Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ani ne.

Lopatky pocas regenerace naklapi stejne.

Pokud myslils ze je zvuk silnejsi s nasavaci hadici tak jdi po okruhu filtrace vzduchu.

Jestli neni nekde neco praskle kolem ceho proudi vzduch......

Odesláno

Tak mám nová zjištění.

I když jsem dal tu trubku zpátky,pořád to hlásí chybu.:(

Zkoušel sem vůli na turbu a zdá se mi celkem velká.Jde s tím viklat asi o 1mm. Nevím jestli to tak má být.

A tady je video z dneška

Odesláno

Ano,viklal jsem tou hřídelkou s lopatkama...

Každopádně je turbo na repas.

Nevíte někdo kde sehnat levné a zároveň kvalitně repasované turbo na 1.6 hdi 80kw???

Odesláno
Tak mám nová zjištění.

I když jsem dal tu trubku zpátky,pořád to hlásí chybu.:(

Zkoušel sem vůli na turbu a zdá se mi celkem velká.Jde s tím viklat asi o 1mm. Nevím jestli to tak má být.

A tady je video z dneška

Kontrolka by mala zhasnúť po 5 štartoch s nasadenou hadicou, ak to bolo len vypojenou váhou.

Odesláno

Ještě mě napadla jedna věc.

Ten \"cvrček\" pod kapotou se ozývá i když brzdím motorem.

Turbo je poháněno výfukovými plyny,ale když přece brzdím motorem,spotřeba je nula a tím pádem z výfuku nic nemůže jít a tím pádem ani pohánět turbo... :myslim

Nejsem žádný odborník,tak mě omluvte jestli se mýlím.

Vím že turbo na tom už neni nejlíp,ale nechci zase dát 10000.- za výměnu a pak zjistit,že problém stále přetrvává...

Za všechny rady budu velmi vděčný.

Odesláno

Turbo se ti točí furt, byť brzdíš motorem. Motor nasává, stlačuje a vyfukuje vzduch, který roztáčí turbo. Otáčky jsou samozřejmě mnohem nižší, ale \"přece se točí\";)

No a do motoru ten vzduch taky musí někudy projít (kompresorem turba).

[upravil dne 24/1/14 19:39 od Ajap]

Odesláno

No jo,to je taky fakt.

Ale když sou otáčky turba o dost nižší při brždění motorem,tak proč to začíná cvrlikat při stejných otáčkách motoru pod plynem jako bez něj?

Odesláno

a neskusal si vysliapnut spojku? ja ked stlacim spojku, tak \"cvrcek\" stichne, nepocujem ho. Mozem to potom poslat aj k 4000rpm a nic. Ale je fakt ze cvrcka uz pocujem pocas jazdy v aute viac ako na zaciatku. Ale do garaze som sa este nedostal...

Odesláno

To houkání je turbo, ale to cvrlikání je kdoví co, ale s rotorem turba to podlě mě přímo nesouvisí....

[upravil dne 26/1/14 12:43 od Ajap]

Odesláno

No tak spojku sem vlastně vyšlápnout nezkoušel. Co nejdřív to zkusim a napíšu nové poznatky.;)

A taky si myslim že s turbem to přímo nesouvisí.... cvrlikat by mohl taky setrvačník,podle toho co jsem se na fóru dočetl.

Odesláno

Třeba to bude \"jenom\" nějaký ložisko na spojce a jestli to bude dvojhmota,tak tam dám místo ní normální setrvák. Dočetl jsem se tady na fóru,že na 307-ce se stejným motorem to dělali a celkem si to chválí;)

Odesláno
a neskusal si vysliapnut spojku? ja ked stlacim spojku, tak \"cvrcek\" stichne, nepocujem ho. Mozem to potom poslat aj k 4000rpm a nic. Ale je fakt ze cvrcka uz pocujem pocas jazdy v aute viac ako na zaciatku. Ale do garaze som sa este nedostal...

Takže když vyšlápnu spojku,nic se nezmění. A nakonec jsem tedy zjistil,že ten zvuk skutečně vydává turbo... Myslím že ty budeš mít tedy asi jiný problém...

• O 2 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...