Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Na 406 když se rozjížídím jen když odbočuju- tak od předního pravého kola je slyčet takový přerušovaný hrkot trr trr trr trr.

Vyměnil jsem čep na axiálním táhlu,skontroloval stabilizační tyčku a horní uložení a vše se zdá v pořádku.

Kde bych mněl hledat zakopaného psa,nerad bych aby mi někde při rejtu upadlo kolo:myslim

Odesláno

Tak to zvedni, dej rejd a toč rukou. Buď tam něco zachytává (to znamená vůle v ložisku), anebo homokinetický kloub - jak když padají kuličky do misky.

[upravil dne 12.11.2013 09:17 od P607Olda]

[upravil dne 12.11.2013 09:18 od P607Olda]

Odesláno

Je to spodní čep v rameni. Teď jsem to řešil na své 307. Při jízdě rovně nic nerachotilo, ani při rozjíždění. Stačilo trošku natočit rejd a hrozný rachot při rozjezdu. Za jízdy v zatáčce to taky pěkně mlatilo. Měl jsem to na zvedáku, vůle žádná. Prostě jak se kolo vyvěsilo tak si to sedlo do své pozice a ani se to nehlo. Čep jsem vyndal a byl volný, přeskakoval z pozice origo do jiného důlku. Už jsem měl vyměněné vše krom tohoto čepu (axialni tyčky, čepy řízení a jeden spodní když se druhý tvářil ok). Teď je vše super, tiché, zmizeli vibrace...

Odesláno

konečně vyšel čas a vyskoušel jsem to.Zvedl jsem to,dal jsem plný rejd a točil kolem jenže nic - ticho po pěšině,snažil jsem se ho všelijak páčit a tahat v záběru a nic.

Takže to asi bude ten spodní čep,jen na jeho vyšroubování bude potřeba asi nějaký speciální klíč ne,nebo je v lisovaný v ramenu?

Odesláno

Spodní čep je tam našroubovaný (nejdříve odjistit pojistné rozklepání), je na to speciální klíč, ale stejně to bývá tak zarezlý a zalehlý, že je k ničemu a nepovolíš to...takže buďto sundat celou těhlici (povolit poloosu atd.), ohřát (zničíš ložisko) nebo jako u mě, navařit na autě přímo na čep trubku - lešeňovku :D (nebo jen velkou matku) a pak tou pákou ho povolíš, u mě páka 1,5m točili jsme s ní pod autem:D , zabrali jsme a pak teprve povolil, jen pro představu jak tam asi tak drží:mrk

Odesláno

Já jsem se do toho pustil tak, že to půjde těžko, ale že až takhle jsem nečekal....jinak byli to ještě původní originál:roll neříkám, že to půjde i tobě takhle, třeba do toho klepneš a půjde rukou, jen jsem ti popsal jak jsem to musel udělat já...proto bych si radši neplánoval jako že to udělám a pak musim jet pryč atd., prostě radši počítat s tím že se něco zvrtne a kdyžtak mít někoho se svářečkou (to ohřátí autogenem bych nědělal kvůli tomu ložisku a vyndávat celou těhlici je taky na nic)

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...