Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tohle mi přišlo mailem a protože v této zemi je možné prakticky všechno, zkouším oslovit i vás.

Nějak nevím co si o tom mám myslet. Našel by se někdo z klubu - nejlépe právník - s rozumným vysvětlením?

Tady je plné znění - sorry je to poněkud delší:

BACHA, PŘÁTELÉ, DÁVEJTE SI FAKT POŘÁDNÝHO BACHA ............

CHTĚLA BYCH SE SE VŠEMI PODĚLIT S TÍM CO SE MI DNES STALO: PŘIŠLA MI NA

MOBIL SMS Z TEL ČÍSLA 604 945 020 PANÍ NOVÁKOVÁ. DOBRÝ DEN TADY NOVÁKOVÁ

OMLOUVÁM SE, ŽE VYRUŠUJI, ALE OMYLEM JSEM K VÁM POSLALA MOJI POTVRZOVACÍ

ZPRÁVU. MUŽU VÁS JEN POŽÁDAT O PŘEPOSLÁNÍ, STRAŠNĚ MOC MI POMŮŽETE. VÁŽNĚ.

DĚKUJI MOCKRÁT NOVÁKOVÁ 604 945 020 TAK JÁ JAKO KRÁVA JÍ PÍŠU ŽE JE MI

LÍTO ALE ŽE ŽÁDNÁ SMS MI OD NÍ NEPŘIŠLA A V MOMENTĚ MI PŘIŠLA SMS OD VODAFONE, ŽE

NĚJAKÁ M PENĚŽENKA, KTEROU JSEM NIKDY NEAKTIVOVALA MI ODEČÍTÁ 2400 KČ Z

VYUČTOVÁNÍ!!! PROSÍM O MAXIMÁLNÍ SDÍLENÍ .. PŘECI TO TÉ SVINI

ZLODĚJSKÝ JEN TAK NEPROJDE!

Alena Kopecká Paní Martino sice Vás neznam ale moc děkuji za upozornění.

Dnes mi přišla ta samá zpráva jako Vám ale z jiného čísla a to 739 041

508. Nějaká pani Hanzlíková mi píše abych jí přeposlala nějaký kód (který

mi samozřejmě napřišel) na její číslo 604 962 238. Jen díky Vám jsem jí

neodpověděla zpět, že mi nic nepřišlo. Prosím všechny o maximální sdílení,

protože jak je vidět, může to přijít z jakéhokoliv čísla!!

Přesně toto se stalo známým . A to si myslí, že jsou opatrní !!!!!!

Každou chvíli se o to pokoušejí a vždy z jiného čísla

Hajzl z tel. 420 477 100 111 pokračuje, nepřijímat!

A já tuto informaci doplním upozorněním na další kurvy ze serveru...

bez reklamky.cz, kteří náhodně volají na různá t.č. a bláhoví a důvěřiví po zvednutí se doví, že si s nimi

chtějí popovídat a prosí je o jednoduché odpovědi na jednoduché otázky stylem ano - ne s tím, že hovor je nahráván.

Otázky jsou typu : jste svobodný-ženatý?, vede kolem vašeho domu silnice?,

máte děti? a podobně.

K Vaší hrůze vám přijde ihned druhý den po hovoru doporučený dopis s fakturou na 3000,- Kč, který nic netušíce převezmete.Po prostudování přiložené obchodní

\"smlouvy\" psané klasickou blechou písma zjistíte, že souhlasíte se zasláním zálohové faktury předmětné\"společnosti\"v uvedené výši. Po reklamaci u této společnosti je vám přehrán zmanipulovaný hovor, kde s hrůzou zjistíte, že jste se telefonicky zavázal k úhradě faktury a zaslání obchodní smlouvy pod. dopisem.

Při jednání s právníky vám většina doporučí fakturu uhradit a po té s nejistým výsledkem vymáhání částky zpět, což vás bude stát čas a peníze.

Mají to totiž perfektně ošetřeno podle platné legislativy a než se nadějete už buší na dveře exekutor.

NA TO JE OVŠEM VELMI JEDNODUCHÝ RECEPT : CIZÍ A NEZNÁMÁ ČÍSLA, KTERÁ NEMÁM ADRESÁŘI TELEFONU NEBRAT A ROVNOU HÁZET DO KOŠE. A POKUD MI NĚKDO ZNÁMÝ VOLÁ Z NOVÉHO ČÍSLA, TAK SE MUSÍ LASKAVĚ IDENTIFIKOVAT, NEJLÍP SMS-KOU. JINAK MÁ SMŮLU...

