Guest Džůny Odesláno 10. říjen 2013 Odesláno 10. říjen 2013 http://www.auto.cz/dongfeng-motor-corp-planuje-prevzeti-30-podil-psa-peugeot-citroen-77193 Asi nás vážně brzo převálcujou. Rozežraná Evropa plná arogantních frajírků v X6tkách a jejich plastových blondýn v Q7mách, kteří by za tisícovku ani prdel nezvedli, půjde brzo pod drn. Říkám to už delší dobu; jednoho pěkného rána se probudíme s Čínany nad postelí, kterým bude patřit 75% celé slavné EU-zregulované Evropy, protože nejsou rozmazlení a nežijou ze slavné minulosti jako celá Evropa potácející se na okraji dluhové propasti. Citovat
Almanil Odesláno 10. říjen 2013 Odesláno 10. říjen 2013 Já bych to neviděl tak dramaticky. Čína je zatím pořád na vzestupu, tak se obevuje tam, kde dřív nebyla a když mají prostředky na financování PSA, tak pro Peugeot jedině dobře. Citovat
odee Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 Já bych to tak růžově neviděl, když si člověk uvědomí, kolik peněž získaly a získávájí čínský společnosti díky naprosto očividnému a absolutně netrestanému okrádání ostatních firem po celém světě, tak je to řekl bych pomalu alarmující... Protože pokud ten trend bude pokračovat dál, bude to za pár desítek let třeba opravdu vypadat tak, že si Čína koupí celej svět:( Citovat
Almanil Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 Evropské společnosti dlouhou dobu vykořisťovali zbytek světa a nakonec se to taky otočilo. Čína si sice nedělá hlavu z autorských práv, ale to se stejně otočí, když bude mít více oborů se svými špičkovými technologiemi a bude to pro ni výhodnější. A především Čína má pořád kvanta zásadních problémů sama se sebou, a proto se supervelmocí ještě nestane. Velká, ale zaostalá armáda, nedostatek surovin, velké \"třídní\" rozdíly . Důvod proč má Čína tolik volných prostředků je, že existují bohatší státy, které to její zboží kupují, když by nás chtěla zničit tak si uřízne větev sama pod sebou. Citovat
MilanF1 Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 30% nemusí být takové drámo. Jenom nevím, zda to neovlivní design. Čína sice jde nahoru, ale to nepůjde do nekončna, vězte, že bezedné finance nemají. A taky už se ukazuje, že výroba v Číně už není tak levná, jako dříve a firmy hledají alternativní země, kde vyrábět levněji. [upravil dne 11/10/13 12:37 od MilanF1] Citovat
odee Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 30% může být podle mě dost dramatickej podíl ve chvíli, kdy dosavadní největší akcionář má 25% a nějaký drobný Citovat
P607Olda Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 Ten pohled je jinak - každý se snaží dostat se na asijský trh, a tento způsob je jeden z možných. Citovat
koblih69 Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 Myslím, že je to ligické vyústění a dobrá cesta ke stabilizaci. Po zkušenostech si nemyslím, že by nějak ovlivňovali produkci. Co si budou hlídat jsou Hosp. výsledky Citovat
MilanF1 Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 S 30% se ale neovládá společnost, mohou být přehlasováni . Neznám přesné rozložení hlasů a zvyklosti u valných hromad, abych to mohl označit za 100% tvrzení. PSA má finanční problémy, to se ví. Kde ty prachy vzít? Západ je nemá, tak se pro ně musí do Číny. Lepší než zavřít krám ... [upravil dne 11/10/13 12:46 od MilanF1] Citovat
Bigbadjohn Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 Možná nebudou ovlivňovat produkci, ale budou mít tu možnost s 30%, když to bude největší podíl. Koneckonců, můžou se ke zbylým 21 procentům dostat koupí jinde anebo ani nebudou muset. Na mě to dobrej dojem nedělá. Oni francouzi taky chtějí nějak trestat podniky, které prosperují a jen kvůli levnější pracovní síle se budou přesouvat do jiných krajin, takže si už taky konečně někdo uvědomuje, že to není správná cesta. Jestli obráceně to správná cesta je tak o tom nejsem taky přesvědčenej. A k ty číně. Oni tam nedodržují nic, takže to se jim to pak lehce konkuruje jiným výrobcům, kteří musejí splňovat všechny legislativní požadavky jako bezpečnost, ekologie, minimální mzdy, mít na to certifikáty .... a jim stačí čajna export (CE) a jsou vysmátý. Citovat
Almanil Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 Vzhledem k tomu, že spolu spolupracují již dnes, tak bych čekal spíš tlak na zefektivňování výroby než změnu konstrukce. A vzhledem k tomu, že je hotový ten modulární základ tak na pokles nákladů je již založeno. Citovat
Almanil Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 Ohledně Čajna Exportu - je chyba naše, že to někde prochází. V současnosti si teda myslím, že většina čínských výrobků splňuje stejné požadavky jako evropské, jen při jejich výrobě se nedodržují stejné normy. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 No nejsem přesvědčen, že splňují stejné požadavky jako evropské výrobky, měl jsem doma několik LED žárovek a bohužel kvalita nevalná, už jsou všechny buďopravované nebo vyhozené. No a tím že při výrobě nemusejí dodržovat žádná pravidla, tak se jim to hodně ulehčí. ale to už jsme fakt odbočili. Já prostě ty východní sponzory nevidím v našich firmách rád, jak psal kdysi asi Koblih69, mám takový divný pocit mezi prsty na nohou a plíseň to nebude. Citovat
