Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Sadnutá zadná náprava


573v0

Recommended Posts

Počas jazdy sa mi po prejazde nerovnosti ozvala zozadu hlasná rana a zadok mi prestal tlmiť a klesol o cca 7-10cm - len na vodičovej strane, na spolujazdcovej je to OK. Pri prehliadke škody som zistil, že rameno na vodičovej strane leží úplne na tom gumovom doraze. Je v háji tlmič alebo náprava? Najprv som myslel že to bude tlmič ale keď to rameno tak leží, bude chyba asi v nápravnici že? Alebo je normálne že bez tlmiča rameno tak klesne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A je niektorá z nich v použiteľnom stave? :D Ja som svoju menil max pred rokom, zdala sa byť úplne v poriadku, žiadne Ačko, v porovnaní s tou pôvodnou bola jak nová a po 20000km je po nej :D Zas každý rok sa mi to meniť nechce...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli jezdíš DK - Brno, tak asi nejlevnější by bylo zastavit na vrakáči v Křelově u Olomouce, jestli by ti ji tam i vyměnili a za kolik. Domluv se , tel. 602 512 987. V případě výměny jedné strany to odhaduju tak 3000 i s prací.

Jinak samozřejmě Zábřeh, ale tam by ti dodali novou torzku a zajistili i repas, pokud je to už nějaké horší, takže by to stálo do 10 t.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak to vyzerá, že zoženiem inú nápravu, vymením to a starú si odložím a keď bude čas skúsim poriešiť tú torzku. Mám 2 dotazy: keďže som teraz v Brne a garáž mám v DK, potreboval by som auto dostať do DK (cca 300km). Zvládne to? Resp \"nevypadne\" to rameno z nápravnice? Momoentálne ho tam asi drží len tlmič či?

A druhá vec- v jak na to píšu, že pri výmene nápravy treba vypustiť nádrž a odpojiť nalievaciu hadicu- to som minule určite nerobil. Dá sa to teda nejak obísť alebo si to už len zle pamätám?

Inak auto som nepreťažoval, šli sme klasika 5 ľudia + nejaká batožina a náprava bola z kombíka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tu sedim pod autom na parkovisku a tyce su vsetky 3 na svojom mieste a ako otacam ramenom, ohybaju sa aj tyce, takze su zrejme aj uchytene spravne. Tlmic sa ale tvari jak keby tam ani nebol- moze to predsa len byt tlmicom?

Pridávam video, na ktorom síce takmer nič nevidno lebo som sa potýkal s problémom nedostatočného počtu rúk ale vidieť tam že ten tlmič za zasúva a vysúva v podstate bez odporu a tyče sú na svojom mieste.

[upravil dne 3/3/14 12:21 od 573v0]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...