Návštěvník Odesláno 16. únor 2014 Odesláno 16. únor 2014 Čau, nějak mi neohříval motor, teplota furt 70, hadice horký, tak jsem cca před týdnem vyměnil termostat. První 2-3 dny v pohodě, teplota se držela na těch 90°C, dál to bylo nějakejch 80, a teď už je to v tom samým stavu co předtím, 70°C a rozpálenej chladič. Co s tím, shodit ze skály? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 16. únor 2014 Odesláno 16. únor 2014 Nejspiš bude problem i v tom novým termostatu, takže vyndej ho, strč ho do hzrnce s vodou a tu ohřívej, teploměrem měř teplotu vody v hrnci a sleduj kdy se termostat začne otevírat, pokud dříve než při 80st tak je vadný, Teplota otevření by měla být pro tvuj motor 83°C Citovat
Návštěvník Odesláno 25. únor 2014 Odesláno 25. únor 2014 Jo bylo. Napadla mě ale taková věc.. Jak jsem měnil termostat tak jsem dal rovnou novej fridex, a protože mi sáknul chladič, tak tam rovnou nalil nějakej utěsnovač od sonaxu co mi doporučil mechanik. Dneska jsem ale zkusil odvzdušnit, a odvzdušňovací otvory zalepený. Tak mě napadlo, nemohlo to i nějak zalepit termostat? Možná je to blbost, ale je to jediná věc co mě napadla, když to týden fungovalo úplně ukázkově, a pak zase ten samej stav co před výměnou. Citovat
koblih69 Odesláno 25. únor 2014 Odesláno 25. únor 2014 Pokud chladič teče musí se opravit. Zasypání díry \"pískem\" je fajn tak na dojetí z dovolené... termostat vyndej a prohlídni, asi nezavírá... Citovat
Návštěvník Odesláno 25. únor 2014 Odesláno 25. únor 2014 Není to písek, bylo to tekutý, takový mlíko. Něco podobnýho tomuhle, akorát v šedivym obalu http://aditiva.heureka.cz/sonax-utesneni-chladice-stopleak/ Citovat
koblih69 Odesláno 25. únor 2014 Odesláno 25. únor 2014 Já vím co to je... písek je uvozovkách... lejt to do chladiče jako nouzovka někde na cestě a pak propláchnout OK. Nalejt to tam jako prostředek opravy naprostej nesmysl. Citovat
Návštěvník Odesláno 25. únor 2014 Odesláno 25. únor 2014 Ano otče, zhřešil jsem. Každopádně tohle není můj problém, můj problém je nefunkční termostat. Když už jsme u toho.. Jak správně opravit chladič? Nenapadá mě nic jinýho než výměna. Citovat
KingSpade Odesláno 25. únor 2014 Odesláno 25. únor 2014 spyke610: bude třeba ho vytáhnout a zjistit kudy prosakuje. Jinak se dá teda opravit zalepením (existují na to spec. lepidla) nebo nechat zavařit. Citovat
koblih69 Odesláno 25. únor 2014 Odesláno 25. únor 2014 Jí ti odpověděl - vyndej termostat. Opravovat? Proč když novej Valeo stojí 1200,-? [upravil dne 25/2/14 18:28 od koblih69] Citovat
Návštěvník Odesláno 26. únor 2014 Odesláno 26. únor 2014 Dejme tomu že ho vyndám. Co na něm uvidím? Odpověď by byla nejspíš jeslti bude otevřenej. Co když nebude? Vim že to zbytečně okecávám, ale nechce se mi s tím srát abych nakonec zjistil že jsem nic nezjistil, a pak to nahonem skládat, protože autem jezdim každej den. Aby to nedopadlo tak že ho vyndám, bude zavřenej, zeptám se tady co s tím, rychle to zpátky složim, za dva dny mi někdo odpoví, rozebreru, odepíšu, složim, a furt dokola.. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 26. únor 2014 Odesláno 26. únor 2014 Už jsem ti psal jak poznáš jesli je termostat dobrý, stačí hrnec, voda, teploměr, a plotýnka Citovat
KingSpade Odesláno 26. únor 2014 Odesláno 26. únor 2014 Jak píše Radek, termostat lehce ověříš, s chladičem už je to horší, ten bys musel nějak natlakovat pak by jsi zjistil kudy teče Citovat
koblih69 Odesláno 26. únor 2014 Odesláno 26. únor 2014 Zazvoníš u sousedky, pokecáš o zavařování a když bude k světu tak .... Citovat
koblih69 Odesláno 26. únor 2014 Odesláno 26. únor 2014 a podle bazální teploty přepočítáš její plodné dny... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.