Ivouš Odesláno 16. prosinec 2013 Odesláno 16. prosinec 2013 čau, doma máme nové plastové okno. stáří nějak 8 měsíců je ještě v záruce. Jenže firma která ho montovala tento měsíc zkrachovala,tak jsme asi v háji s reklamací nebo opravou. Problém:je to pravá tabule okna nahoře a dole je pant to je ok,ale ve prostřed na rámu je tam držák do kterého zapadá jezdec z okna (střední část okna),viz foto A při otevírání okna v tom držáku vždy lupne,prostě to drhne. slyšel jsem že se ty plastová okna dají i seštelovat panty,nepomohlo by to, nebo ten držák o který ten jezdec drhne obrousit (to se mi nechce je to nové okno držák zbytečně ničit. Nemá s plastovými okny někdo zkušenost? díky za rady. Citovat
MJSytic Odesláno 16. prosinec 2013 Odesláno 16. prosinec 2013 Vezmi stranový klíč a zkus jím natočit ten jezdec. Je tam šestihran http://www.svetoken.cz/jak-snadno-seridit-plastova-okna-a-dvere/ [upravil dne 16.12.13 16:32 od MJSytic] Citovat
Hadra Odesláno 16. prosinec 2013 Odesláno 16. prosinec 2013 Hele, ten jezdec by měl být excentr, zkus s ním potočit jak psal MJSytic...já to takhle na dveřích mám. Jinak mazat, mazat, mazat. Mně rupnul čtyřhran na klice asi za 4 roky. Citovat
Ivouš Odesláno 16. prosinec 2013 Autor Odesláno 16. prosinec 2013 no jo ale u jinačího okna ten jezdec se zastaví výše a do toho držáku bezproblémů zapadne. Ale u tohoto špatnýho okna je ten jezdec ve stejné rovině i s tím držákem do kterýho zapadá.(Nechce to celý okno přizvednout výše?) Ale je zajímavý když se okno otevře z ventilačky tak to jde vše ok,ale jakmile se otevře okno ze zavřenýho okna tak to lupe. Citovat
MJSytic Odesláno 16. prosinec 2013 Odesláno 16. prosinec 2013 Jo takhle, on zavadí harnou při otevírání celého křídla. Já tomu rozuměl, že to děla při točení klikou No tak to bude chtít asi trochu přizvednout u pantu Citovat
Ivouš Odesláno 16. prosinec 2013 Autor Odesláno 16. prosinec 2013 jo zavadí hranou jsem se špatně vyjádřil Citovat
Hadra Odesláno 16. prosinec 2013 Odesláno 16. prosinec 2013 Aha, tak to jo....tak zespoda ( možná shora ) pantu by měl být taky šroub, kterým bys to měl zvednout nebo snížit když odděláš plastovou krytku. On to má každej výrobce jinak Citovat
Hadra Odesláno 16. prosinec 2013 Odesláno 16. prosinec 2013 No a nebo se zastav u výrobce oken a prostě si objednej seštelování...sice tě to bude něco stát, ale udělá to \" snad \" někdo kdo tomu rozumí. Než se s tím srát sám. Citovat
MJSytic Odesláno 16. prosinec 2013 Odesláno 16. prosinec 2013 Já bych to zkusil sám. Ať to kdyžtak pořádně rozladí, aby měl pak ten servisák co dělat. Když už ho bude platit Citovat
K3nny Odesláno 16. prosinec 2013 Odesláno 16. prosinec 2013 Pokud na to nějak nespěcháš pojedu za koldasem do Blanska bud o víkendu nebo mezi svátky záleží jak bude mít čas tak bych se ti na to podíval... [upravil dne 16/12/13 18:55 od K3nny] Citovat
Ivouš Odesláno 16. prosinec 2013 Autor Odesláno 16. prosinec 2013 díkec za rady už je hotovo,okno vypadá ok akorát to musím ještě promazat. Citovat
Ivouš Odesláno 18. prosinec 2013 Autor Odesláno 18. prosinec 2013 a ještě se zeptám čímpak promazáváte pohyblivé části okna? Citovat
GhostBoxer Odesláno 18. prosinec 2013 Odesláno 18. prosinec 2013 Úplně nejjednodušší je koupit si bílou vazelínu ve spreji, dostaneš v každých autodílech atd. Navíc tím můžeš doma či v garáži mazat cokoliv jiného. Vydrží to na tom o trochu déle než oleje. Mazáním pohyblivých bodů se to až tak moc nevylepší, ale vyplatí se namazat různé styčné body úplně nahoře na tom křídle co otvíráš. Prostě kde máš pocit, že se něco dotýká, tak tam stříkni. A nezaser záclony. Citovat
olda Odesláno 18. prosinec 2013 Odesláno 18. prosinec 2013 To je to nejhorší,co můžeš na mazání použít,jelikož nemá mazací schopnosti,to je jen reklamní flaška dobrá tak na čištění.. Citovat
Péťa Odesláno 18. prosinec 2013 Odesláno 18. prosinec 2013 OK, tak já to o víkendu všechno prostříkám raději teflonovým olejem. Citovat
koblih69 Odesláno 18. prosinec 2013 Odesláno 18. prosinec 2013 Jak bylo zmíněno - bílá vazelína ve spreji. Ideální na mazání omezovačů dveří, pantů nebo libovolných špatně přístupných míst. Citovat
Berkoff Odesláno 19. prosinec 2013 Odesláno 19. prosinec 2013 koblih: bila vazelina je v podstate silikonovy spray? Nebo jak se to jmenuje? Vodni /bilou/ vazelinu tady mam, ale ne ve spreji A chci tu ve spreji, jen nevim co mam v drogerce hledat foto? Citovat
koblih69 Odesláno 19. prosinec 2013 Odesláno 19. prosinec 2013 Bílá vazelína je bílá vazelína, silikonový sprej je něco jiného (většinou účinného jen o málo víc než WD takže dobré na mazání těsnění u dveří) Já používám tohle: http://www.oleje-shop.cz/productImageGallery/tectane-bila-vazelina-400-ml?&KeepThis=true&TB_iframe=true&height=600&width=400 výdrž odhaduju tak na 10 let. V drogerii nevím jeslti koupíš já to kupuju třeba v Kelly. Citovat
hardhouse.trip Odesláno 27. prosinec 2013 Odesláno 27. prosinec 2013 Z které firmy máš ty okna? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.