Michael coupé Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 Hojte,kdosi (tusim kdo) se mi naboural do webu resp.do nekolika a weby mi kompletne smazal,ip adresa adt je jen jsem to nechtel nechat jen tak a nahlasil na policii jenze ti nevedi co s tim a hlavne chteji abycg skodu nacenil.Na kolik by jste si odcenili pripadne vase weby a vraceni do puvodniho stavu?prvni web byl na pujcovani penez,druhy na prodej vina a treti autobazar. Citovat
Driver Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 A ty weby jsi dával dohromady ty nebo ti to dělala firma na zakázku? V druhém případě je to jednoduché ne, máš fakturu. Pokud jsi je vyráběl sám tak jedině spočítat kolik jsi tím strávil času a potom podle nějaké ceny firmy, která se tím zabývá spočítat cenu. Anotherone: to je trochu něco jiného, to není hodnota webu co týká práce, navíc je to myslím celkem na nic... [upravil dne 5/11/2013 15:00 od Driver] Citovat
koblih69 Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 Tu škodu budeš uvádět jako fyzická osoba - podnikatel a nebo jako soukromá osoba? V 1. případě je možné ocenit jedině dle zákona o účetnictví tedy - nehmotný majetek kromě pohledávek vytvořený vlastní činností vlastními náklady. Tedy zjednodušeně musíš vyčíslit náklady které jsou v účetnictví na to vynaložené. Cokoliv nad to nemáš podle mě šanci uplatit mino tzv. \"ušlého zisku\" ale na ten budou chtít asi znalecký posudek. V úvodu by jim mohla stačit například statistika prodejů za uplynulý rok ze které by se odhadla průměrná denní tržba, ale to bude až následně teď je škoda jen to o co jsi přišel. Případně si můžeš nechat od někoho udělat odhad kolik by stálo to znovu vytvořit. Citovat
Návštěvník Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 Kde to hostuješ, že namáš zálohy? Citovat
Michael coupé Odesláno 5. listopad 2013 Autor Odesláno 5. listopad 2013 Zalohy mam,me jde jen o to aby ten nekdo kdo to udelal a byl tak hlopej,ze me nechal najit ip adresu, tak aby ho trosku potrapila pcr , skodu jsem vycislil na 0,5 mil. Mel jsem na jeden kupce za 300 vc.domeny,druhu se mel letos rozjet a treti byl v najmu za 5 tis rocne se smlouvou na 10 let. Plus prace na znovuzfunkcneni cca 20tis. kus. Nejde o penize nebo web,ale o princip aby to toho dotycneho nenapadlo znovu a kdyz dojde pripadne k soudu,ze to treba udelal z osobni msty,tak at plati. Citovat
Návštěvník Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 Namůžu posoudit skutečnou hodnotu těch webů. Spíš než nějaký vymejšlení nereálný škody by jsi měl ty weby líp zabezpečit, případně změnit hosting. Ve svý podstatě ti škoda vznikla \"jen\" práce s nahozením záloh. Citovat
Michael coupé Odesláno 5. listopad 2013 Autor Odesláno 5. listopad 2013 Ja na to prisel diky tomu,ze zajemce chtel web videt a kdyz tam nevidel nic,tak to odrekl a odreknuti zvazuje treba i autobazar co ma najem na deset let coz je taky skoda.Jak by jsi postupoval ty?Nahodil zalohu a zivot jde dal? Citovat
Návštěvník Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 Tak moje weby sem nemůžeme motat. Deně se na nich něco dělá, kdyby je někdo zboural, tak to vím do půl hodiny, maximálně přes noc by byly nedostupný. Nevím co bych dělal, snad se mi to nestane Ale asi bych nahodil zálohu a snažil se to líp zabezpečit. V každym případě bejt na druhý strně barikády, tak weby nebourám ze svý IP. Vždyť je všude plno veřejných wifin Neber to nějak špatně, nemám v úmyslu ti vykládat že ta hodnota co jsi nahodil je nereálná. Citovat
Vvitty Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 Kdo da 300 000 za web u ktereho majitel nezaregistruje X denni vypadek? Citovat
koblih69 Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 Zalohy mam,me jde jen o to aby ten nekdo kdo to udelal a byl tak hlopej,ze me nechal najit ip adresu, tak aby ho trosku potrapila pcr , skodu jsem vycislil na 0,5 mil. Mel jsem na jeden kupce za 300 vc.domeny,druhu se mel letos rozjet a treti byl v najmu za 5 tis rocne se smlouvou na 10 let. Plus prace na znovuzfunkcneni cca 20tis. kus. Nejde o penize nebo web,ale o princip aby to toho dotycneho nenapadlo znovu a kdyz dojde pripadne k soudu,ze to treba udelal z osobni msty,tak at plati. Takto to nemůžeš posuzovat. Prokázání příčinné souvislosti mezi výpadkem a \"neprodáním\" toho webu je na tobě. Pokud to nejsou aktivní weby (e-shopy) kde se denně generuje nějaká hodnota prodejů tak je tvojí jedinou nadějí asi prohlášení toho potenciálního kupce, že to odmítnul právě kvůli tomu. A protože to samo o sobě je dost neobvyklé (že bys ho dostal) tak soud s oblibou přiřkne nějakou srandovní náhradu, ale nepřiřkne ti soudní výlohy. Jinými slovy dostaneš míň než zaplatíš za právníka... neztrácej tím čas. Citovat
Goldinka Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 No a dopátral ses jak se k tomu onen hříšník dostal? Místo hlášení na policii bych spíš pátrala po tom, kde mám špatné zabezpečení samotného webu/db, protože špatné zabezpečení webu je defacto tvůj problém (případně problém toho, kdo web vyráběl), pokud se tam dostal přes špatné zabezpečení hostingu... Následovala by oprava, aby se to už znova nemohlo stát a onen útočník si mohl tak jít zkoušet někam jinam... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.