soundlovers Odesláno 21. květen 2014 Autor Odesláno 21. květen 2014 taky se myslelo že je to motorem, ale na motoru se nic nedělalo tudíž vibrace nemuzou být od motoru když se na něm nic nedělalo a po výměně komponent se vibrace objevila ihned.... spíš to vidím na špatně uložený motor-převodovka....jenže jak přesně zjistit zda je vše ok - může být i poškozená karosérie, ted když je vše pevné-bez vůlí a předtím tam byly různé vůle... Citovat
Hafity Odesláno 21. květen 2014 Odesláno 21. květen 2014 Tak na motoru se nic nedělalo? O kus vejš píšeš něco o GO Citovat
Petr0604 Odesláno 21. květen 2014 Odesláno 21. květen 2014 Tak dnes jsem k vyměněným poloosám přidal nový silentblok u rozvodů, ten horní. Starý byl hodně volný. Trošku se vibrace potlačili, nicméně to je stále nepříjemné. Kde hledat dál? Napadá vás něco? Jaká může být příčina? Co třeba silentblok na levé straně u převodovky? 307hdi RHY Citovat
soundlovers Odesláno 21. květen 2014 Autor Odesláno 21. květen 2014 GO hlavy se dělala hodně před tím než se dělala oprava podvozku a spojka.....takže po GO hlavy bylo vše ok pak jsem se pustil do podvozku a spojky a nastaly potíže...jinak to normálně jezdí jen ty vibrace , které jsou stejné jak tady píše kolega, který taky nemůže na to přijít proč.... Citovat
maymo Odesláno 9. září 2014 Odesláno 9. září 2014 cez vikend som vymenil spojku. Po spojazdneni vsetkeho som sa siel previezt. Auto v rozmedzi 70-80 km/h neskutocne vibruje. Vidim ako sa trasie saltpaka a viem si predstavit, ako sa trasie cely motor aj s prevodovkou. Po prekroceni 80ky to utichne. Na aute sa v piatok robili rozvody a v nedelu spojka. Po rozvodoch bolo vsetko ok, auto jazdilo ako predtym. Silentbloky som mal moznost popozerat vsetky a ziaden nevypada byt poskodeny. Volant samotny netrasie, kolesa vyvazene atď. Zaujimave je, ze na to trasenie nema vplyv to, ci motor akceleruje, alebo deceleruje. Proste trasie furt. So stlacenou spojkou, s uvolnenou spojkou, s pridanym plynom na prazdno, alebo na volnobezne otacky. Keď to nie je kolesami, môže to byť poloosami? Tie som pri vyberani prevodovky nedemontoval z naboja kolesa, len som odpojil ramena a z prevodovky ich skratka vytiahol, pricom som musel povolit lozisko ulozenia pravej poloosi. Neviem prist na to, ci sa v mojom pripade jedna o odfajcene lozisko, alebo je len spatne ulozene, alebo su klby poloosi jednoducho ojazdene a niekde vznika vola ktora sa teraz len prejavila. V tejto teme som pisal u skor o vibraciach, ktore sa prejavovali pri akceleracii, ale to bolo v porovnani s tymto len slaby odvar. Nerobilo to vtedy stale, kdezto teraz zakazdym ako prekrocim 70km/h. Dajake riesenie budem musiet najst, lebo to lomcovanie prevodovkou aj s motorom, zdravo nevypada. Da sa to samotne lozisko ulozenia poloosi vymenit? je to pracne? alebo radsej kupit komplet novu poloos? Riesil u niekto konretne takyto pripad? Za akukolveh hodnotnu radu budem povdacny.. Citovat
maymo Odesláno 11. září 2014 Odesláno 11. září 2014 takze vcera som vykonal \"skusku spravnosti\".. Nakolko som z vibracii ticho podozrieval pravu poloos, zodvihol som pravu stranu auta, na kozu, zhodil koleso aj s brzdovym kotucom, nastartoval, zaradil trojku, pridal plyn a.... pri rychlosti 25-30 km/h sa predok kompletne roztriasol. Presne tak nechutne ako pocas jazdy. Ked vezmem do uvahy, ze nahon bol kopletne odlahceny o vahu auta, je dost mozne, ze pri zatazi sa vibracie objavia az pri vyssej rychlosti, v dosledku pnutia (v praxi 70-80kh/h). Objednal som teda obe poloosi a zaciatkom tyzdna by malo byt teda po vsetkom. A ak by nahodou nie, tak bude v prdeli este ulozenie pomocneho loziska.. ale to momentalne overit neviem. Tak nech sa vam tu vsetkym dari Citovat
