Pe.Tr Odesláno 2. září 2013 Autor Odesláno 2. září 2013 nebo blbe koukam , no mrknu do planu jestli tam sou Citovat
FrantaCV Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Ale vraťme se původnímu tematu - revize plynu resp. plynového kotle - lépe zkontrolovat než \"odkráčet třechou\". Kontrolu (údržbu) nechávám dělat každý rok a revizi včetně přívodů plynu od plynoměru až ke spotřebyčům, každé 3 roky. Kontrola ( vyčištění hořáků atd. ) mě vyjde na cca 450,- Kč a revize na 800,-. Lepší než hledat kam složím halvu kdby mi plyn rozeberal barák (pokud bych ten malér přežil). [upravil dne 2/9/13 18:47 od FrantaCV] Citovat
Dano406 Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Nechci nikoho poučovat,kór revizního technika,ale když vemu nějakou věc do ruky,třeba vrtačku,fén a nevím co ještě a uvidím evidentní problém jako je ukroucená šnůra nebo prasklý kryt nebo tekoucí varnou konvici tak ji nebudu strkat do zásuvky. Tento postup se praktikuje i ve firmách,kde se něco podělá mezi revizema,zaměstnanec by si měl nářadí laicky prohlédnout a když se mu na tom něco nelíbí tak ho nepoužije. Citovat
FrantaCV Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 A zkusil jsi to i doma??? u manželky??? Nic ve zlém - valstní zkušenost. Citovat
Dano406 Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 No manželka už je vyléčená,když ji ukroucená šnůra u fénu ráno vyrazila jistič,tak mi volala do práce jestli ještě žije. A když se malá připlete k prodlužce tak ji hned kvéruje pryč,tomu se říká léčba šokem. Citovat
Péťa Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 jinak hromosvod nemam To docela riskuješ. Já hromosvod nemám, v roce 2005 nebyl povinný. Bydlím v údolí a myslím, že je pravděpodobnější výhra ve Sportce než úder blesku Citovat
Mišak Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 FrantaCV vím že je to tvoje práce, ale upřímně to trošku přeháníš. viz. revize komínu nedám ani korunu šarlatánovi který přijde strčí ruku do komína a řekne hmm mate dobrý tah bum bum revize hotová 1000kč čista ruka. To je jeden případ z mého okolí.Druhý podobný komín silně zadechtován topit jen suchým dřevem bum bum revize hotová. To si ho radši vymetu několikrát ročně sám a vím že je to poctivě uděláno. Apropo též nemáme hromosvod Citovat
FrantaCV Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Povinný není ani dnes - pokud se nejedná o novostavbu - pojišťovny to ale zohledňují. A jen pro úplnost: Ve spotrce jsem ještě nevyhrál, ale do baráku už mi prásklo 2x a jen díky hromosvodu a přepěťovým ochranám se to obešlo se škodou do 10.000,- Kč. Citovat
Péťa Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Já v roce 2005 kolaudoval novostavbu. Proto jsem to psal. Citovat
FrantaCV Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 FrantaCV vím že je to tvoje práce, ale upřímně to trošku přeháníš. viz. revize komínu nedám ani korunu šarlatánovi který přijde strčí ruku do komína a řekne hmm mate dobrý tah bum bum revize hotová 1000kč čista ruka. To je jeden případ z mého okolí.Druhý podobný komín silně zadechtován topit jen suchým dřevem bum bum revize hotová. To si ho radši vymetu několikrát ročně sám a vím že je to poctivě uděláno. Apropo též nemáme hromosvod Souhlas - to i vyhláška (zákon ) umožňuje, jde jen o výkon a druh topného zařízení. Jak už to ale v těchto zeměpisných šířkách chodí - nezpoměň si o tom udělat záznam. [upravil dne 2/9/13 19:39 od FrantaCV] Citovat
punkac Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 FrantoCV: Můj otec dělá přesně takovéhleho revizáka v práci, ale mimo práci to takhle nikdy nehrotil. V okolí chalupy nemá hromosvod ani jeden další dům. Nikdo si nepamatuje, že by do nějakého někdy uhodilo Úplně vidím, jak budu mít na prodlužkách štítky, na každým vypínači či zásuvce lepík pod jakej spadá okruh, no velmi slušivé holt jako ve fabrice Mišak: tak nějak stejně Citovat
