Jacobsoon Odesláno 28. srpen 2013 Odesláno 28. srpen 2013 cus lidi, chci se zeptat jestli tady nekdo pouziva windows phone konkretne Nokia Lumia 920.. moc lidi ji nema tak by me zajimaly naky vecicky a podelit se o postrehy a vychytavky.. dik Citovat
marko306 Odesláno 28. srpen 2013 Odesláno 28. srpen 2013 Ja mám teraz 820, tak sa tiež iba rozkukávam a pred ňou som mal 710 ale tam bola 7.5 WP a po upgrade 7.8. Goldinka tu má tiež 820 už dlhšie, ale nejak ju irituje Citovat
Jacobsoon Odesláno 28. srpen 2013 Autor Odesláno 28. srpen 2013 taky ho nemam dlouho ale rozkoukal sem se celkem rychle, jen nemam v pc nove windows a nemam tak sanci dat fotky do pc primo pres kabel :-( jinak 920 foti skvele,, obcas me stve svitici lupa dole vpravo v rohu, casto se ji nerad dotku a najede mi vyhledavac bing.., taky me merzi ze display se ve vsech pripadech neotoci kdyz dam tel vodorovne Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 28. srpen 2013 Odesláno 28. srpen 2013 No tak upřimnou soustrast s Lumií Goldinka už ji mimochodem nemá, ma Androida a je zdá se spokojená Citovat
marko306 Odesláno 28. srpen 2013 Odesláno 28. srpen 2013 No jasné androiďák. Zachvíľu to tu bude zaspamované androiďákmi a LubkOm S lupou som sa už aj ja dostal nechtiac na bing. Pri 710 sa to nestávalo, lebo tá nemala spodné tri tlačidlá dotykové. S otáčaním obrazu na display zatiaľ problém nemám. Mobil využívaš ako kameru v aute? Mám doma tablet s androidom aj sony xoeriu L s androidom, ale nejak ma nenadchli. Zložité a neprehľadné. Každý systém má svoje nedostatky. Citovat
koblih69 Odesláno 28. srpen 2013 Odesláno 28. srpen 2013 Kolega si koupil 620... všichni mu to přejeme Citovat
Cinicman Odesláno 28. srpen 2013 Odesláno 28. srpen 2013 Nemám síce Lumiu ale manželke som kúpil HTC Windows Phone 8X a celkom si pochvaluje... hlavne je to jednoduchý systém... Citovat
Vítek1 Odesláno 1. září 2013 Odesláno 1. září 2013 využivám WP 7 už přes 2 roky a jsem max spokojený, kolega si ve stejnou dobu kupoval za stejnou cenu LG optimus one s androidem a uz tenkrat se sekal a byl nepouzitelny. Bohužel WP8 je pro mne nepoužitelny a uzavreny az naznám že WP7.x je mrtvola pujdu asi do androidu Citovat
Goldinka Odesláno 3. září 2013 Odesláno 3. září 2013 s WP7 jsem taky problém neměla (když sem si ten telefon mohla na chvíli půjčit). Ale wp8 je prostě prů... no jako systém mě to zklamalo snad ve všech ohledech vyjma svižnosti, ta byla zcela luxusní. Zkrátka a dobře, strašně sem se na wp8 těšila, byla z něj odvařená asi tak měsíc a pak sem začala chtít zpět android Ano, nyní mám xperii SP a jsem zcela a nadmíru spokojená... Rozhodla sem se přestat experimentovat se systémy na telefonech a zůstat u osvědčeného páč xperie mini pro byla taky naprosto skvělej telefon (a používám jej doteď, když potřebuju druhej telefon). Citovat
h4wk3y Odesláno 3. září 2013 Odesláno 3. září 2013 mel jsem nejakou tu Lumii v ruce, svizne je to opravdu krasne, vzhledove taky docela zajimave, ale jinak bych to na dyl nechtel.... Aktualne valcim mezi androidem a iPhonem.... a jelikoz s enemuzu rozhodnout, tak mam oboji ... Citovat
