Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

mam len taky kozmeticko - akusticky dotaz:

Dekel motoru je upevneny na 4 gumenych silentblokoch, na vrchu su plastove zacvakavacie ciapocky. Mam pocit, ze su zdrojom dost velkeho hluku.

Existuje nahrada napriklad za sroubovacie silentbloky? Alebo nejaky sposob, ako ich utlmit?

Odesláno

Nevím jestli jsou krytky původcem nějakého hluku, každopádně se ty původní silentbloky často utrhnou tam kde je guma spojená se spodním závitem. A příchytky taky celkem často upadávají. Nejelegantnější řešení je nahradit stávající silentbloky je těmito ze škody 100 :-)

http://www.autotypautodily.cz/cz-detail-184187-silentblok-ventilatoru-skoda-1000-100-110-110-972401.html

Horní příchytky jsem pak rozebral, vybrousil, aby se do nich vešla matička a už mám pokoj. Není to poznat a funguje to lépe :-)

Pokud se s tím nechceš dělat, tak si pouze vystřihni podložky z nějaké tenké gumy, podlož kryt a nebude tam taková vůle.

post-40890-14109635159809_thumb.jpg

[upravil dne 24/1/14 10:23 od Jirka.budejovice]

Odesláno

Ted mi došlo, že na origo silentblok nejde dát klasickou matičku.

Taky bych tam ten kryt mohl dát, táta by mohl mít doma silenbloky na ventilátor z Avie, mělo by to být stejné :)

Odesláno

Dakujem za konzultaciu :-)

Ano, je to motor HDI.

Ano, mam pocit, ze okrem inych pazvukov sa z motora ozyva rachotenie 4 plastovych ciapociek na plastovej rezonancnej doske :-)

Skusim najprv tie gumene podlozky, pripadne kupim nove silentbloky s maticami.

Odesláno

Určite závit M6, osmičku by jsi tam těžko rezal. Mám to jak píšou, akorát jsem místo obyc. šestek matek nebo kridlovek dal plastové matky, vypadá to mnohem lépe. Vyjde to cca na 140Kc.

post-40101-14109635179639_thumb.jpg

post-40101-14109635180476_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...