Byl jsem dnes celý den pryč a po návratu domů jsem měl na mobilu 8 nepřijatých hovorů z čísla : 420 477 100 111.

Když telefon zvednou, hovor se automaticky přeruší, nicméně ve vyúčtování

na konci měsíce mají tzv.dárcovské volání 1 min. za 100 Kč.

Prosím, toto číslo si zapamatujte a když se objeví na mobilu, tak nezvedat!

Sprostě a drze vás okrade o 100Kč.

PROSÍM POŠLETE DALŠIM KAMARÁDŮM A ZNÁMÝM.

RNDr. Vladimír Němeček

Okrouhlá 11

625 00 Brno IHNED PŘEPOSÍLÁM.

Tenhle dodatek je taky zajímavý - původně je pouze v angličtině

DŮVĚRNOST VAROVÁNÍ:

Tento e-mail může obsahovat privilegované nebo důvěrné informace, a je určen pro jediné použití zamýšleného příjemce (ů).

Jakékoliv neautorizované použití nebo zveřejnění tohoto sdělení je zakázáno. Pokud si myslíte, že jste obdrželi

tento e-mail omylem, oznamte to prosím odesílateli neprodleně a odstranit ji z vašeho systému.

[upravil dne 18/1/14 11:04 od FrantaCV]

Odesláno

http://www.kdo-volal.cz/420477100111

když máš zablokovaný platby třetím osobám ,tak ti to nehrozí...

problém je ,ale že třeba Vodafone to má v zakladním nastavení když koupíš sim nastavený že tyto hovory nejsou blokovány,takže pokud si to nezablokuješ muže ti to přijít´=svinstvo

t-mobile tomá myslím v základu zablokovaný...já si s tím taky užil dost....stálo mě to tuším 600 a nová sim+ přehrání softu v mobilu,vodafone mi to uhradil ve vyučtování...

[upravil dne 18/1/14 12:07 od Charlie 1]

Odesláno

Já mám tedy T-Mobile v PPS a rodina taky jako formu benefitu, kde jsou implicitně zakázaná třeba i 9-tková čísla. Problém je v tom, že je to služební telefon a volají mi zákazníci naší firmy - tedy čísla, která v telefonu uložená nemám a nevzít takové volání si koleduje o malér a podle toho mailu si koleduje o malér i takový hovor přijmout. A co teď??:myslim

Odesláno

To oddie: Zajímavé čtení - postaveno na \"Tvrzení proti tvrzení\" kde je ale pravda? Známá kauza \"Šmejdi\" - z jejich pohledu taky nedělají nic špatného - jen zneužívají neznalosti a naivity seniorů.

Odesláno

Já mám toto jako součást své pracovní činnosti, tak se k tomu vyjádřím. Opravdu nelze platit za příchozí hovor jinak než roamingem či voláním na účet volaného s jeho souhlasem (zatím jsem to však v praxi neviděl, viděl jsem SMS s textem, že mě někdo žádá o zavolání z důvodu nedostatečného kreditu nebo tak něco, ale jinak nic jiného). Co se týče m-plateb (T-Mobile, O2 i Vodafone), tak s nimi je to, bohužel, pravdivé. A přestože je v zaslané SMS zprávě výslovně napsáno, že kód je určen pouze adresátovi a nemá ho nikomu přeposílat nebo sdělovat, tak jsou stejně mnozí lidé (dospělí i mládež či menší děti), tak hloupí či naivní nebo nevím, co ještě, že ten kód přepošlou nebo sdělí pachateli, který si tím buď dobije kredit na jiných svých číslech (Go, Twist... - prostě karta na kredit bez nutnosti identifikace majitele), kterých má doma stovky, nebo to rovnou pošle jako dobití sázkového účtu nejčastěji na Bwin.com nebo Chance.cz apod. Je to dobrá \"pračka na peníze\", ale i tak se to dá odhalovat a pachatele usvědčit. V poslední době to dělají chytře, že nabourají pár chudákům účty na Facebooku a rozesílají prosby o tel. číslo jejich přátelům, z nichž pak tyto kódy bez problémů dostanou (přee bych neodmítl pomoci kamarádovi, kterého znám na Facebooku už dlouho nebo i z osobního života, že?)...takže takovýchto podvodů je spousty se škodami za statisíce a určitě jich bude stále více, dokud se lidi nenaučí číst pečlivě SMS zprávy, co jim chodí, nebo nebudou dostatečně gramotní v oblasti IT bezpečnosti.

