Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prosim o pomoc , mam model 407 2.0 hdi 100 kw, rok vyroby 2005, najazdene cca 238 000 km, stale sa mi vybija autobateria, nieco mi odsava elektriku , kupoval som aj novu bateriu a este k tomu 2 x takze mam na predaj ked by mal niekto zaujem Bosch :):) a to iste, namerane hodnoty ukazuju , ze vsetko je ok aj alternator , merali v peugeote, do auta nebolo nic nainstalovane vsetko je povodne , prosim o radu , mam pocit , ze auto napadol diabol.

Za rady vopred dakujem;)

Odesláno

a za jak dlouho Ti ji to vybije??

normalne by měl být vidět rozdíl na nepřipojené baterii a na připojené ale to jak jsem pochopil tak zkoušeli.

potom ještě postupně vytahuju pojistky jestli se něco na hodnotě změní nebo ne. to zkoušeli?

Odesláno

mal som auto aj u domacich kutylov, merali vsetko mozne, ze alrm nic , cetral nic, ked som kupoval novu bateriu vydrzala mi cc 1 mesiac a 2 tyzdne , v peugeote namerali ked sa nedalo auto nastartovat 8 voltov , tak som dal reklamovat bateriu ,, samozrejme po mesiaci ,ze bateria je oka,,, nemal som nahradnu takze som musel kupit dalsiu bateriu vydrzala tiez 1 mesiac a 1 tyzden , vybilo mi bateriu aj vtedy ked som nemal zapnuty alarm a central, takze neviem co mam robit , ci zapalit alebo rychlo predat :P

Odesláno

a jde potom ta baterie nabít? pokud má baterka 8V většinou je vadný min. jeden článek a baterka stejně nejde dobít.

pak mě napadá jen jak často s tím jezdíš? a jak daleko?

Odesláno

ta prva bateria co mala namerane 8 voltov sa vratila spat , bola brana z elitu , bola podrobena zatazovemu testu a vsetko je oka, kym bola bateria v reklamacii tak som musel kupit novu a to iste sa znova zopakovalo

Odesláno

Už jsem psal jinde:

Všeobecný postup hledání všeobecně při závadě baterky, altíku, startéru, je:

1. zkontrolovat nabíjení, tedy při nastartovaném autě a zapnutých světlech, na volnoběh, musí být na baterce 14,5 V – jinak je vadný altík

2. změřit odběr auta po usnutí, tedy zavřené dveře, vše vypnuto, otevřená kapota, počkat asi 5 minut, pak musí být odběr z baterky do 20 mA, jinak tam něco žere

3. půjčit si jinou baterku, a den nebo dva jezdit

4. pokud i přesto špatně startuje, je vada ve startéru (samotný startér se těžko měří při startu, tečou tam stovky ampérů, ale nevíš, jestli je to slabší baterkou, nebo špatným startérem který žere moc (zadrhává) anebo málo (nedoléhají uhlíky))

Uvedený postup je optimalizován z hlediska ztráty času a zmarněných nákladů na jinou baterku, altík, startér.

Důležité: udělej kroky tak jak jsou napsané, není to moc práce, ale je přeci blbost opravovat startér, když je vadný altík.:D

a další popis zde:

PS: \"auto napadol diabol\" - veľmi sa mi páči také emotívne vyjadrenie. V skutočnosti to bude niečo veľmi prozaické. Treba to systematicky nájsť.

Odesláno

je to super, bude to podla mna poltergeist ,, zly duch, ked nie sam diabol,,, chlapci skusali odpajat vsetko predne lampy mozne a zistili tak asi velke nic , alternator tiez merali aj v peugeote tam tiez elektrikar jak pokeemon , kutilkovia mi poradili odpojit nejaky kabel od mozgu auta, za cca 2 dni, ten clanok je mily s tym peugeotom 205 ale ja tam mam original radia, so starterom zatial problem nebol ziaden, jednoducho mi ten diabol cez noc vycuca vsetku elnergiu z baterie az do dna, takze potom musim znova nabit a zopakovat celu tuto katastrofu,,,

Odesláno

Jak píše Olda:

Já vždy zapojím do série s akumulátorem ampermetr a pak postupně vytahuji pojistky, až proud klesne. Tím si zúžím okruh na hledání. A pak to je hračka.

Předpokládám, že auto má v klidu velký odběr, když je alternátor v pořádku.

[upravil dne 25.10.2013 21:56 od Peta]

Odesláno

1 aj 2 bod ukazuje spravne hodnoty, starterom a startovanim zatial problem nebol, nieco alebo niekto kradne elektriku s auta a zatial mi to nevedel nikto zistit ani poradit z mojho okolia a ani so servisu co je dost blbe:myslim:myslim:myslim

Odesláno
1 aj 2 bod ukazuje spravne hodnoty, starterom a startovanim zatial problem nebol, nieco alebo niekto kradne elektriku s auta a zatial mi to nevedel nikto zistit ani poradit z mojho okolia a ani so servisu co je dost blbe:myslim:myslim:myslim

Správné hodnoty? Tak to je u tebe kolik?

Odesláno

Si si mal dať prezývku Hotentot.

Položil som DVE otázky, citujem:

1. zkontrolovat nabíjení, tedy při nastartovaném autě a zapnutých světlech, na volnoběh, musí být na baterce 14,5 V – jinak je vadný altík

2. změřit odběr auta po usnutí, tedy zavřené dveře, vše vypnuto, otevřená kapota, počkat asi 5 minut, pak musí být odběr z baterky do 20 mA, jinak tam něco žere

Na to si dal JEDNU odpoveď, citujem:

Su tie hodnoty , ktory uz boli popisane pri uvode

A v úvode si písal:

v peugeote namerali ked sa nedalo auto nastartovat 8 voltov

Takže namiesto dvoch odpovedí na jasné otázky si dal jednu odpoveď na úplne inú otázku.

Tak sa nehnevaj, ale s tebou sa nedá diskutovať.

[upravil dne 28.10.2013 21:09 od P607Olda]

[upravil dne 28.10.2013 21:35 od P607Olda]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...