colaczech Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 Chci zeptat, jestli má někdo na berlingu i originál přední mlhovky a jestli je k nim potřeba jiný nárazník, nebo se jenom do toho stávajícího vyřežou díry. A kde se mlhovky zapínají? Na páčce jako to má 106ka nebo vypínačem jako na 205ce? Sehnal jsem origo mlhovky i s nějakou kabeláží k nim, ale nevím kam to zapojit. Schéma zapojení mlhovek z dílenské příručky peugeot/citroen někdo nemáte? A ještě jedna otázka: opravdu je potřeba pro výměnu žárovky osvětlení SPZ na zadních vyklápěcích dveřích odělat jejich tapec a odmontovat lišlu nad SPZ? To nejde vyměnit zvenku? Citovat
Šalda Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 Já tedy ještě neviděl na žádným tomhle starším modelu přední mlhovky, na novějším modelu s kulatýma světlama už jsou jsou, ale na tomhle tuším se vůbec nedělali, nicméně tlačítko tam na ně mám, a to jest na vlevo na palubce vedle ovládání motorku světel. Citovat
colaczech Odesláno 6. leden 2014 Autor Odesláno 6. leden 2014 To tlačítko je oranžové a ten symbol na něm jsou něco jako dvě šipky proti sobě? nevim jak to jinak popsat. Ja jsem viděl dvě berlinga s mlhovkama, bohužel jenom na fotkách na netu v bazaru. Citovat
Šalda Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 Myslím že to svítí oranžově když to rožnu, a je na tom klasickej znak pro přední mlhy, tudíž znak potkávaček s vlnkou. Jinak prošel jsem už hormadu fotek ale zatím jsem neviděl ani jednoho, taky už jsem právě uvažoval že je tam dám, ale vpředu v nárazníku je oko na tažení auta, asi se to tam bude blbě dělat. Citovat
colaczech Odesláno 6. leden 2014 Autor Odesláno 6. leden 2014 Aha, tak to si ten znak na tlačítku s něčím pletu. Ty origo mlhovky jsou \"plug n play\" is rámečkem, ve kterém je i ta díra na tažné oko. Jenom nevím jestli stačí v obyč nárazníku vyřezat ty naznačené díry na mlhy ty tam i s rámečky vsadit. Citovat
Šalda Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 Máš fotku těch mlhovek?? To by mě docela zajímalo. Jinak je docela možný že pokud tam máš to tlačítko, protože na páčce je jen na zapnutí zadních mlhovek, tak by tam mohli být už i dráty nachystaný, takhle jsem to měl u první 406 co jsem měl, jen jsem koupil mlhovky, a u nárazníku byli nachystaný dráty s konektorem, takže jsem mlhovky jen zacvaknul a bylo to. Citovat
Šalda Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 Jinak u mě to tlačítko vypadá takhle, a mělo by svítit zeleně když se zmáčkne. Citovat
colaczech Odesláno 6. leden 2014 Autor Odesláno 6. leden 2014 Fotku nemám, ale mrkni na autokelly, tam jsou vyfocené. Jenom teda ta řidičova mlhovka nemá tu díru na tažné oko, ale asi dali jenom zrcadlově otočenou fotku té spolujezdcovy mlhy. Jenom ty ceny jsou Já v autě přípravu na mlhy nemám. Podarilo se mi sehnat nepoužité mlhovky a kabeláž k nim. Jediné co nemám je ten vypínač a hlavně SCHEMA zapojení [upravil dne 6.1.2014 21:36 od colaczech] Citovat
Šalda Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 Tak s tím Ti už bohužel neporadím, snad poradí někdo jinej:( Citovat
vladosr Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 naraznik sa vyrezava , podla vybrania a hmlovky sa zapinaju packou.....v mot. priestore sa doplna rele a poistky z ktorych idu kable do hmloviek Citovat
Šalda Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 Tak pokud myslíš tyhle tak ty vypadají pomalu jak udělaný samo-domo: http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJxvjhfNBp03MxRinFE8R8LtQvjoDJoLOeh/3Z2SUDlLVtXwuQKBDNWkd9eCjnnY+kyFjSXI9FP+qqprN87vQ/ktyaZyOzQmP1/8bsfVJLOD6CDnGR4/QNbiDFTCD0bsxUv771zW/T/uwxIN/psTubteE1aj/at64eemuNjrMLFBXAhqqGs2HPCXgeCjg5eidDosA4pNhQQ== Do těch asi nešel, a cena na to že jsou to jenom Depa tak je teda závratná Citovat
Šalda Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 Jinak tedy třeba u mě se páčkou určitě nezapínají, mám na mlhovky jen jednu pozici-otočení, a to jest na zadní mlhy, asi záleží na modelu a roku. Citovat
vladosr Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 s tymito hmlovkami je aj u nas malo aut....je to povodny navrh vyrobcu.....dnes sa da kupit len nahrada a cena je fakt mimo.....no a svietivost ? nic lakave...preto prevazuje vlastna tvorba .....je to lacnejsie , svietivost ucinejsia.....no dizajn nekomentujem.... ovladanie je mozne dorobit zvlast , ako menit tiez nie lacnu packu.....a niekde treba dorobit aj ledku z odporom do pristrojovky.... Šalda , kde ma vypinac na pred. hmlovky , ja mam vypinac airbag u spolujazdca Citovat
Šalda Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 Jj, to jsem se díval do manuálu, že kdybych měl airbag spolujezdce, tak bych měl tlačítko na mlhy níž, kde mám tu díru, a vypínač na airbag by byl právě tam kde mám teď mlhovky. Nicméně vypínač dodělat je asi to nejjednodušší, horší je natahat dráty a podobně. A té svítivosti bych se právě bál, proto to asi nechám tak jak to je, a nebo tam časem dám mlhovky co má novější model, takový ty kulatý. Citovat
colaczech Odesláno 6. leden 2014 Autor Odesláno 6. leden 2014 Šalda- mohl by jsi vytahnout ten vypinač z palubky a podívat se co je tam za konektor a kolik jakych barevnych kabelu do něj jde? Ohledně kabeláže: jeden svazek pravděpodobně pro vypínač má označení C1814032 druhý co jde z mlhovek do pojistkovky u motoru na řidičově podběhu ná označení C1814031 Nezkusil by ses na to u tebe v autě podívat, jestli tam něco takového máš, když už tam máš přípravu an mlhovky? Citovat
Šalda Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 Podívám se jak bude čas, možná zítra, podle toho jak budu dlouho v práci, ale stejně sem se chtěl podívat zda tam ty konektory mít budu a nebo ne. Citovat
flacek Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 Jinak se dají sehnat i nějaké náhražky které pak vypadají nějak takto. Cena origo mlhovek je dost vysoká. Citovat
Fusion Odesláno 7. leden 2014 Odesláno 7. leden 2014 Taky sem nad tím přemýšlel a napadlo mě, že tvarově to vypadá jak 306 Ph2 (před kulatýma). Ale nikdy sem neměl možnost to porovnat. našel sem obrázek těch zapuštěných [upravil dne 7/1/2014 16:37 od Fusion] Citovat
Dýdý Odesláno 7. leden 2014 Odesláno 7. leden 2014 Jestli se sem můžu taky nacpat-Fakt se na výměnu žárovky SPZ rozebírají zadní dveře? Citovat
Roman 1173 Odesláno 7. leden 2014 Odesláno 7. leden 2014 Ne dveře nemusíš rozebírat.Udělej si háček a na stranách osvětlení jsou vylisky a za ty vyndáš krycí sklíčko.Mně se většinou podaří vyndat celé světlo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.