Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, hledal jsem ohledně tohoto tématu mnoho, bohužel jsem neuspěl.

Mám problém, že i po převážení kol mi 307 začíná při první udávané rychlosti, vibrovat do přední řidičovy strany (podlahy). Po přidání na 90 se klid. Pak to ale přichází opět na dálničních 130 a to už se přidává i volant. Četl jsem pár témat ohledně tohoto problému s 307. Někde to zapříčinili kotouče, někde zase pouze špatné vyvážení..

Jediné co mě napadá, je udělat geometrii. A uvidí se.

Nějaké rady ?

Odesláno

90 km /h špatně vyvážené pneu

nad 120 km/h vymlácené silentbloky ramen či čepy

navíc u špatné geometrie by ti to sjíždělo gumu/y nebo tě auto tahalo do strany ale za to by mohl i klidně kopnutý disk

řešil jsem to cca týden zpět na své 307 5dv.

i přes veškerá úsílí jsem nakonec zjistil, že jedna guma náporem dalších pneu o ni opřených v garáži, zplihlá .

EDIT : červeným označeno mé prasení češtiny, omlouvám se :mad:

[upravil dne 22/11/13 16:12 od Tony Stark]

Odesláno

spyhla = pěkný výraz.

První je zkontrolovat vůle v přední nápravě. I malá nevývaha se projeví a znásobí, pokud jsou tam vůle.

Vyzkoušej, zda vibrace do podlahy jsou při zátahu motoru, a při ubrání plynu ustanou. V tom případě by to byly poloosy, vnitřní konec co je v převodovce. Je to typický projev \"vibrace do podlahy při plynu\".

Vibrace do podlahy vždy - může dělat nevývaha zadních kol.

A nad 120 do volantu to bývá normální nevývaha předních kol. U 307 často na hliníkových discích. Vyvážit znovu, zkusit jiná kola, anebo prý pomůže dynamické vyvážení - přímo na vozidle bez demontáže (ještě jsem to neviděl).

[upravil dne 22.11.2013 09:54 od P607Olda]

Odesláno

No přidám svou poslední zkušenost na C4 Picasso - ptal jsem se tu na to cca před dvěma měsíci...

Při 125 se auto rozvibrovalo a volant se začal třást, při 130 už s tím nešlo jezdit

Přezuly se letní kola za zimní sadu a je klid i ve 150-160 auto drží, nic nikde nedrnčí a neklepe se volant

Takže buď byly v háji gumy nebo disky. Podotýkám, že kola byla několikrát na vyvažovačce

Za mě zkus výměnu celé sady kol a uvidíš

Odesláno

Jj, taky mi poslední den před dovolenou \"vyvážili\" kola na 607. Ráno jsme vyjeli do Itálie, celou cestu pak do 110, prý \"kvůli bezpečnosti\" - houby, nedal se udržet volant při větší rychlosti. Servisákovi jsem pak vyčinil, opravil to zdarma. No moc jsem vyskakovat nemohl, protože to vyvažoval večer ve 20, po práci...

Odesláno

Takže nejdříve děkuji za reakce :)

Mám další poznatky, návrhy na převážení nebo výměnu sady mohu zavrhnout z důvodu přezutí na novou zimní sadu.

Spíše jsem zpozoroval, že auto táhne k pravé straně tudíž se pořád přikláním k té geometrii. Co se týče nápravy, nic nebouchá.

Děje se to i při vyřazení, a přidávání či ubírání plynu na to nemá vliv, pořád stejná síla vibrací, tudíž to snad také těmi poloosami nebude.

Odesláno

U 307 mohou být příčiny táhnutí:

- po havárii křivá

- nestejný průměr předních kol (sjeté)

- přibržďování jedné strany

Vzadu není co nastavovat. Vpředu by ti to hoblovalo pneu z nějaké strany (vnitřku nebo venku). No, jsem zvědav na vyluštění.

Odesláno

na 90% budeš mat vybyty silenblok spodneho ramena zadny ale ešte ti uplne neuletel, vezmi monterajznu a skus ich zapačit a budeš vidiet kolko ma vůle.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...