Fruktis Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 Řeším dilema, koupit novou bednu nebo si koupit jen vnitřnosti a postavit si to? z komponent jsem si vybral : AMD Vishera FX-6300 kód: 116668 GIGABYTE GA-970A-D3 - AMD 970 kód: 92876 Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP kód: 93440 Fortron HEXA 500W kód: 90411 GIGABYTE HD 7850 Experience 1GB kód: 114030 Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB kód: 99689 Mohl by někdo poradit zda je to ok? Nebo doporučil by někdo něco jiného? Citovat
MotoMoto Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 Dovolím si otázku, kolik PC jsi už stavěl? A spočítal jsi si rozdíl cenový komponent a už postaveného PC? Jaký počítáš čas na stavbu? Jak s případnými závadami a reklamacemi? Citovat
koblih69 Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 Koupit hotové odladěné (ale opravdu odladěné), pokud nemáš možnost testovat různé komponenty mezi sebou a sestavy vyladit tak pravdepodobnost optimální sestavy je malá Citovat
Fruktis Odesláno 19. září 2013 Autor Odesláno 19. září 2013 PC si stavím od jakživa už od 486 jen jsem z toho nástupem do práce už trochu vypadnul a právěže tím že jsem z toho vypadnul a všelijaké serepetičky jdou nějak rychle dopředu, tak se ptám. Koukal jsem i po kompletních bednách, ale ... nebo raději koupit noťas? Asi bych měl uvést na co že tak na obvyklé používání, sem tam nějaká ta hra, nemusí být na plný detaily, to jsem stejně nikdy nehrál cena cca do 20 Citovat
Fruktis Odesláno 19. září 2013 Autor Odesláno 19. září 2013 Koblih69: nějakej tip bys neměl? jak poznám že je odladěná? tím že to napíše prodejce asi těžko Citovat
Stifler Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 Fruktis: Nebudu procházet tyto komponenty, co tu píšeš, ale za mě je vždycky rozhodně lepší si postavit sestavu na díly. Ještě jsem se nesetkal nikdy s tím, že by mi nějaká sestava vyhovovala (že by obsahovala všechny mnou preferované komponenty současně). Obvykle je počítač jako celek celkem \"nadupaný\", ale vždycky to něco kazí (buď slabá grafika oproti jinak výkonným komponentům, nebo malá kapacita RAM nebo slabší procesor...prostě vždycky něčím tu jinak zajímavou sestavu prodejci zničej). MotoMoto: už jsem pár desítek počítačů postavil...rozdíl mezi cenou dílů a celého PC byl vždy ve prospěch jednotlivých dílů...čas na stavbu? jestli je myšleno, za jako dlouho to poskládám, tak to jsem si nikdy neměřil, ale pomalej určitě nejsem...s reklamacemi nikdy problém nebyl, protože vždycky reklamuješ jen ten jednotlivý díl a ne postavený celek, navíc se mi ještě nestalo, že by vznikla nějaká závada v přímé souvislosti s ostatními komponentami, s nimiž by se reklamovaný díl \"nesnesl\"... Citovat
Fruktis Odesláno 19. září 2013 Autor Odesláno 19. září 2013 Stifler: No právě, ty nabízené komplety se tváří jako že budou dupat, ale ta cena...navíc bednu mám, mechaniku taky, tak je zase zbytečné vyhazovat peníze za to. Asi to risknu a zakoupím...ještě k tomu přidám chlazení a ten ssd disk. Citovat
koblih69 Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 Koblih69: nějakej tip bys neměl? jak poznám že je odladěná? tím že to napíše prodejce asi těžko Bohužel už neměl jsem dlouho z oboru. Jediná firma, která to testovala poctivě jako my byl Autocont. Pro informaci - testovnání třeba nové grafiky zabralo 10-14 dnů aby se vychytalo se kterými komponety chodí optimálně. Ono se vůbec těžko přdstaví to, že například HDD určitého výrobce, který jinde chodí fantasticky ovlivní kompatibilitu grafické karty nebo pamětí... Realita je bohužel taková, že když sebereš ty nejlepší komponenty a dáš je do kupy tak je hodně pravděpodobné, že celá sestava nejepší nebude... ale to domácí skládači nikdy nepřípustí Citovat
Fruktis Odesláno 19. září 2013 Autor Odesláno 19. září 2013 tak já připouším že to vliv mít může nejsem odborník abych do toho viděl jak do sklenice Citovat
