Medvěd Odesláno 13. říjen 2013 Odesláno 13. říjen 2013 Na jaře jsme s velkou slávou u Péti překlopili data z odešlého PC do \"lepšího\" stroje. Nešlo o nový kousek, ale podle Péti i Hurvajze o dědečka, který by ale měl být pro mé potřeby snad dostatečný. Poslední cca 2 týdny se mně ale rozhodl i tento stroj trápit. Trápení spočívá v tom, že se z ničeho nic \"kousne\" (přes monitor začnou běhat těžko znatelné čáry podobné špatné anténě u TV a současně vše \"zmrzne\" - jediná šance je vypnout natvrdo PC od proudu (Ctrl+Alt+Del nefunguje) a po znovuzapnutí PC zase normálně běží). Tento problém se děje čím dál častěji a já mám strach, že by mi PC jednou nemusel vůbec naběhnout. Hledám tedy někoho, kdo by uměl PC proměřit a zjistit, zda se někde něco přehřívá nebo proč má tedy \"kousací\" tendenci - myslím si, že by to nemuselo být finančně náročné. P.S. Třeba aktualizace Microsoft Essencial mi PC vyhodí vždycky [upravil dne 13/10/2013 10:08 od Medvěd] Citovat
ozzy1 Odesláno 13. říjen 2013 Odesláno 13. říjen 2013 Medvěde, a o změně PC jsi neuvažoval. Dnes to stojí pár šušňů. Asi lepší ,než toto trápení. Citovat
Medvěd Odesláno 13. říjen 2013 Autor Odesláno 13. říjen 2013 Ozzy - nové PC je minimálně cca 10 tKč a to pro mně fakt není \"pár šušňů\" Citovat
Milan+ Odesláno 13. říjen 2013 Odesláno 13. říjen 2013 Nakonec dojdeš k tomu ,že tenhle starý Tě pak vyjde dráže. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 13. říjen 2013 Odesláno 13. říjen 2013 Medved = prepač, ale v otazke PC si myslím, že hladáš len samé výhovorky, prečo nie nový ... Nechápem, ako si prišiel k sume \"min\" 10 tKč ... Nemusíš kupovať hneď celý set aj s monitorom, kúp najskôr nový case, a hotovo ... Pred nedávnom kamarát kupoval svojmu otcovi na dochodku tiez nenarocny PC, kupil toto : http://www.softcom.cz/eshop/lenovo-ideacentre-h515s-e1-2500-2gb-500gb-dvd-rw-dos_d138771.html To je 5500 kč ... Monitor si na to pripojis kludne stary. Uz som dlho neni pri tychto veciach, ale zase verim, ze keby sa do tvojho stareho case-u vlozila nova doska, procak, zdroj, ramka a disk, tak by to vyšlo ešte menej ... A máš po problémoch ... Citovat
Medvěd Odesláno 13. říjen 2013 Autor Odesláno 13. říjen 2013 Lubk0 - nový PC = spousta zbytečností, které nevyužiju a nehodlám tedy za ně utrácet. Ozzy - i 5500,- Kč je pro mně na vyhození poměrně vysoká suma = jsem přesvědčený, že oprava stávající závady bude v řádu stokorun. [upravil dne 13/10/2013 11:02 od Medvěd] Citovat
Guest StibTo Odesláno 13. říjen 2013 Odesláno 13. říjen 2013 Jake zbytecnosti ktere nevyuzijes ? Skrin, zdroj, zakladni deska, procesor, graficka a zvukova karta, RAM pamet jsou standartni casti jakehokoliv pocitace, pripadne jeste CD/DVD mechanika. Pocitac se Ti zjevne se*re uz delsi dobu, investice okolo 5K se Ti zda zbytecna, ale hlavne ze ma Pavlik strop s hvezdami asi za 8K ... Citovat
Medvěd Odesláno 13. říjen 2013 Autor Odesláno 13. říjen 2013 Jo, StibTo - každý má jiné priority. Na to, co od PC požaduju fakt nevidím důvod utrácet víc než je bezpodmínečně nutné. PC blbne cca 2 týdny, do tý doby byl O.K. (a věřím, že zase bude). [upravil dne 13/10/2013 11:09 od Medvěd] Citovat
Guest StibTo Odesláno 13. říjen 2013 Odesláno 13. říjen 2013 Fajn, tak uvidis, zda to pujde opravit a zda to fakt bude v radu stokorun .. Citovat
