Edison Odesláno 14. leden 2014 Odesláno 14. leden 2014 O tom tu nikdo nepsal... Řeč byla o tom, že to není zrovna fér takhle vrátit telefon, nechat si vyplatit plnou senu a pak tentýž koupit tamtéž ve výprodeji. To dělá alza. Nikdo nepsal nic o tom, že by to bylo špatné, nebo dobré. Já jsem napsal, že takto získat ticku jednotlivcem není nic špatného. Citovat
.mycTD Odesláno 14. leden 2014 Odesláno 14. leden 2014 ...v tom bude nějaký háček.....proč to neudělal on? beztak proto, ze ma fakturu na ICO... Citovat
Almanil Odesláno 14. leden 2014 Odesláno 14. leden 2014 Samozřejmě by se mi víc líbilo, pokud by všechno prodával sám výrobce. Ve skutečném světě není něco takového dost dobře možné, a proto existují překupníci a i ti překvapivě mají se svým podnikáním starosti a práci. Rozhodně to nefunguje jen jako inkasování peněz bez práce. Proto si myslím, že nefér jednání je nefér jednání i když odrbávám někoho vůči komu si myslím, že mám morální převahu. Citovat
MilanF1 Odesláno 14. leden 2014 Odesláno 14. leden 2014 Ale tak ten svět funguje. Jak se nakupují hadry, obuv atd? Tam jsou pěkné marže. Osobně jsem naceňoval položky do jednoho e-shopu a krásné na tom bylo, že novinky pro ten daný rok se nakupují od výhradního dovozce za (příklad) 450 Kč a mohou se prodávat (dle dohody s výhradním dovozcem) maximálně s 10% slevou oproti maloobchodní ceně. Ovšem ta maloobchodní cena je 1 000 Kč. Takže ty boty jsem nacenil na 900 Kč. Niž jsem nemohl, porušil bych dohodu. Až vydá výrobce novou kolekci, může si prodejce dělat s cenou cokoliv, takže starou kolekci jsem přeceňoval na cca 20% marži, takže na nějakých 550 Kč. Kde je morálka? Úplně v kytkách, protože tam je marže jako kráva a i při výprodeji tam ta marže pořád je. Konkurenční boj prakticky neexistuje, protože všichni musí mít ceny stejné. Citovat
Goldinka Odesláno 14. leden 2014 Odesláno 14. leden 2014 vratenie bez udania dovodu je do 7dni a pokial mas blok tak to je jedno.len ak bol nejaky darcek ku nakupu musis vratit aj ten. ja idem zajtra vrstit grafiku do pc [Edited on 9/1/14 19:12 by Toudy5587] Na vrácení bez udání důvodu je 14 dní a ne 7.... Nebo se to s rokem 2014 změnilo? \"Odstoupení od smlouvy je vrácení zboží bez udání důvodu do 14 dnů od obdržení zásilky. Zákazníkovi je ponechaná lhůta na rozmyšlení, zda věc, kterou si objednal přes internet , splňuje jeho očekávání, nebo též jako lhůta na vyzkoušení zboží. V průběhu této doby může zákazník poslat zboží zpět, ale nesmí být použité, nebo jinak poškozené.\" Zdroj: http://www.penize.cz/nakupy/53119-nakupy-na-internetu-kdy-lze-vratit-zbozi-bez-udani-duvodu Krom toho použité být může. Já takhle na alze vracela mp3 přehrávač, na mallu taky, pak tablet, všechno se to vracelo do 14 dnů bez udání důvodu, oni si jen zkontrolujou, jestli je zboží v pořádku a není poškozené a pak to hoděj zpět na eshop jako \"Zánovní\" nebo \"Rozbaleno\"... Citovat
Driver Odesláno 14. leden 2014 Odesláno 14. leden 2014 No s rokem 2014 bylo hodně změň v občanském zákoníku a měnily se i nějaké věci ohledně reklamací, nevím zda se nehýbalo i s touto dobou kdy můžeš zboží vrátit. Citovat
Edison Odesláno 14. leden 2014 Odesláno 14. leden 2014 S tou se nehýbalo. Ale hejblo se nějak s definicí kdy začíná a jaké datum je bráno za vrácení. Začíná převzetím zboží, a datum vrácení je dáno třeba odesláním e-mailu o odstoupení od smlouvy. [upravil dne 14.1.2014 12:44 od Edison] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.