oddie Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 V garáži mám rolovací vrata na dálkové ovládání, a to ovládání mě dost vadí. Je totiž realizováno jedním tlačítkem - jednou zmáčknu, otevřou se, podruhé zmáčknu, zavřou se. Pokud na vrata nevidím, nemám žádný způsob, jak zjistit, zda jsou skutečně zavřená, ani žádný způsob, jak zavření \"pojistit\" tím, že bych zmáčkl zavírací tlačítko. Ovladač přitom dvě funkční tlačítka má - je to dvoukanálové Teleco TVTXP868 A02. Mátě někdo ideu, jak to předělat na ovládání dvěma tlačítky - jedno pouze otevírací, druhé pouze zavírací? Deska jednotky s přijímačem viz foto, je to nějaký jednoúčel. V nejhorším bych to i vyhodil a dal místo ní jinou... Citovat
ChouLu Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 Bude to v MCU naprogramováno a nikdo s tím nic nenadělá Citovat
Péťa Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 Také řeším podobný problém, už jsem se ráno mnohokrát otáčel a vracel 2km, abych se podíval Zatím uvažuji o web kameře, kterou bych si jen na mobilu ověřil, jestli je garáž zavřená. Zkoumal jsi, jestli je tam jedno relé na otevření a druhé na zavření? Asi nebude Citovat
oddie Odesláno 4. březen 2014 Autor Odesláno 4. březen 2014 Nezkoumal jsem zatím nic, jen jsem sundal kryt. Jinak podle toho označení by se to mělo dát najít, ale nějak jsem se zatím k žádnému návodu neproklikal. kdyby to nešlo, klidně bych dal jinou jednotku, ale potřeboval bych kdyžtak vědět jakou... Ani nakonec nepotřebuju dálku, klidně bych si tam mohl dát třeba rfid, nepotřebuju to otevírat z auta. Citovat
Návštěvník Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 Jak dlouho se takový vrata zavíraji? Nemám s tím zkušenost, ale počkat půl minuty než se zavřou nejde? Citovat
oddie Odesláno 4. březen 2014 Autor Odesláno 4. březen 2014 Nejde o žádné počkání, o tom to absolutně není. Jde o to, že není vůbec žádná kontrola z bytu, odkud ta dálka taky dosáhne. Takže když se např. náhodou dítko zmocní klíčů a něco zmáčkne, nepřijde se na to, a když není jistota, jestli něco zmáčklo, není jak to zkontrolovat ani pojistit zmáčknutím zavíracího. Jedině se sebrat a jít tam. Citovat
Přema Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 ...tohle tema me zajima...... uvazoval sem o koncaku na spodek vrat.....ale tahat 15m vzduchem nejaky kabel ......no nevim... Citovat
Péťa Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 Koncák mě taky napadl, ale už jsem nevyřešil, jak jeho stav jednoduše vystavit do internetu Citovat
Péťa Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 oddie, Tvůj požadavek ještě komplikuje to, že stisk tlačítka během pohybu vrat je zastaví. To tak nemáš? Citovat
oddie Odesláno 4. březen 2014 Autor Odesláno 4. březen 2014 Mám. To bych ale neviděl jako problém, to může zastat stisk opačného tlačítka. Citovat
ChouLu Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 Oddie napiš nějaký typ té jednotky... mám nápad Peta: Arduino... nebo Raspberry Pi s wifi modulem připojeným na domácí router Citovat
Péťa Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 Arduino by asi nebylo špatné, umí vystavit stav I/O? Já ho můžu připojit kabelem, mám strukturku Citovat
P607Olda Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 Nevím, k čemu je ten odkaz. Nemáš návod? Já mám ke svým vratům servisní návod a dá se tam nastavit spousta věcí, např. aut. zavření po minutě. A možná i ta dvě tlačítka. Pokud máš vyšší nároky, ak by bylo potřebné je předem definovat. Např. že vyžaduješ, aby vrata uměla \"odpovědět\" a tím předat stav, zda jsou zavřená. Anebo tu kameru na hlídání dětí, s vysílačem a dosahem v domě (chůva) - snad to existuje. Anebo přenos z kamery na web (Jablotron?). Citovat
Péťa Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 Odkaz byl pro ChuLa, ať jde na chat, kde to probereme Citovat
oddie Odesláno 4. březen 2014 Autor Odesláno 4. březen 2014 Nemám návod a předem jsem definovat nic nemohl, koupil jsem to jaksi i tou garáží už v ní namontované. Citovat
P607Olda Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 O tom \"definování\" mluvím pro případ, že bys chtěl si udělat svůj systém (zaznělo tu Arduino), anebo že bys ten systém chtěl nahradit jiným. Dodavatel vrat Kružík nakupuje různé věci z Číny, možná bys s nimi o tom promluvit. Nestačilo by zrcátko na branku? Citovat
Přema Odesláno 6. březen 2014 Odesláno 6. březen 2014 Něco sem našel... http://www.jablotron.com/cz/katalog-produktu/alarmy/oasis/detektory/plastove/ja-81mb.aspx# http://www.jablotron.com/cz/katalog-produktu/alarmy/oasis/bezdratova-rele/spinaci/ac-82.aspx Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.