychlost.

Skus to tak, ze prerusis tempomat spojkou/brzdou, a potom daj ulozit rychlost pohybom dole. musi ulozit aktualnu.

Pripadne pri jazde a zapnutom tempomate ide spolahliho + a - pridavat ci uberat rychlost ?

Pripadne ci ti este nezasahuje aj to, ze pri nastavenej rychlosti pridas pedalom, rychlost sa zvysi a ked uberies chces nastavit, ale on si drzi poslednu a pohybom dolu mu len uberies 5 km/h.

Odesláno

Vždy při uložení rychlosti nebo vypnutí tempomatu slyším cvaknout relé jakoby od spolujezdce a tak taky poznám, že se daný proces provedl.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...