Přejít na obsah

colaczech

Uživatel
  • Počet příspěvků

    79
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 106

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    a
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

colaczech's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

6

Popularita

  1. colaczech

    P 306 1,4 benzin, euro2 - emise

    Noo a ukaze se na diag vubec neco? Je to jenom "tupa" euro2. Na tech emisich to zadnou chybu nehlasilo
  2. colaczech

    P 306 1,4 benzin, euro2 - emise

    Ventilove vule se naposled delali ve 160000km, kdyz se delalo tesneni pod hlavou. Je pravda, ze na ty bych se podivat mohl Svicky maji najeto mozna 3000km, delalo to i na tech starych. Motor ma zapalovaci rampu, tu jsem promeroval a je dobra. Zapalovanim to podle me neni. Bude to necim co ridi "davkovani benzinu". To auto kdyz nastartuje tak jede bez problemu-tzn. zapalovani to nebude. Jenom obcas pri castecne schladlem motoru protestuje a hlavne to neprojde na emisich.
  3. Zdravím, byl jsem na emisích a auto neprošlo. Auto ma najeto 185 000 km Naměřeno lambda 1,06 chudá směs, vysoký obsah kyslíku ve výf. plynech. zavařil jsem prasklinu kolem závitu lambda sondy. Znovu na emise, zase bez uspechu. Mirne lepsi obsah kysliku, ale stale chuda smes. Vymenil jsem lambda sondu, za novou zn. NTK a znovu na emise. tentokrat naopak namerena bohata smes, lambda 0,96. Jenom dodam ze OBCAS po jizde, kdyz se motor prohreje a necha cca. hodinu stat - neni uplne studeny- je problem auto nastartovat. Pomuze startovat s plnym plynem a trva dlouho nez motor naskoci. Po nastartovani je citit nespaleny benzin, a auto zakouri. Na co se zamerit, cim by to mohlo byt? Napada me nejake teplotni cidlo. Krokovy motorek by to snad nemel delat, s volnobehem problemy nejsou.
  4. Podle serviceboxu bere řídící jednotka motoru signál z toho modrého třípinového čidla. To zelené je jenom pro spínání ventilátoru na chladiči. vin VF3WEKFVC34642638 No a čím to může ještě být? Je tady pár témat které tento problém popisují, ale nikdo tam už nepíše jak ten problém odstranit. Každopádně nové čidlo mám doma, tak bych jako první vyzkoušel to. Do servisu nebo na diagnostiku to auto zavést umím-není nic jednoduššího, ale chtěl bych to první zkusit takto. Jinak po předběžné tel. konzultaci s peugeot servisem, mi bylo řečeno že může být vadná řídící jednotka- cca 15000kč. Tak určitě :-D
  5. Zdravím, Mám ten samý problém. P 207 1,4 54kw. Po nastartování studeného motoru neudrží volnoběh a chcípne. Po opakovaném startu se většinou volnoběh udží, ale jak se dotknu plynového pedálu, tak zakolísají otáčky a motor zhasne. Za tepla nastartuje na první pokus,při jízdě motor neškube ani nevynechává. Dělá to cca už 3 měsíce, a po tu dobu se na autě nich neměnilo, nikdo se v ničem nehrabal. Co jsem zjišťoval, tak by to mohlo dělat čidlo teploty chladící kapaliny(modré 3pinové). Otázka zní: kde to čidlo chladící kapaliny -MODRÉ 3pinové najdu? Našel jsem jenom zelené dvoupinové na domku termostatu.
  6. třeba tady http://www.auto-francie.cz/p/tryska-ostrikovace-berlingo-partner
  7. nikoho neurážíš, je to diskuzní forum a co člověk to názor. Ještě ohledně těch kroužků- ve všech válcích máš stejné tlaky, takže těsníci kroužky jsou OK. Jedině by to dělal stírací kroužek. Co je ale divné že by to dělal až po tom potkání. To by mohlo značit jeho poškození, prasknutí. Ale to by potom bylo vidět i poškození na stěně válce. Což jak si psal jste kontrolovali a nic jste nenašli. A tímto zase zbývají jeno ventily resp. vodítka ventilů, popř špatně srovnané ventily, které ty vodítka vydírají víc a víc. Opravdu to žere litr oleje na 100km? Neměřils tu hladinu oleje když nestálo auto rovně?
