Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P407 - Návod na opravu klapky topení. Ušetříte 12.000,- Kč!!!

Recommended Posts

Odesláno

Vyprdni se na řezání díry.. většinou to nevydrží dlouho a pak sháníš i modul topení ;) klapky jsou levá a pravá (modrá šedá).. bílé sou pro směr vzduchu 

Odesláno (upraveno)

Jdes na to spravne, jen tu klapku neopravuj. Na allegru koupis sadu. Modra/bila. Dulezite je, az budes vracet tu klapku, namazni ty gumy dokola silikonem! Jsem tahal zesvyho a ta guma byla prilepena v tom vedni. Po namaznuti chodila pekne skoro bez odporu. Tu u spolujezdce jsem otvurkem prostrikl silikonem. Chvilku smrad ale beha jak nova. Dva roky kazdy den jezdeni a bezproblemu. Lepeni se zachvilku urve.

Upraveno uživatelem Georgew
Odesláno

Klapky urcite pujdou nove. Ty nove jsou vyztuzene a jeste jsem nekde videl, jak chlapik namocil provaz do epoxidu a pak tim tu plastovou hridel omotal. Tak to zkusim taky nejak vyztuzit. 

Jen me ted trochu zarazilo, ze kdyz jsem to zkoumal endoskopem, videl jsem dole v prostoru klapek trochu vody. Muze to byt nejaky kondenzat z klimy? Napadlo me, jestli tam neni treba neco jako vyparnik za lednickou? Voda se mi nikde neztraci, takze z topeni by to byt nemelo... Z venku jsem taky nic mokreho nevidel...

Jinak uz mam menenou stranu spolujezdce a taky to nekdo rezal predemnou. a musim rict, ze to dost prasil. Lepil jsem to znovu epoxidem.

Chci to pekne urezat a pak zatavit svareckou na plasty. Pak zpevnit epoxidem... To musi preci udrzet.

Vsude pisou, ze rozebrat palubku je prace tak na 48 hodin nonstop...

Odesláno

Voda je kondenzát a je to ok ;) 

Problém řezání a lepení je, že se nikdy netrefíš přesně a klapky se kříží a praskají...

S demontáží palubky je to cca na 6-8 hodin práce a když se to udělá pořádně, zkalibrují se pak klapky origo diag, tak nikdy nepraskne a není ji potřeba ještě víc zesilovat 

Odesláno

@ChouLu   máš pravdu v tom, že když se klimabox rozebere, nahradí vadné díly novýma atd., bude oprava lepší..., možná bys mohl odhadem napsat, na kolik to v autorizáku vyjde :)--tady bych totiž viděl hlavní důvod, proč se to opravuje všelijak samodomo , díky ;) 

navíc P 407 se moc nevyplatí servisovat v autorizáku, je to už přece jen retro :myslim

Odesláno

kdyby nebyla rezana ta jedna strana, tak bych to taky udelal cele. Ale u spolujezdce uz je to rezane. chlapik prede mnou to tam snad lamal klestema nebo co. daval jsem to dokupy epoxydovym kitem na laminatove cluny😂 a uz drzi 4 roky. Takze tuto stranu snad zvladnu... Zas jestli rikate, ze se to zvladnou za vokend... no ted jste mi nasadili brouka do hlavy. Ja fakt vsude cetl, ze to je minimanle na cely vikend

Odesláno

vubec to nelep na allegru jsou nove vyztuzene za par susnu. Stejne ti to ulitne hned za tim pastorkem co se do nej vsunuje ouzbeni motorku a budes to delat znova 😄 To jsou zkusenosti. Za ty leta je ten plast zdegenerovanej ....

Odesláno

jasne. nechcu lepit starou. jen tu novou klapku pred montazi jeste vyztuzit epoxydem. no klapky uz jsou na ceste. chlapi. nemate nekde odkaz na navod, jak rozebrat celou tu palubku? rad bych se podival, co to obnasi a pak rozhodnu, ci rezat. voda z chladice a napl z klimy zustava nebo se musi vypustit? diky

Odesláno (upraveno)

myslim, ze na youtube bylo neco jako Peugeot 407air conditioning repair. Ve zkratce komplet palubka ven, aby ses k tomu dostal ... a pak budes resit po zpetne montazi aby nedrncela ... Ti co to delaji uz vi co a jak. Ve zkratce naznaceno proc to tak stoji, kdyz to nechces rezat ... Holt uvazit co a jak a tech "drobnosti" ma 407 docela dost ...

Upraveno uživatelem Georgew
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak jsem zvolil casove mene narocnou cestu a rezal jsem. resp rezal horkym nozem. myslim, ze to bylo rychlejsi.

Nocmene mam problem a potrebuji poradit.

Nejakou dobu jsem jezdil s motorkama pripojenyma na konektro, ale vytazenyma vem z klapek.

pri zpetne montaze to vypada, ze jsou motorky otocene o 180°. Respektive ta hridelka motoru.

Nevite nekde, jak se to muze stat? Jak to mam dostat zpet? 😬 

Na fotkach by melo jit videt, ze je ta hridel obracene 🫨

IMG_20250421_104115.jpg

IMG_20250607_114405.jpg

Odesláno

Vyreseno.

Zkousel jsem, jestli se motorky neotoci pouze pri prepinani topeni/klima ale zkousel jsem 15 minut a nic. Nakonec pomohla diagnostika.

V modu opravar,sekce klima, oprava a pak se daji jednotlive motorky otocit o 360 stupnu.

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Zdravím páni taktiež mi nedávno praskla klapka .. opeť .. 5r dozadu menená v servise štýlom rozobrania palubovky vtedy ma to vyšlo 500€ .. tentoraz už za to nechcem vyhodiť také peniažky .. chcel by som to vyrezať  problém je že mám jednozonovu klímu a niko o takej možnosti nepíše. má s tým niekto skúsenosť ako by som zistil ktorá klapka je zlomená?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...