Leo Odesláno 21. říjen 2013 Odesláno 21. říjen 2013 Už jsem se tu na to jednou ptal, ale to se zrovna zkoušela nová verze fóra a po vrácení zpět na starou toto téma zmizelo. Navíc si nejsem jist zda jsme se bavili o tom stejném a tak jsem to raději vyfotil a zeptám se znovu: Jak má fungovat posun ukončení u příčníků (na fotce je horní vysunut a spodní zasunut) ? Jsou tam nějaké zoubky, do kterých by asi mělo něco zapadnout. Původně se totiž na jedné straně posouvaly (rozšiřovaly) oba příčníky, ale nyní se jeden nějak zasekl a vysouvá se pouze jeden. Citovat
marko306 Odesláno 21. říjen 2013 Odesláno 21. říjen 2013 Keď je aretačný kolík zaistený, tak vtedy sa vysúvať nedajú. Citovat
Leo Odesláno 21. říjen 2013 Autor Odesláno 21. říjen 2013 Pokud tím myslíš tu packu uvnitř co se odklapuje tak na ní to nereaguje ani při zaklopení ani při vyklopení. Jde ten bok nějak rozebrat? Citovat
xpetrix Odesláno 21. říjen 2013 Odesláno 21. říjen 2013 Ja by som to nerozoberal.Mne sa to komplet vysypalo,ked to davali v servise dole a uz je to vsetko nefunkcne. Citovat
Leo Odesláno 21. říjen 2013 Autor Odesláno 21. říjen 2013 No předpokládám, že tu jednu musím stejně rozpohybovat, jinak s tím nebudu moci hýbat po střeše (pokud je vzadu a vepředu jiná šířka kolejnic) a na druhou stranu zase to, že se to hýbe pořád jestli nemá vliv na nosnost, aby se to někde v zatáčce nevylomilo. Musím to pořádně vyzkoušet a kdyby to nechodilo jak má tak to ještě zkusím vyměnit u člověka u kterého jsem to koupil (měl jsem radost, že jsem to sehnal a to, že se to má ještě nějak aretovat do stran mne nenapadlo). Proto jsem potřeboval vědět jak to má fungovat. Citovat
xpetrix Odesláno 21. říjen 2013 Odesláno 21. říjen 2013 Mne sa to zasekavalo v kolajnickach,teda nebolo to pouzitelne a tak som to dal v servise dole. Citovat
MotoMoto Odesláno 22. říjen 2013 Odesláno 22. říjen 2013 Uvnitř příčníku je táhlo, které spojuje obě strany a zajišťuje pohyb obou postranních částí. Jednou se mi to seklo a nešlo s tím hýbat. Musel jsem to prolít olejem a nechat a pak se to umoudřilo. Jak to rozebrat, tak na to jsem nepřišel. Citovat
rocada Odesláno 24. říjen 2013 Odesláno 24. říjen 2013 Rozebrat-fénem trošku ohřát,plochým šroubovákem odpáčit ten stříbrnej plast,mechanizmus na nikoho nevyskáče.prostříkat WD,vyfoukat tlakovým vzduchem a prostříkat buď teflonovým sprejem,nebo suchym mazivem na řetezy.A jde to pak jak po másle Citovat
Leo Odesláno 1. listopad 2013 Autor Odesláno 1. listopad 2013 Díky za pomoc, celá finta byla v tom, že se aretace posunu jednoho ukončení ovládá páčkou na tom druhém ukončení což mne nenapadlo a proto to nešlo odjistit. To co se hýbalo pořád jsem prostříkl WD a už to chodí také. Dokonce jsem na jedné straně oddělal i kryty, abych to mohl stříknout do trubky. Stačí ten stříbrný plast na dvou místech trochu odhnout (označeno červeně na fotce kde) a celý kryt vysunout. Už to mám na střeše a fakčí to jako divé (koupil jsem to ve Smrku za 5000 Kč i s drážkou na auto). Akorát se s tím nevejdu na chalupě do garáže a tak budu jezdit bez toho a v drážce udělám úpravu, aby šly nasazovat příčníky bez použití nářadí (když je budu občas potřebovat). [upravil dne 1/11/13 07:24 od Leo] Citovat
PeterNR Odesláno 2. únor 2014 Odesláno 2. únor 2014 Všimol som si, že na mojich priečnikoch chýba guma, ktorá zakrýva tú drážku. Je tam k potrebná? Mám ju dakde zháňať, alebo kašlať na to? Ďakujem za info. Citovat
Pe.Tr Odesláno 2. únor 2014 Odesláno 2. únor 2014 nehučí to za jízdy? aby to nemelo vliv na vyssi spotřebu mozna tomu posouvacímu mechanizmu ublizi voda co se tam diky te dire lip dostane asi bych to shanel ale moc sanci na uspech ti nedavam Citovat
Tango C8 Odesláno 3. únor 2014 Odesláno 3. únor 2014 Hučí mu asi tak v klacku, možná Tu gumu neseženeš, jedině že si ji \"půjčiš\" někde:papa Citovat
PeterNR Odesláno 3. únor 2014 Odesláno 3. únor 2014 Nie nehučí to, všimol som si to až keď som nakladal veci na strechu. Skúsim omrknúť nejaké vrakovište, \"pujčovat\" určite nebudem. Ak nezoženiem, tak to celé omotám izolepou Citovat
Leo Odesláno 3. únor 2014 Autor Odesláno 3. únor 2014 A máš tam ten zajišťovací mechanismus, aby se to při upevnění na střechu nerozjíždělo do boku (takové ty umělohmotné zoubky z vrchu)? Zdá se mi to z fotky nějaké \"vykradené\". Citovat
PeterNR Odesláno 9. únor 2014 Odesláno 9. únor 2014 A máš tam ten zajišťovací mechanismus, aby se to při upevnění na střechu nerozjíždělo do boku (takové ty umělohmotné zoubky z vrchu)? Zdá se mi to z fotky nějaké \"vykradené\". Mám tam niečo také zubaté, je to ono? Citovat
Leo Odesláno 9. únor 2014 Autor Odesláno 9. únor 2014 Jo to je ono. Pak tam jenom chybí ta guma což není tak hrozné (pokud tam ty zuby dobře drží). Teoreticky by to šlo něčím omotat což by tu gumu nahradilo, ale moc velká paráda by to potom nebyla. Citovat
ajm Odesláno 21. listopad 2014 Odesláno 21. listopad 2014 Zdar, jedna blbá otázka k příčníkům - jak řešíte myčku? Většinou bývá zakázán vjezd pro auta s příčníky. Ignorujete to, nebo tam jezdíte jen bez nich? Citovat
Návštěvník Odesláno 26. listopad 2014 Odesláno 26. listopad 2014 V myčce se spíš jedná o to, že některé příčníky trčí do stran a trhají jim kartáče. U 807 je to v pohodě. Citovat
kamcax7 Odesláno 26. listopad 2014 Odesláno 26. listopad 2014 Zrovna včera mě od dvou v Brně vyhodili. Doporučíte mi někdo dobrou myčku v Brně kde mě s příčníky vezmou? Dík. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.