erlus Odesláno 16. září 2014 Odesláno 16. září 2014 Zdravím, přidávám se s totožným problémem jenž se tu řeší. Vibrace začaly po výměně pravé poloosy a pravé pružiny, nic jiného se nedělalo. Při zatížení např. spolujezdcem se vibrace skoro vytratí. Citovat
erlus Odesláno 28. září 2014 Odesláno 28. září 2014 Tak po výměně nové poloosy se nic nezměnilo. Teď se zkusím zabývat pružinou. Jinak nikdo nic? Citovat
Petr0604 Odesláno 29. září 2014 Odesláno 29. září 2014 Poloosy jsem měnil taky, úplně zbytečně....mohl jsi si ušetřit. Třepe mi to stále, spojku jsem zatím neřešil.... Citovat
maymo Odesláno 29. září 2014 Odesláno 29. září 2014 Takže u mňa výmena poloosi naopak pomohla. Vibrácie zmizli. Tým u ktorých problém pretrváva, odporúčam zodvihnúť auto na kozy, odstrojit predok, dole kolesá najlepšie aj brzdové kotúče a so zaradenou trojkou to na mieste rozbehnúť od 0-100km/h. Týmto spôsobom vie človek vela veci vylúčiť a naopak, zamerať sa na tých par vecí, ktoré na aute ostali. Čo sú poloosi, diferencial, spojka a prevodovka. Ostatným držím palce.. Citovat
Tony Stark Odesláno 30. září 2014 Odesláno 30. září 2014 Takže u mňa výmena poloosi naopak pomohla. Vibrácie zmizli. Tým u ktorých problém pretrváva, odporúčam zodvihnúť auto na kozy, odstrojit predok, dole kolesá najlepšie aj brzdové kotúče a so zaradenou trojkou to na mieste rozbehnúť od 0-100km/h. Týmto spôsobom vie človek vela veci vylúčiť a naopak, zamerať sa na tých par vecí, ktoré na aute ostali. Čo sú poloosi, diferencial, spojka a prevodovka. Ostatným držím palce.. Tenhle postup, když jsem zkoušel přijít na to proč se mi u 110km/h někdy volant rozvibruje a někdy ne, jako první, jenže smůla protože auto disponující ESP+ASR tě nepustí pokud zvedneš/odlehčíš jakékoliv kolo, auto si myslí, že je ve smysku a mluví do pedálu a na volnoběžné otáčky prd zjistím. Citovat
lubir111 Odesláno 5. listopad 2014 Odesláno 5. listopad 2014 Tak mi peugeot taky vibruje. Dělá to na dvojku, při akceleraci a trošičku na trojku (ale už málo). Na dvojku je to hrůza, projevuje se to po přidání po přeřazení z 1 na 2 až do 40km/h. Říkal jsem si asi bude KO pravá poloosa a vnitřní kloub. Koupil jsem obě nové, složil a je to to samé. Na co se zaměřit? Spodní akcelerační silentblok je nový. Napadá mě ten u rozvodů... Jinak auto jezdí výborně, tohle mě ale dost otravuje. Vibrace se přenášejí do karoserie, do volantu ne. Řekl bych že to jde někde z pravé strany. Kola vyvážená, dělá to i na zimních. Dík za názory. Mal som to na BX-ku a bola to ľava krátka poloosa - vnutorny klb pri prevodovke bol vybitý po vymene za jazdenú všetko OK Citovat
lubir111 Odesláno 5. listopad 2014 Odesláno 5. listopad 2014 Prejavuje sa to tak že pri pridaní plynu v zábere sa poloos na ktorej je vybitý vnutorný klb - dostáva mimo stred vnútorného náboja kde sa už netoči náboj a poloos spolu v rovnakej osi ale náboj sa točí v osi nakoľko je uložený v ložisku prevodovky a poloos sa toči tými istými otáčkami ale mimo stred náboja , tzv. elipsovite čo spôsobuje to že celá poloos vibruje už pri malej rýchlosti. Tieto vybrácie sa prenášaju po celom aute a je veľmi ťažko zistiť odkiaľ to prichádza . Čím, väčšia rýchlosť tým väčšie vibrácie Pri rýchlosti 100-110 km/h sa vybrácie strácaju - záleži na veľkosti poškodenia - vybitia vnutorného klbu. Mal som tento problem asi rok som to riešil a pomohla výmena ľavej polosi za jazdenu ale nevybitú . Po výmene všetko OK. Najjednoduchším spôsobom ako zistiť vybitý vnútorný klb pri prevodovke je chytiť rukou polos pri klbe a kývať ňou hore a dole pri otáčaní poloosou. Ak je tam vôľa je to príznak vybitého klbu. čím väčšia vôľa tym citelnejšie vibrácie. Toto bol môj problém ktorý sa mi podarilo odstrániť. Dúfam že táto moja skusenosť niekomu pomôže. Citovat
Petr0604 Odesláno 30. leden 2015 Odesláno 30. leden 2015 Takže nějaké nové info: po koupi výměna silenbloku motoru u rozvodů a spodního záchytu reakce. Nové poloosy. Včera nová spojka Luk a pořád stejné....Co dál? Citovat
celda1970 Odesláno 30. leden 2015 Odesláno 30. leden 2015 a když si takhle dělal spojku,co setrvák...(kolik to má km) Citovat
Petr0604 Odesláno 30. leden 2015 Odesláno 30. leden 2015 Mám hdi RHY 66Kw, tam je setrvačník pevný. Citovat
Petr0604 Odesláno 31. leden 2015 Odesláno 31. leden 2015 (upraveno) Jenom bych po delší době shrnul pár informací v bodech: - jedná se o Peugeot 307 s motorem HDI RHY 66Kw rok 2003, setrvačník pevný - vibrace nejdou do volantu, ale do podlahy v přední části - projevují se na 1. rychl. stupeň (když jedu v rozmezí 20 - 30 km/h) - to je prakticky vytočení jedničky - projevují se na 2. rychl. stupeň (opět ve stejném rozmezí rychlosti) - v praxi po rozjezdu přeřazení na dvojku a akcelerace, projevuje se nejčastěji, toto je běžná jízda - projevují se na 3. rychlostní stupeň (opět ve stejném rozmezí rychlosti) - to je prakticky podtočená trojka Na vozidle se postupně měnily tyto díly: - pravý silentblok motoru - spodní záchyt reakce motoru - obě poloosy za nové - spojka (přítlačák, lamela + ložisko) I po výměně spojky (to problém někomu odstranilo) se nic nezměnilo, snad jen že spojkové ložisko není zadřené a auto spojkuje jak má Díky za vaše rady a nápady. Upraveno 31. leden 2015 uživatelem Petr0604 Citovat
HonzaC2 Odesláno 31. leden 2015 Odesláno 31. leden 2015 Na mně treba dokázal auto rozvibrovat špatně namontovaný výfuk. Oni mi jej šikmo svařili, byl trochu svěšený dolů a pak to v úchytech jen neviselo, ale celé to dost šponovalo proti motoru. Ve spojení s běžícím motorem to dokázalo rozkmitat celé auto. Jenže úplně nejvíc to kmitalo v nízkých otáčkách a hlavně na volnoběh, tak nevím, zda by tohle mohl být problém u tebe, když se mi zdá že to máš jinak. Citovat
Tony Stark Odesláno 1. únor 2015 Odesláno 1. únor 2015 Během příštího týdne podám svoje poznatky Citovat
pajas502 Odesláno 14. únor 2015 Odesláno 14. únor 2015 (upraveno) Taky přidám svojí troškou do mlýna . Po go přední nápravy se objevily vibrace hlavně při akceleraci 3 a 4 někde okolo 70-90km/h. Výměna podpěrného ložiska pravé poloosy - beze změny. Dále výměna spodního silent. motoru , výměna vrchního silent. motoru a nakonec zbyla výměna silent. zavěšení převodovky. Šroub na němž je tento silent nasazen dokázal předchozí majitel přiohnout a poškodit závit, takže na vrakáč a výměna. Hotovo a vibrace zmizely Jo a ta velká podložka pod tím šroubem se určitě nemá zespodu opírat o silentblok ,na šroubu je nasazeno kuželové pouzdro a jím je to dané. Upraveno 14. únor 2015 uživatelem pajas502 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.