servius Odesláno 24. leden 2014 Odesláno 24. leden 2014 Zdravim, mam len taky kozmeticko - akusticky dotaz: Dekel motoru je upevneny na 4 gumenych silentblokoch, na vrchu su plastove zacvakavacie ciapocky. Mam pocit, ze su zdrojom dost velkeho hluku. Existuje nahrada napriklad za sroubovacie silentbloky? Alebo nejaky sposob, ako ich utlmit? Citovat
MilanF1 Odesláno 24. leden 2014 Odesláno 24. leden 2014 O jakém motoru je řeč? HDi? Co podle tebe dělá hluk, ty plastové čepičky? Ty lze nahradit matičkou. Citovat
Jirka.budejovice Odesláno 24. leden 2014 Odesláno 24. leden 2014 Nevím jestli jsou krytky původcem nějakého hluku, každopádně se ty původní silentbloky často utrhnou tam kde je guma spojená se spodním závitem. A příchytky taky celkem často upadávají. Nejelegantnější řešení je nahradit stávající silentbloky je těmito ze škody 100 :-) http://www.autotypautodily.cz/cz-detail-184187-silentblok-ventilatoru-skoda-1000-100-110-110-972401.html Horní příchytky jsem pak rozebral, vybrousil, aby se do nich vešla matička a už mám pokoj. Není to poznat a funguje to lépe :-) Pokud se s tím nechceš dělat, tak si pouze vystřihni podložky z nějaké tenké gumy, podlož kryt a nebude tam taková vůle. [upravil dne 24/1/14 10:23 od Jirka.budejovice] Citovat
shamann22 Odesláno 24. leden 2014 Odesláno 24. leden 2014 ja som kupil podobne , len aby sa dali natocit na tie drziaky na motore , nasadil kryt a hore, dal podlozku s gumou a dotiahol matkou...a v pododicke to drzi Citovat
banan338 Odesláno 24. leden 2014 Odesláno 24. leden 2014 Nazdar, mal som ten isty problem . Origo uchyty som nahradil sroubom, podlozkou a z vrchu krytu plastovou maticou a je to v poho. Citovat
MilanF1 Odesláno 24. leden 2014 Odesláno 24. leden 2014 Ted mi došlo, že na origo silentblok nejde dát klasickou matičku. Taky bych tam ten kryt mohl dát, táta by mohl mít doma silenbloky na ventilátor z Avie, mělo by to být stejné Citovat
MilanF1 Odesláno 24. leden 2014 Odesláno 24. leden 2014 Avie by je měla mít na M8, ale tak snad se tam vejdou Citovat
servius Odesláno 25. leden 2014 Autor Odesláno 25. leden 2014 Dakujem za konzultaciu :-) Ano, je to motor HDI. Ano, mam pocit, ze okrem inych pazvukov sa z motora ozyva rachotenie 4 plastovych ciapociek na plastovej rezonancnej doske :-) Skusim najprv tie gumene podlozky, pripadne kupim nove silentbloky s maticami. Citovat
ineverexist Odesláno 26. leden 2014 Odesláno 26. leden 2014 Určite závit M6, osmičku by jsi tam těžko rezal. Mám to jak píšou, akorát jsem místo obyc. šestek matek nebo kridlovek dal plastové matky, vypadá to mnohem lépe. Vyjde to cca na 140Kc. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.