ChouLu Odesláno 21. duben 2025 Odesláno 21. duben 2025 Vyprdni se na řezání díry.. většinou to nevydrží dlouho a pak sháníš i modul topení klapky jsou levá a pravá (modrá šedá).. bílé sou pro směr vzduchu Citovat
Georgew Odesláno 21. duben 2025 Odesláno 21. duben 2025 (upraveno) Jdes na to spravne, jen tu klapku neopravuj. Na allegru koupis sadu. Modra/bila. Dulezite je, az budes vracet tu klapku, namazni ty gumy dokola silikonem! Jsem tahal zesvyho a ta guma byla prilepena v tom vedni. Po namaznuti chodila pekne skoro bez odporu. Tu u spolujezdce jsem otvurkem prostrikl silikonem. Chvilku smrad ale beha jak nova. Dva roky kazdy den jezdeni a bezproblemu. Lepeni se zachvilku urve. Upraveno 21. duben 2025 uživatelem Georgew Citovat
longstarr Odesláno 22. duben 2025 Odesláno 22. duben 2025 Klapky urcite pujdou nove. Ty nove jsou vyztuzene a jeste jsem nekde videl, jak chlapik namocil provaz do epoxidu a pak tim tu plastovou hridel omotal. Tak to zkusim taky nejak vyztuzit. Jen me ted trochu zarazilo, ze kdyz jsem to zkoumal endoskopem, videl jsem dole v prostoru klapek trochu vody. Muze to byt nejaky kondenzat z klimy? Napadlo me, jestli tam neni treba neco jako vyparnik za lednickou? Voda se mi nikde neztraci, takze z topeni by to byt nemelo... Z venku jsem taky nic mokreho nevidel... Jinak uz mam menenou stranu spolujezdce a taky to nekdo rezal predemnou. a musim rict, ze to dost prasil. Lepil jsem to znovu epoxidem. Chci to pekne urezat a pak zatavit svareckou na plasty. Pak zpevnit epoxidem... To musi preci udrzet. Vsude pisou, ze rozebrat palubku je prace tak na 48 hodin nonstop... Citovat
ChouLu Odesláno 23. duben 2025 Odesláno 23. duben 2025 Voda je kondenzát a je to ok Problém řezání a lepení je, že se nikdy netrefíš přesně a klapky se kříží a praskají... S demontáží palubky je to cca na 6-8 hodin práce a když se to udělá pořádně, zkalibrují se pak klapky origo diag, tak nikdy nepraskne a není ji potřeba ještě víc zesilovat Citovat
ozzy56 Odesláno 23. duben 2025 Odesláno 23. duben 2025 @ChouLu máš pravdu v tom, že když se klimabox rozebere, nahradí vadné díly novýma atd., bude oprava lepší..., možná bys mohl odhadem napsat, na kolik to v autorizáku vyjde --tady bych totiž viděl hlavní důvod, proč se to opravuje všelijak samodomo , díky navíc P 407 se moc nevyplatí servisovat v autorizáku, je to už přece jen retro Citovat
ChouLu Odesláno 23. duben 2025 Odesláno 23. duben 2025 V autorizáku se to vzhledem k nedostupnosti klapek dávno nedělá Osobně je dělám dle motorizace vč. plnění klimatizace kolem 10t ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
longstarr Odesláno 25. duben 2025 Odesláno 25. duben 2025 kdyby nebyla rezana ta jedna strana, tak bych to taky udelal cele. Ale u spolujezdce uz je to rezane. chlapik prede mnou to tam snad lamal klestema nebo co. daval jsem to dokupy epoxydovym kitem na laminatove cluny a uz drzi 4 roky. Takze tuto stranu snad zvladnu... Zas jestli rikate, ze se to zvladnou za vokend... no ted jste mi nasadili brouka do hlavy. Ja fakt vsude cetl, ze to je minimanle na cely vikend Citovat
Georgew Odesláno 25. duben 2025 Odesláno 25. duben 2025 vubec to nelep na allegru jsou nove vyztuzene za par susnu. Stejne ti to ulitne hned za tim pastorkem co se do nej vsunuje ouzbeni motorku a budes to delat znova To jsou zkusenosti. Za ty leta je ten plast zdegenerovanej .... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
longstarr Odesláno 26. duben 2025 Odesláno 26. duben 2025 jasne. nechcu lepit starou. jen tu novou klapku pred montazi jeste vyztuzit epoxydem. no klapky uz jsou na ceste. chlapi. nemate nekde odkaz na navod, jak rozebrat celou tu palubku? rad bych se podival, co to obnasi a pak rozhodnu, ci rezat. voda z chladice a napl z klimy zustava nebo se musi vypustit? diky Citovat
Georgew Odesláno 26. duben 2025 Odesláno 26. duben 2025 (upraveno) myslim, ze na youtube bylo neco jako Peugeot 407air conditioning repair. Ve zkratce komplet palubka ven, aby ses k tomu dostal ... a pak budes resit po zpetne montazi aby nedrncela ... Ti co to delaji uz vi co a jak. Ve zkratce naznaceno proc to tak stoji, kdyz to nechces rezat ... Holt uvazit co a jak a tech "drobnosti" ma 407 docela dost ... Upraveno 26. duben 2025 uživatelem Georgew Citovat
Ice-man Odesláno 26. duben 2025 Odesláno 26. duben 2025 (upraveno) Tady jsem ti vytáhnul návod z offline ServiceBoxu. P407_01.pdf P407_02.pdf P407_03.pdfP407_06.pdfP407_05.pdfP407_04.pdf Upraveno 26. duben 2025 uživatelem Ice-man longstarr ohodnotil 1 Citovat
longstarr Odesláno 7. červen 2025 Odesláno 7. červen 2025 Tak jsem zvolil casove mene narocnou cestu a rezal jsem. resp rezal horkym nozem. myslim, ze to bylo rychlejsi. Nocmene mam problem a potrebuji poradit. Nejakou dobu jsem jezdil s motorkama pripojenyma na konektro, ale vytazenyma vem z klapek. pri zpetne montaze to vypada, ze jsou motorky otocene o 180°. Respektive ta hridelka motoru. Nevite nekde, jak se to muze stat? Jak to mam dostat zpet? Na fotkach by melo jit videt, ze je ta hridel obracene 🫨 Citovat
longstarr Odesláno 12. červen 2025 Odesláno 12. červen 2025 Vyreseno. Zkousel jsem, jestli se motorky neotoci pouze pri prepinani topeni/klima ale zkousel jsem 15 minut a nic. Nakonec pomohla diagnostika. V modu opravar,sekce klima, oprava a pak se daji jednotlive motorky otocit o 360 stupnu. Dave_k ohodnotil 1 Citovat
Brano601 Odesláno 1. prosinec 2025 Odesláno 1. prosinec 2025 Zdravím páni taktiež mi nedávno praskla klapka .. opeť .. 5r dozadu menená v servise štýlom rozobrania palubovky vtedy ma to vyšlo 500€ .. tentoraz už za to nechcem vyhodiť také peniažky .. chcel by som to vyrezať problém je že mám jednozonovu klímu a niko o takej možnosti nepíše. má s tým niekto skúsenosť ako by som zistil ktorá klapka je zlomená? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.