čarokněžník Odesláno 10. březen 2014 Odesláno 10. březen 2014 zdravím všechny asi před půl rokem sem koupil do města vozítko Peugeot 206, vsechno supr nic nebouchalo ani neboucha ale od rozvodů zezhora od kliky jde při zátěži zvuk jako rozsypanej hrach jako když je ložisko těsně před smrtí. chci to zpravit svépomocí vyměnit ložisko, všechno si dělám sám-do servisu to dávám jen na geometrii a výměnu oleje jen nevím jak začít, manuál mám. sundám teda víko, sundám rozvody, vymontuju koníky a jak potom? zatím jsem tohle nedělal tak moc netuším, za nakopnutí správným směrem díky, Citovat
čarokněžník Odesláno 10. březen 2014 Autor Odesláno 10. březen 2014 jo ještě auto sorry je to Peugeot 206 SW 1.4 KFX Citovat
oddie Odesláno 10. březen 2014 Odesláno 10. březen 2014 Klika je dole. Nahoře je vačka. Pokud je to shora od vačky, tak to asi nebude ložisko. Citovat
čarokněžník Odesláno 10. březen 2014 Autor Odesláno 10. březen 2014 tak ze byla spatna vacka to fakt nevim jeste jsem to nerozebiral ale jde to natuty zezhora smerem od rzvodu Citovat
čarokněžník Odesláno 10. březen 2014 Autor Odesláno 10. březen 2014 jinak zadreny to neni urcite motor jden normalne za plynem olej neubejva chladivo taky v cajku Citovat
oddie Odesláno 10. březen 2014 Odesláno 10. březen 2014 Od vačky jde klepání v polovičním rytmu, točí se 2x pomaleji než klika, podle toho to může jít poznat. Citovat
čarokněžník Odesláno 10. březen 2014 Autor Odesláno 10. březen 2014 jo klepe to! ale jen na volnobeh prakticky v zatezi to uz nedela, takze je to vacka jo, tak to mi nezbejva nez ji asi vymenit Citovat
rootsky Odesláno 10. březen 2014 Odesláno 10. březen 2014 Lezl někdo do rozvodů před tím než to začalo? Citovat
oddie Odesláno 10. březen 2014 Odesláno 10. březen 2014 Může to být jen neseřízená vůle ventilů. Citovat
čarokněžník Odesláno 10. březen 2014 Autor Odesláno 10. březen 2014 tyjo no vrtal se v tom jeden vseumel, vesnickej servis, menili symerynk nahore i dole na soukoli, obcas totiz odkapaval olej, po vymene uz ani nekapne, ale prvne ty rozvody utahly moc nafest, normalne to piskalo jako prase, jel jsem po ulici a lidi se otacely, dojel jsem tam za nima, tak to trochu povolili a uz to bylo v pohode ale myslim ze bych to asi mohl jeste trochu povolit pred tim to melo trochu jinej zvuk i me prijde ze to jelo lip jinak se tam nikdo nevrtal zaclo to docela samovolne na vule ventilu se zeptam jsem jeste v kontaktu s puvodnim majitelem ale pochybuju ze neco takovyho vubec delal, mel to predtim starsi pan Citovat
rootsky Odesláno 10. březen 2014 Odesláno 10. březen 2014 JJ tady se seřizují vůle ventilů (nemá to hydrostavy) a při rozvodech by se dalo i pokonit časování vačky. Takže zkontrolovat Citovat
čarokněžník Odesláno 10. březen 2014 Autor Odesláno 10. březen 2014 no to vidim skoro jako tutovky, ten ocas mi jeste nadaval ze mu tam davam zabozrouta ze udela radsi dve prevodovky na Pasatu nenebo Oktavce a nemusi se mrdat s Peugeotem poslys a ty vule ventilu asi bez ty listovy merky nezkontroluju vid.....a to casovani vacky jak zjistim jestli je to spravne, ja uz to nechci davat do servisu po tyhle zkusenosti radsi se neco novyho naucim, diky Citovat
oddie Odesláno 10. březen 2014 Odesláno 10. březen 2014 Proč to dáváš k takovým debilům? Měrky na vůle stojej tak kilo. Citovat
čarokněžník Odesláno 10. březen 2014 Autor Odesláno 10. březen 2014 to bylo na doporuceni od znamyho co tam servisuje Pasata 2 litr TDI a to jeste chtel za vymenu tech dvou symerynku 3 litry coz me prijde docela dost, jo sice i s materialem ale kolik tak ty dve muzou stat to je par stovek, tak jsem zaplatil a uz me tam neuvidi merku koupim a normalne to zkontroluju, navod mam jen mi porad s tou vackou jak to mam nastaavit to sem jeste nedelal Citovat
krtek 2 Odesláno 10. březen 2014 Odesláno 10. březen 2014 Co chces s vackou robit ako skontrolovat rozvody? tak to musis zhodit kryt rozvodov aby si nane videl a vsetko dookola aby si mal pristup ty mas 8 ventilovy motor cize jednu vacku ,no a ty musis tocit klukou do takej polohy aby sa ti prekryli znacky ozubeneho kolesa vacky a remenice kluky voci bloku a hlave valcov neviem ako je to u tvojho motora ale vecsinou to ozubene koleso a remenicu kluky aretujes s kolikmi prepchas kolik cez ozubene koleso do bloku no a ak zaaretujes remenicu kluky a nasledne aj koleso vacky kolikom tak je setko ok ak zaaretujes remenicu kluky a vacka sa nebude dat koli posunutiu ozub kolesa tak je to posunute,ale konkretnu aretaciu si musis zistit bud z knizky alebo po odnati krytu rozvodov na motore a pametaj ze na dve otacky kluky spravi vacka len jednu otacku takze urobis jednu otacku na kluke a nemusi to pasovat (znacky)nepanikar a rob dalsiu otacku a to by uz malo sediet ak nie tak je to posunute [upravil dne 10/3/14 19:26 od krtek 2] Citovat
oddie Odesláno 10. březen 2014 Odesláno 10. březen 2014 Pokud to jede dobře, nastavené to bude dobře, jinak by to nejelo. Jinak za dvě gufera 3 litry, to tě ten matlák pěkně natáh, ten motůrek je jednoduchej, práce max. na dvě hodinky s kafíčkem u toho, a on tě natáhne a ještě to zprasí. Citovat
čarokněžník Odesláno 10. březen 2014 Autor Odesláno 10. březen 2014 jo prave proto si to chci raci udelat sam usetrim a budu to mit poradne premyslelv jsem nad tim a aj podle navodu to bude asi blbou vuli ventilu tam pisou o mechanicky ch razech z motoru coz takovy jakoze klapani presne je, jako jede to, ale nez se v tom vrtal ten mechos tak to jelo lip asitak o20 procent ted je to takovy mdly Citovat
ozzy56 Odesláno 11. březen 2014 Odesláno 11. březen 2014 pleteš si vačku s klikou a budeš si dělat ventily?? no když chceš ušetřit a mít to pořádně Citovat
marko306 Odesláno 11. březen 2014 Odesláno 11. březen 2014 Skontroluj si kmitanie remenice od kľuky. Zväčša tá býva rozdžubaná a klepod od nej sa prenáša až hore. Poprípade zhoď remeň a uvidíš či pazvuk po naštartovaní zmizne. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.