Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

čau,

doma máme nové plastové okno. stáří nějak 8 měsíců je ještě v záruce.

Jenže firma která ho montovala tento měsíc zkrachovala,tak jsme asi v háji s reklamací nebo opravou.

Problém:je to pravá tabule okna

nahoře a dole je pant to je ok,ale ve prostřed na rámu je tam držák do kterého zapadá jezdec z okna (střední část okna),viz foto

A při otevírání okna v tom držáku vždy lupne,prostě to drhne.

slyšel jsem že se ty plastová okna dají i seštelovat panty,nepomohlo by to,

nebo ten držák o který ten jezdec drhne obrousit (to se mi nechce je to nové okno držák zbytečně ničit.

Nemá s plastovými okny někdo zkušenost? díky za rady.

post-10989-14109634562613_thumb.jpg

Odesláno

Hele, ten jezdec by měl být excentr, zkus s ním potočit jak psal MJSytic...já to takhle na dveřích mám. Jinak mazat, mazat, mazat. Mně rupnul čtyřhran na klice asi za 4 roky.

Odesláno

no jo ale u jinačího okna ten jezdec se zastaví výše a do toho držáku bezproblémů zapadne.

Ale u tohoto špatnýho okna je ten jezdec ve stejné rovině i s tím držákem do kterýho zapadá.(Nechce to celý okno přizvednout výše?)

Ale je zajímavý když se okno otevře z ventilačky tak to jde vše ok,ale jakmile se otevře okno ze zavřenýho okna tak to lupe.

Odesláno

Jo takhle, on zavadí harnou při otevírání celého křídla. Já tomu rozuměl, že to děla při točení klikou :aut

No tak to bude chtít asi trochu přizvednout u pantu :myslim

Odesláno

Aha, tak to jo....tak zespoda ( možná shora ) pantu by měl být taky šroub, kterým bys to měl zvednout nebo snížit když odděláš plastovou krytku. On to má každej výrobce jinak

Odesláno

No a nebo se zastav u výrobce oken a prostě si objednej seštelování...sice tě to bude něco stát, ale udělá to \" snad \" někdo kdo tomu rozumí. Než se s tím srát sám.

Odesláno

Já bych to zkusil sám. Ať to kdyžtak pořádně rozladí, aby měl pak ten servisák co dělat. Když už ho bude platit :aut:)

Odesláno

Pokud na to nějak nespěcháš pojedu za koldasem do Blanska bud o víkendu nebo mezi svátky záleží jak bude mít čas tak bych se ti na to podíval...

[upravil dne 16/12/13 18:55 od K3nny]

Odesláno

Úplně nejjednodušší je koupit si bílou vazelínu ve spreji, dostaneš v každých autodílech atd. Navíc tím můžeš doma či v garáži mazat cokoliv jiného. Vydrží to na tom o trochu déle než oleje. Mazáním pohyblivých bodů se to až tak moc nevylepší, ale vyplatí se namazat různé styčné body úplně nahoře na tom křídle co otvíráš. Prostě kde máš pocit, že se něco dotýká, tak tam stříkni. A nezaser záclony.

Odesláno

koblih: bila vazelina je v podstate silikonovy spray? Nebo jak se to jmenuje? Vodni /bilou/ vazelinu tady mam, ale ne ve spreji :) A chci tu ve spreji, jen nevim co mam v drogerce hledat :) foto?

Odesláno

Bílá vazelína je bílá vazelína, silikonový sprej je něco jiného (většinou účinného jen o málo víc než WD takže dobré na mazání těsnění u dveří) Já používám tohle: http://www.oleje-shop.cz/productImageGallery/tectane-bila-vazelina-400-ml?&KeepThis=true&TB_iframe=true&height=600&width=400 výdrž odhaduju tak na 10 let. V drogerii nevím jeslti koupíš já to kupuju třeba v Kelly.

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...