chuck11 Odesláno 9. listopad 2013 Odesláno 9. listopad 2013 Na 406 když se rozjížídím jen když odbočuju- tak od předního pravého kola je slyčet takový přerušovaný hrkot trr trr trr trr. Vyměnil jsem čep na axiálním táhlu,skontroloval stabilizační tyčku a horní uložení a vše se zdá v pořádku. Kde bych mněl hledat zakopaného psa,nerad bych aby mi někde při rejtu upadlo kolo:myslim Citovat
Gabriel 307 Odesláno 9. listopad 2013 Odesláno 9. listopad 2013 napadá mě homokenetický kloub - dělalo mi to ve Favoritu:myslim Citovat
chuck11 Odesláno 11. listopad 2013 Autor Odesláno 11. listopad 2013 nikdo další nerešil podobný problém:myslim Citovat
Dado240 Odesláno 12. listopad 2013 Odesláno 12. listopad 2013 Robí Ti to len keď zatáčaš na jednu stranu aj počas jazdy? Ja som mal toto na Favorite a bolo to ložisko. Citovat
P607Olda Odesláno 12. listopad 2013 Odesláno 12. listopad 2013 Tak to zvedni, dej rejd a toč rukou. Buď tam něco zachytává (to znamená vůle v ložisku), anebo homokinetický kloub - jak když padají kuličky do misky. [upravil dne 12.11.2013 09:17 od P607Olda] [upravil dne 12.11.2013 09:18 od P607Olda] Citovat
chuck11 Odesláno 12. listopad 2013 Autor Odesláno 12. listopad 2013 slyším to hlavně když se rozjíždím a odbočuju P607Olda ---snad zítra vyjde čas a vyskouším to;) Citovat
Petr0604 Odesláno 12. listopad 2013 Odesláno 12. listopad 2013 Je to spodní čep v rameni. Teď jsem to řešil na své 307. Při jízdě rovně nic nerachotilo, ani při rozjíždění. Stačilo trošku natočit rejd a hrozný rachot při rozjezdu. Za jízdy v zatáčce to taky pěkně mlatilo. Měl jsem to na zvedáku, vůle žádná. Prostě jak se kolo vyvěsilo tak si to sedlo do své pozice a ani se to nehlo. Čep jsem vyndal a byl volný, přeskakoval z pozice origo do jiného důlku. Už jsem měl vyměněné vše krom tohoto čepu (axialni tyčky, čepy řízení a jeden spodní když se druhý tvářil ok). Teď je vše super, tiché, zmizeli vibrace... Citovat
chuck11 Odesláno 17. listopad 2013 Autor Odesláno 17. listopad 2013 konečně vyšel čas a vyskoušel jsem to.Zvedl jsem to,dal jsem plný rejd a točil kolem jenže nic - ticho po pěšině,snažil jsem se ho všelijak páčit a tahat v záběru a nic. Takže to asi bude ten spodní čep,jen na jeho vyšroubování bude potřeba asi nějaký speciální klíč ne,nebo je v lisovaný v ramenu? Citovat
Dančák Odesláno 17. listopad 2013 Odesláno 17. listopad 2013 Spodní čep je tam našroubovaný (nejdříve odjistit pojistné rozklepání), je na to speciální klíč, ale stejně to bývá tak zarezlý a zalehlý, že je k ničemu a nepovolíš to...takže buďto sundat celou těhlici (povolit poloosu atd.), ohřát (zničíš ložisko) nebo jako u mě, navařit na autě přímo na čep trubku - lešeňovku (nebo jen velkou matku) a pak tou pákou ho povolíš, u mě páka 1,5m točili jsme s ní pod autem:D , zabrali jsme a pak teprve povolil, jen pro představu jak tam asi tak drží Citovat
chuck11 Odesláno 17. listopad 2013 Autor Odesláno 17. listopad 2013 Dančák nestraš,si mně odradil se do toho pouštět:( Citovat
Dančák Odesláno 17. listopad 2013 Odesláno 17. listopad 2013 Já jsem se do toho pustil tak, že to půjde těžko, ale že až takhle jsem nečekal....jinak byli to ještě původní originál:roll neříkám, že to půjde i tobě takhle, třeba do toho klepneš a půjde rukou, jen jsem ti popsal jak jsem to musel udělat já...proto bych si radši neplánoval jako že to udělám a pak musim jet pryč atd., prostě radši počítat s tím že se něco zvrtne a kdyžtak mít někoho se svářečkou (to ohřátí autogenem bych nědělal kvůli tomu ložisku a vyndávat celou těhlici je taky na nic) Citovat
chuck11 Odesláno 5. prosinec 2013 Autor Odesláno 5. prosinec 2013 Tak jsem se do toho konečně pustil a nebyl to spodní čep v rameni,ale homokenetický kloub.Snad bude nachvíly klid:roll Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.