Stifler Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 Fruktis: SSD disk je podle mě jen zbytečný luxus, pokud se nehodláš honit za výkonem v benchmarcích. Hry v dobrých detailech si zahraješ i na obyčejném plotnovém disku se 7200 otáčkami a pokud nehodláš provádět nějaké super náročné operace vytěžující disk, tak je přínos SSD disku minimální oproti vyhozeným penězům (zatím nejsou SSD disky na takové cenové hladině, aby se opravdu jejich přínos vyplatil i méně náročným užiatelům, než jsou profesionální hráči, kteří honí každou milisekundu rychlejšího přístupu k disku nebo kB přenosu dat navíc). Jsou i rozdíly mezi jednotlivými SSD disky - opravdu rychlé jsou až ty z nejdražších, takže to potvrzuje, co píšu - nevyplatí se to, aspoň v současné době určitě ne. Chlazení si pořiď, protože AMDčka jsou dosti topivá zařízení, bude se ti to hodit. Citovat
Fruktis Odesláno 19. září 2013 Autor Odesláno 19. září 2013 Stifler: o tom ssd jsem uvažoval podobně, přeci jen start rychlost startu systému mě netrápí, za dobu co to startuje se dá udělat spoustu dobrejch věcí, třeba jídlo, abych netrpěl po noci hladem místo ssd disku, zvolím lepší a tišší chlazení. a ještě by mohlo zbýt na nas uložiště. Citovat
ChouLu Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 Stiflere zkoušel si změnit klasický disk za SSD? Asi ne, jinak by jsi takle nemluvil W7 nebo W8 běhají poznatelně lépe a to i na ploše.. dnes bych PC za tyto peníze bez SSD nestavěl Citovat
MotoMoto Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 V tom případě doporučuji hybridní disk, kombinace SSD a klasického disku. Rychlé swapování na disk systému. Kouknul bych se třeba na sestavy podle přání na počítače Hal3000, mají to celkem odladěné a můžeš si sestavit sestavu podle svých požadavků a pokud chceš legální OS tak Tě to vyjde levněji než stavět. A záruka 3 roky. Citovat
ChouLu Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 Ano to jsem tak myslel.. OS na SSD a na data klasiku Lepší kombinace neexistuje a na systém stačí 64GB, popř 128GB Citovat
Péťa Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 Jedině koupit komplet sestavu. Už se to tady řešilo. V notebooku jsem si vyměnil HDD za SSD disk, protože jsem chtěl ticho. A už nikdy jinak, rychlost a hlučnost je znát. Citovat
MotoMoto Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 Tak dokonce v pohodě stačí i 32 GB a je to fakt rozdíl jako prase, to není o startu OS, ale o jeho chod a je to fakt hodně znát. Citovat
Guest Džůny Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 20k je hodně peněz. S takovým rozpočtem SSD určitě ano (i když já bych takové peníze za PC nedal). Jak píše ChouLu; 64 GB SSD na systém, a 1-2 TB plotnový na data. Jsem rozhodně pro skládání. Moc si teda neumím představit situaci, kdy by disk způsobil problémy s grafikou (co se kompatibility týče), ale věřím, že si určité komponenty sednout nemusí (deska + RAM + procesor, třeba). Chce to udělat trochu průzkum a sehnat informace. Samotné stavění moc času nezabere. Citovat
MotoMoto Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 Nevím, nejsem přítel stavění, nám se pak ty postavené počítače dostávají do servisu a nic moc to není. Ale je pravda, že ty co chodí tak se k nám nedostanou. Ale když občas přijde nějaký ten \"odborník\" na krám koupit si komponenty a ptá se na základní věci a nic o nich neví tak si dovedu představit jak to bastlení dopadá. Takové věci, jako je proudění vzduchu ve skříních, průchod kabelů, použití vhodných kabelů a zdrojů, prostě fakt si myslím, že s tím pak stráví víc času než kdyby koupili hotovou sestavu a to nemluvím o insstalaci ovladačů a podobně. Proto jsme se ptal kolik jsi jich už postavil. Já jich za těch 22 let postavil mraky, ale dneska už ani náhodou bych to nedělal. Ale je to také tím, že jsem z toho vypadnul. Auta také nestavíme ze součástek.:D Citovat
Fruktis Odesláno 19. září 2013 Autor Odesláno 19. září 2013 Zatím s tím co mám vybráno, tak jsem na cca 14000. Zase aby to taky nějakou dobu vydrželo na původní sestavě co už kvůli zkratu ve zdroji nejede jsem jel dobrý 7-8 let. Budu muset asi zjišťovat dál informace. Každopadně díky každému za příspěvek Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.