  8. A to se stane jak, že po repasi je hlava těsnější než spodek? Když je do válce nasávána směs tak sací ventil otrevřený a motor nemá důvod sát olej ze spoda přes píst a kroužky. Když nebral olej před tím potkáním tak nebude brát olej přes kroužky ani teď. Naopak jsem viděl vyběhaný motor co bral 1,5L/1000km, ale jak byl vyběhaný tak tlakoval do klikové skříně tak že vyletovala měrka a prskal olej. Díru po měrce jsem zaslepil a co 1000km/ doléval litr oleje a auto dojezdil. Taky jsme měli auto co bralo snad 2L/100km. po každém studeném startu a pár km to zasralo svíčky a bylo dojeto. Pak svíčky vyndat, očistit, dát zpět a byl klid až do dalšího studeného startu, ale muselo se to to točit, aby to stíhalo ten olej pálit. To auto dýmilo jak tank se zadymováním, během těch prázdnin jsme sjezdili 50l vyjeťáku. Ale to jsem odbočil. Jestli to budeš nechávat znovu dělat, nech udělat-vyměnit VODÍTKA a vyměnit ventily jenom na tom nejhorším válci. Psal jsi, že neměnil všechny ventily-vsadil bych se že to jsou ty na tom válci kde je černá svíčka. Ono když to dáš tomu samému fachmanovi, tak na 90% tu hlavu shodí podívá se na to, řekne že si magor, naúčtuje opravu a ve skutečnosti na tu hlavu ani nehrábne. Pak to složí a ty zacáluješ 10K a nazdar, bude to to samé.
  9. Zahulí ten motor po studeném startu? oblak modrého dýmu? Jestli ano, tak nastéká olej po dříku ventilu do válce. Což si myslím že budou vodítka tím nárazem poškozené. A snad při té repasi hlavy opravdu dali ty gufera nové. Kouří to za jízdy nějak výrazně modře? Jestli ano, pak to mohou být kroužky. Ale tlaky jak píšeš máš stejné, tak nepředpokládám že by odešel jenom stírací kroužek na jednom pístu.
  10. Zdravím, na kolik by vyšly zadní pakny na P306 Vin VF37CKFXT32614995 Ale nevím jestli potřebuju typ 4241E5 nebo 4241L4
  11. Jedenkrát bylo auto s těmi rozměry pneu schválené k provozu, byť v Itálii, tak ti to musí zapsat i u nás. Od čeho potom je ta EU? Ehm, nějak nevím co se vyřizuje na té Dekře, ohledně ekodaně pod jaké euro to spadá? Nebo něco jiné? Rád se nechám poučit.
  12. Zajeď si na tu technickou a reklamuj to. Musí ti to tam dopsat. To je jenom pohodlnost a lenost technika, ještě když k tomu máš i origo italský techničák. Nech si tam ty rozměry dopsat, jinak bys musel žádat o vyjádření v peugeotu a to by tě stálo 1500kč. Minulý týden jsem si o to byl zažádat.
  13. Zdravím, měl bych dotaz ohledně dálkového ovládání centrálu na p306 3dveřák-infra dálka. Věc se má tak: Centrál v autě funguje, jenom když se zamyká klíčkem v řidičových dveřích dveřích. To se zamkne bez problémů celé auto. Když zamykám klíčkem ve spolujezdcových dveřích , tak zamknu jenom spolujezdcovy dveře. A když chci zamknout dálkovým ovladačem, tak se sice zamkne celé auto ale hned se zase odemkne. Jenom dodám, že auto má opravované svazky co vedou do předních dveří a to obě strany. Byly tam polámané kabely u těch kulatých konektorů. Takže jsem konektory vyházel a napojil to na přímo. Dělal jsem to podctivě. Svazek vedoucí z kastle jsem prodloužil a sletoval a to sletované místo schoval zpět do sloupku kastle a do dveří jsem pro možnost rozpojení nacvakal konektory Co to může způsobovat? Můj tip je vadný spolujezdcův motor centrálu. Dá se to nějak zjistit jestli je to opravdu ono?
  14. Zdravím, měl bych dotaz ohledně dálkového ovládání centrálu na p306 3dveřák-infra dálka. Věc se má tak: Centrál v autě funguje, jenom když se zamyká klíčkem v řidičových dveřích dveřích. To se zamkne bez problémů celé auto. Když zamykám klíčkem ve spolujezdcových dveřích , tak zamknu jenom spolujezdcovy dveře. A když chci zamknout dálkovým ovladačem, tak se sice zamkne celé auto ale hned se zase odemkne. Jenom dodám, že auto má opravované svazky co vedou do předních dveří a to obě strany. Byly tam polámané kabely u těch kulatých konektorů. Takže jsem konektory vyházel a napojil to na přímo. Dělal jsem to podctivě, Svazek vedoucí z kastle jsem prodloužil a sletoval a to sletované místo schoval zpět do sloupku kastle a do dveří jsem pro možnost rozpojení nacvakal konektory Co to může způsobovat? Můj tip je vadný spolujezdcův motor centrálu. Dá se to nějak zjistit jestli je to opravdu ono?
  15. Roman1173: A tobě to funguje tak jak popisuješ? Protože ten originální motorek centrálu v kufru je dvoudrátový, tzn. že je jen ovládaný a ne ovládací. Bavím se o odemykání a zamykání kufru jeho zámkem. serzo33- takže se ti taky odemkne celé auto po tom co dveře vyklopíš. A zankneš celé auto když zamkneš kufr?
×
×
  • Vytvořit...