Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Na Fiatu. Ale ono je to asi jedno. Ani Peugeot a ani Fiat alternátory nevyrábí. Myslím, že je jedno o jaký auto jde. Nebo ne? :myslim

Odesláno
Na Fiatu. Ale ono je to asi jedno. Ani Peugeot a ani Fiat alternátory nevyrábí. Myslím, že je jedno o jaký auto jde. Nebo ne? :myslim

jedno to asi nebude, řekl bych, že záleží na výrobci... tipoval bych, že v tom Fiatu máte Magneti Marelli že?? pár jsem těch Fiaťáckejch viděl a každej měl poškozenej stator, dle člověka co ty alternátory opravuje je právě Magneti Marelli neštěstí(nevím teda jestli všechny druhy nebo jen některé), prý špatná konstrukce a nevhodná kombinace použitýho materiálu..

Odesláno

cena repase altíku je podle toho, co je třeba nutné vyměnit, ale motá se to kolem 1000-1200 korun, samozřejmě když je v tahu rotor-stator, tak je lepší koupit jiný...

Odesláno

Neměnil jsem :D Auta jsem měl vždy do 150kkm a to různých značek. Něco jiného je volnoběžka altíku, tu jsem měnil jak na C5té(2,2HDi), tak na \"pikaču\" (1,8EW), oboje cca 80kkm nájezd, kladka na oko jako nová a koruny jako za repas celého altíku:myslim...

Odesláno

Peugeot robil Valea.

A ceny za repas zalezia od toho co treba vymenit. na stranke interlink.sk su niektore diely za dobre ceny. vacsina skladom.

Objednaval som od nich veci. na moje ma stala oprava 12 €. loziska som nemenil, boli dobre. Ale hlavne lozisko stoji asi 25 €. Robotu som si robil sam.

Novy altik stoji okolo 130 €, podla druhu. treba hladat.

• O 3 týdny později...
Odesláno

mne prestal fungovat alternator,ked malo auto cca 200tisic km.vysypalo sa lozisko.boli tam dve,v predu vacsie,vzadu male.oba ma stali asi 5eur.bezne ich kupis podla cisla,predavajuci vravel,ze pasuju aj do pracky.vymenis aj sam.

Odesláno

neviem či je to zimou alebo čím. ale 24. sa mi rozsvietila po 3 km. kontrolka bateria a batery charge low. obišiel som čo som mal lebo to bolo len 8km ale ráno som už na baterke nenatočil našťastie som mal po ruke ešte baterku z druhého auta. tak som ich na rýchlo vymenil krásne štartuje super ale po cca 15 km. sa rozsvietila znova kontrolka a znova battery charge low. pri vypínaní motora som mal otvorené dvere a ak som dobre počul tak to bola voľnobežka alternátora ktorá po vypnutí motora bola počuteľná. idem skúsiť vymeniť ostal mi zrepasovaný po 406 .

ale teraz mi volali dvaja kamaráti že im tiež sklepal altelnátor (jeden na GOLF 3 a druhý na xsare)

Odesláno

Ale to já netvrdím. Pokud máš odsledované, že je to volnoběžka tak OK, často je slyšet třeba dotáčející se turbo. Já jen píšu, že zaseknutá volnoběžka podle mě nesouvisí se špatným dobíjením. Samozřejmě ji vyměnit musíš.

Odesláno

no tak a je problém na svete. altelnátor mám z mojej bývalej 406 (bol repasovaný, nová voľnobežka + nové uhlíky) ale otvorím kapotu na 607 a pozerám sa na to a tam je to nejako inak zapojené. potom som zistil že v 607 mám altík Valeo a čo mám v garáži po repase je Bosch inak mám aj nový remeň. ale bude sa to dať nejako skombinovať?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...