Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobře, teřba nebyl, ale bylo to pitelné pivo. Já jinak velké značky nepiju vůbec, když není zbytí zajdu na Plzeň, ale jinak se snažím vyhledávat malé pivovárky po celé republice a ochutnávat jejich piva. Tam co bydlím (a taky oddie) jsou v okolí tři malé pivovary a mají skutečně dobrá piva.

Odesláno

Pravda, pitelný byl, to jo.

S těma malejma pivovarama souhlasim, akorát mi přijde, že se všichni snažej o speciály. To si pak dám dva tři a můžu jít spát. Ocenim, když dělaj i "lehčí" piva (tím myslím do 12°) a to moc často nebejvá.

Láďa Hruška našel pouze díru na trhu a zahrál k tomu přiměřený divadlo. Protože snad není takovej debil...

Odesláno

Já jsem s pivem v podstatě skončil. Ne že bych ho někdy pil nějak extra, ale teď už mě neláká vůbec. Takže leda jednou za čas na chuť nějaký ten speciál, který za to opravdu stojí, a tak mi vůbec nevadí, že to není na lemtání a dám si jen jedno.

Odesláno

K pivu bych se vyjádřil asi takto. Jsem také příznivcem malých pivovarů a fandím jim, ovšem
jak se říká vocaď-pocaď. Trend dnešní doby je Boom mini pivovarů. Rostou doslova všude a právě
to, že dnes pivo může vařit v podstatě každej jouda, kterej má prostory a trochu peněz je někdy kámen úrazu.
Už jsem se setkal s doslova nepitelnými kentusy z nejmenovaných mini, které se nedaly ani polknout. Druhým problémem je
kolísavá kvalita produkce a pitelnost. Třeba u českého ležáku bych jako spotřebitel očekával, že bude s malými
nuancemi na jedné lince v chuti, plnosti a kvalitě a pak ochutnáte jeden měsíc vlajkové pivo( dvanáctku světlý ležák)
jednoho minipivovaru, které je výborné a druhý měsíc je to úplně jiné pivo o chuti nemluvě, tak je někde problém…

Proto minipivovary ano, ale ne za každou cenu. Potíž je také v tom, že spousta lidí neznaje vlastnosti a chutě jednotlivých pivních stylů (třeba ejlů) jsou vlastně kolikrát balamuceni samotnými pivovarníky, kteří u nepovedené várky často tvrdí, že takhle to má prostě chutnat a basta. Pak jsou zklamáni a více se o jinak kvalitní pivo nezajímají a zavrhnou další ochutnávky.

Už se docela těším na dobu, až tahle pivní tsunami opadne a ty šarlatáni co vaří patoky jenom kvůli byznysu budou postupně
vychcípávat a zůstane jen silné kvalitní jádro, které bude náš pivní trh obohacovat poctivým pivem. ;)

Odesláno (upraveno)

už to slovo -pitelný/nepitelný- mi ňák nejde přes pysky, jinak pijte pivo z Nošovic,Plzně atd. a máte pohodu :aut

ať si každý pije co chce, ale končí to jako vždycky--lidi by chtěli za pět korun plzeň dvanáctku... :Pa za korunu kilo šunky..., ale je dobře, že si lidi začali uvědomovat, že je pro ně důležité co jedí a kolik toho snědí :roker

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Asi jsme trochu off-topic, co? :myslim

Na pivní téma se v česku dá vést v podstatě nekonečný doživotní flamewar :D Ale je pravda, že už se mi dlouho nestalo, že bych se z nějakýho piva doslova a do písmene posral, jak to bývalo obvyklé před nějakými patnácti lety se značkami jako Klášter, Nymburk, Platan. Z některých takových se stala dobrá piva (např. Černá hora, nebo i náchodský Primátor), jiné už jsem se podruhé neodvážil ochutnat (Lobkowicz a další), další se právě že naopak zhoršily (Gambinus, Janáček ale třeba i jeden čas velmi oblíbené Svijany).

Ale co popisuje Jarouš307 - nepolknutelné kentusy - na to jsem nenarazil.

Odesláno

To Stejsn: Ještě jsi neochutnal mostecký "Samoser". Nejlepší využití je dle některých uživatelů jako tužidlo na vlasy. Jen ten odér není nic moc. :P

Odesláno

Bakalář ano, platan zkousnu, černá hora the best of number one, plzeň mi moc nejede, Březňák 12 už je zase bečka ve sklepě :D

Odesláno

řekl bych, že pravý pivař si najde v mládí jednu značku, tu si oblíbí a pije pak furt (i na jiném místě, pokud je k dostání), tím nechci říct,že neochutná něco jiného ,ale jen aby zkusil....

jinak se nepočítám za pivaře, i když bych to mnou vypité pivo přeplavat nechtěl :D

Odesláno

To Stejsn: Ještě jsi neochutnal mostecký "Samoser". Nejlepší využití je dle některých uživatelů jako tužidlo na vlasy. Jen ten odér není nic moc. :P

Máš na mysli Kahan? Loni jsem byl v Jirkově na dovolený, dával jsem tam místní pivo co čepujou U Radnice (Karásek a Stulpner) a celkem to šlo. Výborné tam z toho vašeho kraje je pivo z Perštejna. Ale ke Kahanu jsem se nedostal.

Odesláno

Párkrát se mi stalo, že pivo fakt nešlo vypít. Co pamatuju, tak v Brně nějaký ten místní samoser - a to to bylo v poměrně luxus hotelu. I nějaký lokální pivovárek jsem párkrát nedopil. 

Odesláno

Pravej pivař má prostě rád pivo, vychutnává si ho a vyhledává ho, a to je všechno.

Mě kromě plzně a bakaláře chutná ještě kozel 11. Nebráním se radegastu 12 a budvaru 10 i dvanáct, přičemž desítka je dobrej joňták na žížu. z malejch pivovarů nepiju nic pravidelně, spíš jen když se někde vyskytnu.

Ze specek, co se dá u nás sehnat je jedno z nejlepších Gulden Draak, bíla butylka k dostání ve větších marketech, točit sem ho neviděl.

IPA mi nechutná a nevoní, pšenice taky ne. nepiju ani takový ty ovocný pokusy..

• O 3 týdny později...
Odesláno

Spousta proteinu a navic to pri vhodne uprave chutna fakt dobre, byt v nasich koncinach to holt vypada dost nezvykle. Sajrajt vypada jinak :D

PS: normalne bych taky broucky nejedl. Ale ty prazene orisky v Cine vypadaly fakt dobre a chutnaly jeste lip, tak nejak zajimave... no, obcas neskodi kdyz clovek nevi co to je nez to ochutna, psychologie je svinstvo :D

Odesláno (upraveno)

Tak tyhle "Pochutiny" jdou zcela mimo mě včetně třeba čokolády.

Otázka je, co do hlavy "natlačím" prostřednictvím zaručeně 100% masné kostelecké šunky či párků.  :aut  :myslim

To jen narážím na nedávnou mohutnou reklamu.

Upraveno uživatelem FrantaCV

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...