Michal2828 Odesláno 23. září 2013 Odesláno 23. září 2013 Ahoj, neví někdo, co se dává do 1.4 vti za nemrznoucí kapalinu? Origo je světle žlutá, ale v prodeji jsou žlutý jen pro starý motory (B). V návodu ani servisní knížce není žádná specifikace uvedena. Dík. Citovat
Ajap Odesláno 23. září 2013 Odesláno 23. září 2013 Není žlutá, je zelená, akorát po čase se zbarví do žluta až hněda Citovat
Michal2828 Odesláno 24. září 2013 Autor Odesláno 24. září 2013 Auto je starý 4 měsíce a světle žlutý to bylo od výroby. Zatím jsem našel, že by to mohl snad být bezbarvý total (http://www.novakoil.cz/produkt/total-glacelf-mpg-supra-208l/), který se ale dodává jen v sudech. Citovat
Laďa Odesláno 24. září 2013 Odesláno 24. září 2013 To už po 4 měsících musíš dolívat chladící kapalinu? Citovat
Michal2828 Odesláno 24. září 2013 Autor Odesláno 24. září 2013 No už je to moje několikátý nový auto a vždycky je chladicí směs při spodní hranici. Je to tak od výroby, aby ušetřili náklady. Tak tam chci jen trošku cvrknout. Dotaz jsem poslal, zatím nic nepřišlo. Citovat
Maco82 Odesláno 24. září 2013 Odesláno 24. září 2013 Pokud máš nové auto, tak zajeď do peugeotu kde Ti to v rámci záruky doplní... Citovat
Michal2828 Odesláno 24. září 2013 Autor Odesláno 24. září 2013 Takže pro ostatní, co tam mají to stejný tj. kapalina s dlouhou životností. Je tam REVKOGEL nebo GLYSANTIN specifikace: Balení Označení ND: 2 l 9735 K1. Zřejmě se to ani nedá běžně koupit, jen objednat jako ND. Nebo to vylejt a dát celou novou náplň. Citovat
davidse Odesláno 19. listopad 2013 Odesláno 19. listopad 2013 tu kapalinu koupíš v peugeot servisu a je myslím modrá je to Tecnic 1 litr 150 kč Citovat
zidane256 Odesláno 28. listopad 2014 Odesláno 28. listopad 2014 (upraveno) Ahoj, jakou nemrznoucí kapalinu (směs) mám dát do chladiče 1.6HDI ? Upraveno 28. listopad 2014 uživatelem zidane256 Citovat
FrantaCV Odesláno 28. listopad 2014 Odesláno 28. listopad 2014 V první řadě: - Podle čeho soudíš. že potřebuješ dolít nemrznoucí kapalinu? Odpařuje se jen voda, takže stačí dolít destilku. - Pokud došlo k úniku ve větším množství (prasklá hadice nebo jiný malér) tak vypustit úplně nalít novou a pak je jedno jakou - mě se osvědčil Fridex a zatím mě nezklamal a dostupný je trvale. - Změřil jsi hustotu? Je nutné dolívat nemrznoucí - nebo postačí doplnit nádobku destilkou? - Hustoměr koupíš za pár korun. Citovat
zidane256 Odesláno 28. listopad 2014 Odesláno 28. listopad 2014 Proměřeno a hustota je na -25 stupňů takže asi to zatím není potřeba proměřili to a říkali, že to stačí jinak žádný problém s únikem nemám jen to měla byt kontrola před tím než začne mrznout. Tak jsem se ptal kdyby byla náhodou potřeba to dolít na větší hustotu. Citovat
zidane256 Odesláno 6. leden 2015 Odesláno 6. leden 2015 Tak dneska jsem na autě zjistil téměř prázdnou nádobu chladiče byl jsem v servise a nebylo tam nic a nalil mi tam červenou nemrznoucí směs do -30 je to správně? Hlavně mě zaraží, že je na etiketě napsáno nemrznoucí směs do ostřikovačů. Proto se ptám ? Citovat
Haryk Odesláno 6. leden 2015 Odesláno 6. leden 2015 větší obrázek nejde??? jinak směs do ostřikovačů je na bázi lihu, nemrzka na bázi glykolu, nebo podobného sarajtu, smíchání by nemělo nijak vadit, ani se nesrazí, občas jsem dolíval denaturák Citovat
zidane256 Odesláno 6. leden 2015 Odesláno 6. leden 2015 (upraveno) No právě jak jsem si to pak přečetl na tom kanystru mě to docela zaskočilo.Nalili to do toho než jsem si toho všiml..Nemužu nějak ublížit motoru ? Když klikneš na obrázek zvětší se ti . Upraveno 6. leden 2015 uživatelem zidane256 Citovat
ozzy56 Odesláno 6. leden 2015 Odesláno 6. leden 2015 tak to jsem ještě nikdy neslyšel--kapalinu do ostřikovačů nalít do chladiče Citovat
celda1970 Odesláno 6. leden 2015 Odesláno 6. leden 2015 To je mazec co dokáže někdo do auta nalejt.......jestli nemrzku do ostřikovačů,tak je idiot.....jestli chladící červenou,tak ta tam nepatří....patří tam modrá.... Citovat
zidane256 Odesláno 6. leden 2015 Odesláno 6. leden 2015 No tak to je pěkný... Co s tím mám udělat? Citovat
zidane256 Odesláno 6. leden 2015 Odesláno 6. leden 2015 To je mazec co dokáže někdo do auta nalejt.......jestli nemrzku do ostřikovačů,tak je idiot.....jestli chladící červenou,tak ta tam nepatří....patří tam modrá.... Ono to není servis do ktereho běžně jezdím ale jak jsem viděl prazdnou nádržku tak jsem zajel do toho nehlbižšího co je u mě a takhle to dopadlo. No v pátek jsem objednanej na výměnu oleje v mém servisu. Takže doporučujete vypustit a nalít novou nebo jak to řešit? Nechci nic podělat na tom autě jen tomu nerozumím. Může se něco podělat když s tím do pátku budu jezdit? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.