Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prosim vas vedel by mi niekto poradit,co mam este spravit pre moju 407sw 2,0hdi.r.v 2005 asi 200 000km.ak ma neoklamali pri kupe.Mam problem so štartovanim strasne dlho toči poklial chyti za studena.vecsinov vybijem baterku ked je chladnejšie.Vymenil som palivovy filter,vzduch.filter bolo to na diagnostike nevykazuje vraj ziadny problem ,zhavice su v poriadku len 2vstrekovace su vraj slabšie comu nerozumiem,lebo kebi boli chybne nenastartujem vobec.dali mi adityvum na precistenie palivoveho systemu do nafty vraj mam skusit to.vcera som presiel asi 150 km po dialnici a dnes som zasa nenastartoval.Dlho tocil a ked uz chcel odpalit tak baterka.nevie mi prosim neikto poradit???Prosim Dakujem.

Odesláno

Zkus než budeš startovat nejdříve napumpovat palivo balónkem. Pokud po napumpování bude startovat dobře, tak máš problém v netěsnosti palivového potrubí od nádrže k čerpadlu u motoru. Pokud to bude stejné, může být problém třeba ve startéru.

Odesláno

Dik za radu skusim rano.Zdravim,takže balonkem som to skusil dotiahnut bol tvrdy vyzeralo to ,že som nic nenatiahol je -11 °C a nastartoval ibaže včera ked som vybil moju 75ah bateriu som tam dal rezervnu 95ah a dnes chytil a ovela rychlejšie ako v plusovych teplotach.som sa obaval,že nebudem mat šancu.Takže moja otazka je či nemože byt problem v Baterii?Mate s tym nejake skusenosti?Ta 75 ked je nabita toči aj 2 az 3krat po10sekund za studena ked je teply vačšinou naštartuje na tu bateriu.A este sa chcem spytat či tam možem nechat tu 95ah ?či niečo nepoškodim?je tam len nudzovo momentalne.Na tej starej baterii je 75ah/800 A EN a na rezervnej mam 95ah/830 A EN Dakujem za radu.

[upravil dne 26/1/14 06:53 od Apollo]

[upravil dne 26/1/14 07:21 od Apollo]

Odesláno

A jak rychle ti točil startér s tou původní baterkou a jak s tou \"novou\"? Byl tam poznat rozdíl? Jestli ti to s tou původní baterkou točilo pomalu, nechce to potom chytit. Klidně může být už poškozená. Sice ji nabiješ a tváří se, že je všechno v pořádku, ale při startování už nemusí dávat dost proudu.

Odesláno

Podla toho čo píšeš, je to baterka. Tak ako píše aj Mike407 ta baterka sa môže správať normalne no pri záťaži nedá to čo by mala. Vymeň baterku a malo by to byť OK. Poslal som ti sz kde som kupil ja pre kolegu a za celkom slušnu cenu. :papa

Odesláno

Skús spraviť toto: zober so sebou pomocníka, zmerajte napätie na baterke /malo by byť cca 12,5 V/, zapni zapaľovanie a počas žhavenia zmerať napätie baterky malo by byť asi 11V. Potom zaštartuj a pomocník nech sleduje pokles napätia počas štartu. Ak klesne pod 9V má baterka pre smrťou. Čo sa týka kapacity baterky, tá 95 Ah autu vôbec neublíži ale celkom stačí 75 Ah, pozor však na štartovací prúd. Určite ju nekupuj v Hyperkarkete ale niekde u overeného predajcu. Aj napr. batérie VARTA sú tri druhy. Zásadný rozdiel medzi nimi sú štartovacie prúdy. Osobne by som doporučil Varta Silver Dynamic 77 Ah. Píšeš, že s druhou baterkou naštartovalo dobre, čiže štartér by to byť nemal. Napriek tomu skús ho vymontovať, pozri uhlíky, namasti ložiská, pozri pastorok a cievku. Ak si trochu technický typ princíp pochopíš, keď štartér rozoberieš. Dovolím si tvrdiť, že 90 % prípadoch poruchy štartra stačí vymeniť uhlíky a namazať čo treba. Ak ho dáš do servisu budú ti tvrdiť, že bol zlý diodový mostík, menili uhlíky, ložiská atď. Inak píšeš aj o dvoch načatých vstrekoch. Čo sa týka zlého štartu na tomto zložitom motore je to niekedy tak trochu veštenie z kryštálovej gule.

Odesláno

Dakujem za užitočne rady dnes bolo - 11 a štartoval na tu Vartu blue dynamic 95ah,pretože je trochu velka tak som dal spat nabitu tu 75ah a teraz to štartuje.uvidim dokedy.Som z toho mimo lebo pred mesiacom mi odysla dvojhmota a predtym ako sa rozsypala ked nechcel naštartovat som mohol vymenit aj 3 baterie.Dal som tam teraz obyčajny zotrvak komplet sadu Valeo a dlhšie točil ale chytil.Mohla mat dvojhmota vplyv na štartovanie???Teraz mi to všetko vychadza na tu Bateriu.Dakujem vyskušam čo to bude robit dalej.

Odesláno

Ja to tipnem na zhavice, aj ked pise ze su dobre.

Ked som kupil auto tiez to neslo nastartovat, tocilo tocilo a nic. Baterka vybita a nic,

potom po vymene zhavicov 5 rokov pokoj. Baterka menena az pred mesiacom.

• O 3 týdny později...
Odesláno

dnes je to spat ,nenastartoval na rezervnu baterku chytil na par sekund a uz je vybita a idu divne zvuky zo štartera v nom az zapraštalo.kde teraz hladat chybu baterka,štarter,žhaviče???Mesiac nemal ziadne problemi a dnes zasa.Poradte prosim už mam toho važne dost bat sa stale ,že ma to niekde necha.Dakujem.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Ja som mal tiež ten problém,že dlho štartovalo ,vymenil som ten balónik,lebo prepúšťal na ňom ventil do nádrže,problém sa okamžite vyriešil no a v zime odišla bateria tak som kúpil Vartu silver blue 77ah,780 štartovací prúd a ide a štartuje v každom počasí na prvý šup

• O 6 měsíců později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Ja som mal presne ten isty problem na mojej 407 2.7 hdi..  strasne dlho tocilo obcas nastartovalo obcas nie.. az po vymlatenie baterie.. a poviem vam, nieje nic horsie ako poprosit svokru ci ma nastaruje cez kable z jej GETZ-ikom 1.1 AMG RS,

Vymena zhavicov, palivoveho filtru, 2 bateriek nic nevyriesila....asi po tyzdni na totalku klakol starter.. len smrad a nic....    a nakoniec to bolo to najlacnejsie riesenie....  jedine poznavacie znamenie bolo ze starter tocil, ale pomalsie ako mal...  kupa pouziteho 80eur+ vymena 50eur.  Od vymeny ide pezotka ako nova :) 

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...