Mortis Odesláno 31. prosinec 2013 Odesláno 31. prosinec 2013 Něco mi vzadu strašně klepe, už jsem vyzkoušel všechno podle ostatních vláken tady ale nic nepomohlo. Zbývají ještě tyčky stabilizátoru. Chtěl bych je dotáhnout ale nevím přesně jak. Prý se to dělá při vyvěšených kolech? A nemohli byste tady dát fotku nebo schéma které šrouby třeba utáhnout? Díky Citovat
Mortis Odesláno 31. prosinec 2013 Autor Odesláno 31. prosinec 2013 Uplně všechno . Jak se píše v ostatních vláknech. Mám to tady prolezlé .... Citovat
koblih69 Odesláno 31. prosinec 2013 Odesláno 31. prosinec 2013 Takže komplet zadní nápravnici včetně těhlic, tlumičů a uložení... rozumím Citovat
czer.t Odesláno 31. prosinec 2013 Odesláno 31. prosinec 2013 Nevím jak to má 407 ... ale na mé 406 to vyluzovala tyčka na pozici č.6, viz obrázek ...po výměně ( a geometrii) naprostá pohoda:roker [upravil dne 31/12/13 14:41 od czer.t] Citovat
patko79 Odesláno 31. prosinec 2013 Odesláno 31. prosinec 2013 Čo na tom chceš doťahovať? Je to len tyčka s kĺbom. Ak chceš dotiahnuť matku, priprav si torx a očkový kľúč. Torxom budeš držať kĺb, aby sa netočil a dotiahneš očkovým kľúčom. Podľa mňa Ti to ale nepomôže, ak máš vôľu v kĺbe, tak jedine vymeniť Citovat
bart.lbc Odesláno 31. prosinec 2013 Odesláno 31. prosinec 2013 Tyčky odzkoušíš rozkýváním auta do stran, někdo ať ti kýve a ty si šáhneš přímo na oba klouby tyčky a poznáš jestli to má vůle. Citovat
Balachar Odesláno 31. prosinec 2013 Odesláno 31. prosinec 2013 Buchta ... 100 bodov :super:super Píšeš, že si skúsil všetko a pritom ideš doťahovať tyčky stabilizátora ... aký to má zmysel? Tak ako kolega píše, pokiaľ je v nich vôľa, tak ich môžeš aj prizvárať a klepanie nezmizne, pretože to neklepe v mieste kde je uložený, ale v tých kĺboch. Keď niekto napíše, že skúsil všetko, tak si pomyslím, že aspoň vymenil tyčky stabilizátora, aby zistil, či to klepanie spôsobovali oni, alebo tam je niečo iné ... aspoň ja som takto postupoval. Najprv tyčky ... časť klepania zmizlo, ale niečo búchalo stále ... potom test tlmičov ... všetky OK nad 75% a predsa boli vadné, nakoľko po výmene bolo všetko OK a bolo ticho Citovat
Mortis Odesláno 1. leden 2014 Autor Odesláno 1. leden 2014 Tak sory, na tyčky jsem se díval a vypadaly dobře ale na jiném foru jsem čet že to prý někdo utahoval a pomohlo to, tak jsem to chtěl taky skusit. Citovat
Balachar Odesláno 1. leden 2014 Odesláno 1. leden 2014 Na tyčkách nemáš ako vidieť či sú OK, alebo nie ... oni buď klepú alebo nie. Dotiahnúť ich môžeš, ale neverím, že by si ich mal povolené a že klepú preto. Tie tyčky majú kĺby, tak ako my bedrové a keď sa raz kĺb opotrebuje tak tam vznikne vôľa a klepe to ... myslím, že keď si už vymenil tlmiče, tak tyčky TRW už sú zanedbateľnou položkou ... ja by som to skúsil. Citovat
koblih69 Odesláno 1. leden 2014 Odesláno 1. leden 2014 Jediný co se u 407 dotahuje je spoj na přední nápravnici. Chápu, že je to naděje, ale bohužel témeř jistě marná. Citovat
Mortis Odesláno 3. leden 2014 Autor Odesláno 3. leden 2014 Tak jsem pod to znova vlez a po různém kývaní a zkoušení jsem asi uslyšel ten zvuk. Jen bych se chtěl ujistit : tyčka stabilizátoru je asi 20 cm dlouhá, průměr asi 8mm a na obou koncích je kloub se šrouby? Když jsem tahal za tu spodní \"páku\" ke které je přišroubovaná tak to tak trochu klepalo. Citovat
Mortis Odesláno 3. leden 2014 Autor Odesláno 3. leden 2014 Přesně, tak dík, to si vyměním i sám Citovat
ozzy56 Odesláno 3. leden 2014 Odesláno 3. leden 2014 může to klepat i v uložení (silentbloku) stabilizátoru, na obr. 10, ale nejprve vyměň tyčky, obvykle jdou ty matky špatně povolit-protáčí se čep--,tak je klidně uřež opatrně flexou Citovat
Mortis Odesláno 4. leden 2014 Autor Odesláno 4. leden 2014 Podle obr. to vypadá že ty silentbloky nejsou vyměnit zvlášť a musí se koupit celý stabilizátor i s uchycením č.3. Nebo se pletu? Citovat
koblih69 Odesláno 4. leden 2014 Odesláno 4. leden 2014 To gumové uložení (č10) má samostatný kód takže jde koupit samostatně. Citovat
stajgrpavel Odesláno 8. květen 2015 Odesláno 8. květen 2015 Malé oživení :-) dá se to gumové uložení koupit i jinde než v originálu z peugeotu ? Citovat
baffy Odesláno 8. květen 2015 Odesláno 8. květen 2015 OEM kod do gúglu a napr. https://www.motointegrator.cz/produkty/982491-drzak-pricneho-stabilizatoru-oe-peugeot-517115 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.