koblih69 Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 Je vidět, že jsi nikdy s Číňanem nebo Korejcem nedělal. Neznám Japonce, ale předpokládám, že to bude velmi podobné. S těmihle Asiaty je radost spolupracovat kdy něco řeknou tak to platí a nemusí se to nikam psát. Co se kvality týče tak jen krátce - Číňan vyrobí šunt i super kvalitu. Otázkou je co si kdo objedná. U nás se obvykle prodávají ty nejlevnější a nejhorší věci, ale to není věc Číny, ale těch co to tam objednávají a tady prodávají jako standardní kvalitu. [upravil dne 11/10/13 13:02 od koblih69] Citovat
Bigbadjohn Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 Tak Koblížku, zcela výjimečně nemáš pravdu. S korejcem jsem sice nikdy nedělal, ale japonců jsme tu měli opravdu hodně (zbyli nám tu dva) a křivějšího člověka jsem nikdy nepotkal. Číňani (číňanky) tu taky dělaly a bohužel tam byl zase problém s dodržováním standardů. Nějaká ústrojová kázeň v čistých prostorech, dodržování předepsaných postupů ... Mám zcela opačné zkušenosti. Citovat
koblih69 Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 No tak jeslti větou \"... Číňani (číňanky) tu taky dělaly...\" myslíš nějaké zroskotance co sem přijeli za prací tak je to možné,.. já mluvím o serióznosti obchodních partnerů. Mám poměrně dobrou možnost srovnání, protože historicky jsme dělali s půlkou Evropy a Asie včetně Ruska a třeba taky Kuba a pod.. ale to je na delší povídání... Já s Číňanem do kšeftu klidně půjdu protože vím, že mě nepodrazí... ale každý máme právo na svoji zkušenost. Ono když zažiješ něco takového, že po pár kontaktech po telefonu vezme Čínaň 20 tis. USD (soukromých) a odnese je místo tebe jinému dodavateli aby ti pomohl co nejrychleji dostat zboží do letadla rázem tak pochopíš, že ta mentalita je malinko jiná... a takových příkladů bych našel spoustu. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 Japonci byli majitelé firmy a všechny své problémy (pozdní dodávky, nekvalitní dodávky, dodání něčeho úplně jiného ...) se nsažili hodit na nás. Teď už to jsou \"jen\" obchodní partneři a zase objednávají něco jiného, než od nás na konci měsíce potom požadují odebrat, no fakt hrůza. Číňanky tu byly na výpomoc, když kmenoví zaměstnanci nebyli schopni pokrýt veškeré poptávky, protože výroba kolísala až o 50% z měsíce na měsíc, agenturní zaměstnanci nám byli na nic, protože doba zapracování je dlouhá a tak v další své fabrice v Číně sebrali několik desítek zaměstnankyň, které dělaly to samé u nich co se dělalo tady a tak nám pomáhaly. Ovšem jejich pomoc byla naprosto k ničemu, protože se po nich muselo stejně všechno zkontrolovat. S Ruskem je zkušenost taková, že i když se po nich něco chce, tak to neudělají a to třebai takovou drobnost, jako poslat výkres ne v PDF, ale ve STEPu. Už rok toho nejsou schopni a naši technici to tpřekreslují podle toho jejich PDFka. Platí se zpožděním asi půl roku a snad v každé dodávce je nějaký \"špek\", kterým nás buď zkouší jestli na to přijdeme, nebo to prostě taky jen tak omylem pošlou špatně. Obě varianty jsou správně, celkem pravidelně se to střídá. Němci se tu zase většinou chovali velice arogantně, jako kdybychom byli levná námezdní síla. Asi nejlepší spolupráce byla s Anglií. Tolik ase moje zkušenosti. Končím s offtopicem Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 Musím súhlasiť s koblihom .... Čína naozaj vie vyrobiť aj šunt, aj super kvalitu ... Kamarád delá v České reklamke, tu na SK, a skoro výhradne všecko, objednávají s číny, kde im to samozrejme robia na mieru ... Spokojnosť maximálna, a ako hovorí koblih, urobia to v naozaj akejkoľvek kvalite. PS: Jeden zahraničný výrobca plechového nábytku, ktorý má pobočku aj na SK takto riešil USB \"zásuvky\" do plechových školských skriniek ... Tj aby školáci mali v skrinkách možnosť nabíjať svoje tablety alebo mobily ... Tu na SK sa kúpila kvalitná certifikovaná zásuvka, dokreslila sa na nu požiadavka na zmenu tvaru, a zaslala sa do číny ... Prišiel kus, v absolútne rovnakej kvalite, s úpravami, aké boli žiadané, a cenovou ponukou ... Poslali to zdarma, bez akýkoľvek okolkov, alebo čohokolvek ... Už sa od nich objednali desiatky tisic kusov, v cenach, ktore su vyslovene smiesne ... Citovat
barenst Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 30 je opravdu hodne , kdyz se vezme jak jsou akcie rozdelene , jinak Peugeot uz ukoncil nechvalnou spolupraci s BMW (tenjejich vvti bych nechtel ani zadarmo) uvazuje se ze nebude pokracovani v koline (tady jen peugeot) Citovat
Almanil Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 Nevím jak s dělníky, ale moje zkušenost s čínskými firmami je rozhodně spíš pozitivní a je to o tom co po nich člověk chce. Na druhou stranu jejich komunikace je tak trochu nestabilní, někdy reagují na vše ihned, jindy to trvá věčnost něž z nich člověk něco dostane. A pokud mají peníze na záchranu PSA tak jsem jenom rád a zatím to vypadá na lepší řešení, než jak dopadli Seveřani. I když uvidíme jak to s tím nákupem nakonec dopadne. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.