FrantaCV Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Ne, nechtěl jsem aby to takto vyznělo. Šlo je o revizi a proč. Tohle jsou jen 40-ti leté zkušenosti bohužel i s tragickými následky. Taky nemám doma štítky na každém el. spotřebiči a varnou konvici jsem vyhodil až když přestala fungovat, ale spotřebiče, které opravdu mohou ublížit, jako je např. pračka nebo myčka na nádobí, kontroluji pravidelně. Vlhko (voda) a elektřina zabíjí. Stačí jen uvolněný (uhnilý) ochranný vodič. Nové instalace, kde jsou povinné proudové chrániče, toto nebezpečí téměř zcela eliminují, ale kolik jich je a kolik je těch, kde je ochrana jen nulováním. Je to věc každého, nebezpečí na nás číhá za každým rohem silnicemi počínaje nebo konče. Citovat
Pe.Tr Odesláno 2. září 2013 Autor Odesláno 2. září 2013 hustý!!! já mám komín! kua další revize hromosvod nemám -kolaudace 2003 Citovat
Medvěd Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Když už se to nakouslo. Doma topím kotlem Junkers ZWE 24 - 3 MFK, od něj mám světlíkem vytažený trubkový komín. Kotel je cca 15 let v provozu a zatím ŤUK, ŤUK, ŤUK funguje bez větších problémů. Zítra má dorazit revizák a má nám krom vyčištění a revize kotle doladit i regulaci teploty v místnosti, s kterou válčíme už několik zim (viz. mé loňské téma). Uvidíme, co ke kotli revizák zítra řekne, ale zásadní problém zatím neočekávám. Jeden ale nikdy neví a tak po dnešním zjištění, že existují i kotle bez komína, sonduju, zda se dají technicky použít, když se jedná o byt cca polovině výšky činžáku, kde je momentální odtah kotle veden trubkami taženými světlíkem? Citovat
Dano406 Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Nejsem si zcela jistý,ale turbo kotel by neměl význam,když tam máš v tom světlíku komín. Turbo kotle jsou v butovkách špatně použitelné,kvůli právě tomu komínku co vede přez zeď.Je třeba dodržet předpis jak a kde se může a nesmi umístnit a použít. Nehledě na cenu,která je vyšší. Citovat
Medvěd Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Jenže ten \"komín\" ve světlíku se bude muset jednou s novým kotlem dát celej do nerezu a to je + 20 tKč Citovat
punkac Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 FrantaCV: Asi jsem zvláštní, ale chrániče mám všude, kde je myčka či pračka (byt a chalupa), jinak si myslím je to zbytečné. Medvěd: Jestli byl byt kolaudován s normálním komínem, tak na co tam dávat nerezový? Třeba se pletu, jen nepodlehni zbytečné úřednické loby Citovat
Vvitty Odesláno 3. září 2013 Odesláno 3. září 2013 Medved: teoreticky bys sice mohl kotel odkourit i jinam nez do svetliku, ovsem prakticky si to v Tvem pripade nedovedu predstavit. Tahnout trubky pres pul bytu do fasady do dvora nebude ani pekne, ani levne, pokud to technicky vubec pujde natahnout. Takze holt jednou nezbude nez jit do noveho vyvlozkovani komina (mimochodem, nektere kotle mohou mit i plastove vlozky). Citovat
FrantaCV Odesláno 3. září 2013 Odesláno 3. září 2013 FrantaCV: Asi jsem zvláštní, ale chrániče mám všude, kde je myčka či pračka (byt a chalupa), jinak si myslím je to zbytečné. Ještě se k tomu tedy vrátím. Já mám proudové chrániče taky, vím co dokáže elektřina a mimoto také třístupňovou přepěťovou ochranu (to mi ušetřilo odhadem tak 50.000,- Kč) na rozdíl od souseda, kterému úder blesku do trafačky asi 50m od baráku, vypucoval všechno co měl v zásuvkách. Řekl bych, že nejsi zvláštní, jen si uvědomuješ co elekřina dokáže, ale 90% lidí o tom nemá páru. 90% starší zástavby není ochranami vybavena. To ale odpovídalo době, kdy elektronika v domácnosti byla v oblasti SciFi. Je to ale vše věc názoru a samozřejmě i financí. Normy, ať už elektro nebo plyn, jsou nezávazné - tak praví zákon - nicméně v případě maléru se podle nich důsledně šetří. A co se týká revizí kouřovodů, konkrétně odvodu spalin od plynových kotlů, asi bych trochu vydržel. V návrhu je úprava zákona, která tuto povinnost prodlužuje na delší období nebo dokonce i ruší. Tady nehrozí, že by v komínu chytly saze. [upravil dne 3/9/13 16:03 od FrantaCV] Citovat
Pe.Tr Odesláno 23. září 2013 Autor Odesláno 23. září 2013 dnes probehla revize-kontrola komina. papir jsem nedostal , musim odstranit nedostatky. jinak kotel mam atmosferickej teda. nedostatky - roura od kotle do komina je hliniková vnitřek kominu je hliníkovej - už fest spuchyrovanej -uz nevim presne ale nejake okenko u tecka chybi a zas nejake je uplne jinde(zazdit) -komin je 60cm pod urovni štitu střechy. vic si nepamatuju čekám na kalkulaci Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.