Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, neví někdo, co se dává do 1.4 vti za nemrznoucí kapalinu?

Origo je světle žlutá, ale v prodeji jsou žlutý jen pro starý motory (B). V návodu ani servisní knížce není žádná specifikace uvedena.:myslim

Dík.

Odesláno

No už je to moje několikátý nový auto a vždycky je chladicí směs při spodní hranici. Je to tak od výroby, aby ušetřili náklady. Tak tam chci jen trošku cvrknout. Dotaz jsem poslal, zatím nic nepřišlo.

Odesláno

Takže pro ostatní, co tam mají to stejný tj. kapalina s dlouhou životností. Je tam REVKOGEL nebo GLYSANTIN specifikace: Balení Označení ND: 2 l 9735 K1. Zřejmě se to ani nedá běžně koupit, jen objednat jako ND. Nebo to vylejt a dát celou novou náplň.

• O 1 měsíc později...
  • O 1 rok později...
Odesláno

V první řadě: 

- Podle čeho soudíš. že potřebuješ dolít nemrznoucí kapalinu? Odpařuje se jen voda, takže stačí dolít destilku. 

- Pokud došlo k úniku ve větším množství (prasklá hadice nebo jiný malér) tak vypustit úplně nalít novou a pak je jedno jakou - mě se osvědčil Fridex a zatím mě nezklamal a dostupný je trvale.

- Změřil jsi hustotu? Je nutné dolívat nemrznoucí - nebo postačí doplnit nádobku destilkou?

- Hustoměr koupíš za pár korun. 

Odesláno

Proměřeno a hustota je na -25 stupňů takže asi to zatím není potřeba proměřili to a říkali, že to stačí :) jinak žádný problém s únikem nemám jen to měla byt kontrola před tím než začne mrznout. Tak jsem se ptal kdyby byla náhodou potřeba to dolít na větší hustotu.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak dneska jsem na autě zjistil téměř prázdnou nádobu chladiče byl jsem v servise a nebylo tam nic a nalil mi tam červenou nemrznoucí směs do -30 je to správně? Hlavně mě zaraží, že je na etiketě napsáno nemrznoucí směs do ostřikovačů. Proto se ptám ?

post-43865-1420559886,2602_thumb.jpg

Odesláno

větší obrázek nejde???

jinak směs do ostřikovačů je na bázi lihu, nemrzka na bázi glykolu, nebo podobného sarajtu, smíchání by nemělo nijak vadit, ani se nesrazí, občas jsem dolíval denaturák

Odesláno (upraveno)

No právě jak jsem si to pak přečetl na tom kanystru mě to docela zaskočilo.Nalili to do toho než jsem si toho všiml..Nemužu nějak ublížit motoru ? Když klikneš na obrázek zvětší se ti ;) .

Upraveno uživatelem zidane256
Odesláno

To je mazec co dokáže někdo do auta nalejt.......jestli nemrzku do ostřikovačů,tak je idiot.....jestli chladící červenou,tak ta tam nepatří....patří tam modrá....

Odesláno

To je mazec co dokáže někdo do auta nalejt.......jestli nemrzku do ostřikovačů,tak je idiot.....jestli chladící červenou,tak ta tam nepatří....patří tam modrá....

Ono to není servis do ktereho běžně jezdím ale jak jsem viděl prazdnou nádržku tak jsem zajel do toho nehlbižšího co je u mě a takhle to dopadlo. No v pátek jsem objednanej na výměnu oleje v mém servisu. Takže doporučujete vypustit a nalít novou nebo jak to řešit? Nechci nic podělat na tom autě jen tomu nerozumím. Může se něco podělat když s tím do pátku budu jezdit?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...