Marcel505 Odesláno 13. říjen 2013 Odesláno 13. říjen 2013 Medvěde, není to tak jednoduché. Přeměřit defakto nejde. Já bych to tipl na paměti RAM, existuje test, ale to bych spíš zkusil namontovat jiné a vidělo by se. Taky by to mohl být zdroj - namontoval bych jiný a vidělo by se. Přehřívání by se dalo zjistit po zamrznutí - hned pak v Biosu... Podle toho, jak to ale popisuješ, bych se spíš přikláněl k problému s instalací operačního systému. Zkus sepsat, co v tom máš, včetně údaje paměti RAM (vlastnosti na Tento počítač), co máš za operační systém a kolika Wattový máš zdroj. Citovat
MotoMoto Odesláno 13. říjen 2013 Odesláno 13. říjen 2013 Medvěde, promiň, ale oprava v řádů sto korun moc často neexistuje. Je to podobné jako u aut. Chápu, že máš jiné priority a rozumím tomu, ale někdy je třeba je přehodnotit. To co popisuješ může být cokoliv, základní deska, procesor, paměti. Ale také třeba nějaký vir. Na dálku těžko určit. Citovat
MotoMoto Odesláno 13. říjen 2013 Odesláno 13. říjen 2013 Nerad tohle doporučuji, ale i za 2 tisíce se dá koupit funkční PC http://www.gigacomputer.cz/zbozi/473219-fujitsu-siemens-scenic-p320-t.html Citovat
MotoMoto Odesláno 13. říjen 2013 Odesláno 13. říjen 2013 Ale já bych do toho nešel. Raději bych si přidal. Citovat
punkac Odesláno 13. říjen 2013 Odesláno 13. říjen 2013 Mě třeba zákusy způsoboval vadný zdroj nebo již 2x měněná grafická karta (použité z aukra se nekupují ) Osobně bych našetřil na to, co ti postnul Lubk0. Pro tvé potřeby naprosto dostačující Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. říjen 2013 Odesláno 13. říjen 2013 Méďo, mají pravdu, hele aby to nestalo balík, koukni se sem, davají i zaruku - http://www.levnapc.cz/ a do 3000,- tam pořídíš i slušnej notebook, Např Dell D630 Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 13. říjen 2013 Odesláno 13. říjen 2013 Ono ani nemusím hádať, a viem si predstaviť čo to bude medved za stroj ... - prehrievanie ako bolo pisane sa da zistit, hned po vypnuti a nahodeni pc v biose ... Avšak ak by sa prehrieval chipset alebo CPU tak by sa PC vypol sám s poistky proti prehrievaniu ... Ale šanca tu je ... - premerať nie je čo, nemyslím si, že by to bol zdroj, opäť by PC neostal zapnutý ale vypol by sa prípadne reštartoval. - Na RAMku existoval spolahlivý program goldmemory, ktorý to aj vo free verzii dokazal perfektne preveriť ... V každom pripade, ak by bola napr zla RAMka, tak zase, bude to stary model, treba ju kupit, zohnat a vlozit do stareho \"vraku\" na ktorom zachvilku odide zase nieco ine ... Az sa napr nakoniec odsere doska, a potom zase nezmyselne nahanat nejaku pouzitu v bohvieakom stave ... PS: Neviem ake velke neprijemnosti mozu byt s kupou noveho PC. Velmi jednoducho sa nainstaluje, nakolko je novy, vsetky drivery su prilozene, nie je o com. Prehodia sa data zo stareho disku, a je to vybavene ... Nainstalujes si programy, ktorych asi moc nepouzivas, a hotovo ... Zrazu dostanes peknu tichu mašinku, so zarukou a určite znatelne menšou spotrebou el. energie ... Pri tychto jednoduchych strojoch s integrovanou grafikou ta mozno postretne za dalsich X rokov tak max vadny zdroj ... Citovat
Marcel505 Odesláno 13. říjen 2013 Odesláno 13. říjen 2013 Méďo, mají pravdu, hele aby to nestalo balík, koukni se sem, davají i zaruku - http://www.levnapc.cz/ a do 3000,- tam pořídíš i slušnej notebook, Např Dell D630 Víš jakou konfiguraci má ten jeho počítač? Díky Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. říjen 2013 Odesláno 13. říjen 2013 A tady máš Dělo za pár kaček, jen se přesype tvuj disk http://www.levnapc.cz/hp-compaq-dc7900-cmt-dualcore.html Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.