Odesláno

Jestli tomu dobře rozumím, tak pokud někomu nepošlu SMS s nějakým kódem, který stejně nevím, kde bych vzal tak je vše v pořádku. A telefony můžu zvedat normálně, protože tahle část je jen HOAX?

Odesláno

NA TO JE OVŠEM VELMI JEDNODUCHÝ RECEPT : CIZÍ A NEZNÁMÁ ČÍSLA, KTERÁ NEMÁM ADRESÁŘI TELEFONU NEBRAT A ROVNOU HÁZET DO KOŠE. A POKUD MI NĚKDO ZNÁMÝ VOLÁ Z NOVÉHO ČÍSLA, TAK SE MUSÍ LASKAVĚ IDENTIFIKOVAT, NEJLÍP SMS-KOU. JINAK MÁ SMŮLU...

Tohle přesně dělá můj kamarád a neskutečně mě to se**.. Tohle je tak hrozná vlastnost..

Odesláno

Almanil: v podstatě máš pravdu, ale jednou jsem měl \"na stole\" i případ, kdy poškozené paní chodily uprostřed noci jen potvrzující zprávy o odečtení platby (nechodily autorizační kódy), přestože spala a mobil měla u sebe (nikdo s ním nemohl manipulovat a duplikát SIM karty zhotoven nebyl). Takže největší jistotou je mít zablokované m-platby, pak ti nic nehrozí. Já mám T-Mobile a v době řešení tohoto případu jsem zjistil, že mám m-platby automaticky povolené, tak jsem si je nechal zablokovat a mám klid. V loňském roce ale mé přítelkyni 2x během pár měsíců přišla SMSka s tím, že jí omylem přišel kód.... naštěstí byla ode mě poučená a nenechala se napálit.

[upravil dne 19.1.2014 08:44 od Stifler]

Odesláno

kdo by měl problem s t-mobile tak se to dá řešit,že operator vrátí 60%částky a podvodná firma po reklamaci i zbytek 40%.

známej dělá v T-mobile na oddělení kde řeší tyhle problémy tak kdyby někdo měl problem at mi napiše sz a něco se vymyslí;)

základ je mít zablokovaný sms premium a platby třetím osobám i mplatby,pak nic nehrozí...operatot by to měl mít zakázaný už v zakladu...

[upravil dne 19/1/14 09:02 od Charlie 1]

Odesláno

No to je zajimave...,mam super strep Nokii na dve SIM a ten kram me ac mam vsechny kontakty jen v pameti tel stejne ukaze vetsinou jen cislo.

Tak ze se hlasim jako TYDYT i zamemu.

Pro poradek Nokia X2 - a doplnuji ze \"dotykove\" veci NESNASIM.

A jak se napsalo preposilat nejaky kod nekomu koho neznam hmm to by snad zaslouzilo trestat!

Na M-platbu se budu informovat.

Facebok a jine sracky nemam tak ze muzu byt relatrivne v klidu :D

Odesláno

Na Mplatby je vždy kód , který příjde do MT,bez toho se mplatba neuskuteční,existují ale určité vyjímky o kterých zde mluvit nebudu.

Premium SMS jediné jak předejít něčemu co se Vám odečte po nějaké tzv. registraci jsou placené příchozí PRMSMS,ale opět pozor pokud si je zablokujete nebudou Vám fungovat třeba SMS jízdenky,atd.

Odesláno

Jsem z toho pořád trochu nesvůj, protože přes sms čas od času něco platím(jízdenky v Praze, parkovné). A cizí čísla zvedat musím, takže si z toho beru, že nikomu nepřeposílám kódy. A kdyby v těch platebních sms byl problém, tak se budu snažit naučit u sebe nosit drobné.

Odesláno

hmm.... Mam tmobile nějaký firemní tarif a sms jízdenky jdou a nic jiného z portfolia premium sms už ne... Jde to nastavit, když to mám. Nemusíte mít zakázaný celý premium sms.....

Odesláno

možností je více:

Příchozí prémiové SMS -> např.SMS jízdenky

Erotika -> tady je to jasný

Vše mimo platební služby -> zde přesně nevím :(

Ale většina podvodných PRMSMS je právě příchozí ;) , protože se tě na nic neptaj a rovnou odečtou

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...