marko306 Odesláno 3. září 2013 Odesláno 3. září 2013 Keby nemám na androide total comander, tak tam polovicu vecí nenájdem. Vo WP sa mi to ešte nestalo aby som niečo nenašiel. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 3. září 2013 Odesláno 3. září 2013 Marko neser ma :D Nemám Lumiu síce, ale používam dva tel. Galaxy S3 a HTC Windows Phone 8s ... Windows phone je sviznejší, rýchlejší systém, menšie nároky na HW, velmi pekné a celkom pouzitelné predné dlaždice, pomerne intuitívny, pre mna graficky dokonca lepšie spracovaný ako Android. Pri tomto ale skončím ... Najväčšia katastrofa sú aplikácie v markete ... Google dlhodobo sabotuje microsoft, tj original googlovske aplikacie neexistuju a zrovna tie pouzivam pomerne casto (gmail, maps, youtube) ... Takisto neexistuje oficialna FB aplikacia ... Proste su iba od tretich stran ... Tie sa všetky \"dlho\" načítavajú a nedajú sa porovnávať s tou origo. A proste katastrofalny nedostatok veci v markete ... Ako sluzobny telefon je OK ... Vola sa z neho super, pise sa na nom OK, telo telefonu je dobre, baterka ma slusnu vydrz 2-3 dni na baterku, proste je to všetko OK ... Ale na nič viac dobry podla mna nie je ... Ak by som mal vlastnit len 1 telefon, tak idem iba do Android alebo IOS ... PS: Neviem, čo potrebuješ hladať v total commanderi v Androide ... Bežne veci hladat nepotrebujem, a ked uz si do tel. nieco kopirujem (film, knihu, hudbu) stačí ich vložiť do správneho priečinka a nájdem ho normálne v galérií Citovat
marko306 Odesláno 3. září 2013 Odesláno 3. září 2013 S tým marketom pre WP to je naozaj bieda bieduca. Už čakal, že vlákno odignoruješ Citovat
brutall Odesláno 3. září 2013 Odesláno 3. září 2013 Na Androidu jsem se třeba složitě dostával k přehledu o vyčerpaném datovém limitu. u WP přes aplikaci DataSense to mám přímo na dlaždici. Nejsem odpůrce, ani vyznavač žádného operáku. Vyhovuje mi WindowsPhone. Ještě lepší je ale Maemo 5, na Nokii N900. [upravil dne 3/9/13 16:37 od brutall] Citovat
juke Odesláno 4. září 2013 Odesláno 4. září 2013 jelikoz hraji ingress tak jedine android i co se tyce podpory dalsich aplikaci ... dalsi vec - prirovnal bych to k linux vs. windows - z meho profesniho hlediska windows nepouzitelny, vsechny dulezite servery bezi stabilne jen na linuxu dalsi vec je cena vyrazne hrajici pro android nebo linux Citovat
Goldinka Odesláno 4. září 2013 Odesláno 4. září 2013 No já myslim že srovnání s droidem a wp8 mám dotatečné. WP8 už nechci. Oficiální FB aplikace na WP8 je, od MS a je naprosto tragická. Stejně tak co se týče třeba skypu, od MS, pro WP8 - bída, nějaká možnosto odhlášení se? neexistuje. Psaní zpráv v tom lze pouze na výšku telefonu ne že by se to otočilo, když otočíš telefon... Ne ne ne, aplikace na wp8 jsou tragický ve většině případech. A kdyby náhodou se našel někdo, kdo by si i říkal, že by zkusil nějakej vývoj pro Store, tak ať se připraví, že ročně do toho vrazí 2k, jen aby mohl aplikaci publikovat ven. (nebo to tak bylo před nějakými čtyřmi, pěti měsíci). Získání SMS z telefonu? Nemožné. Míchání kontaktů ze Skypu, FB s normálními - super, dají se mergovat, ovšem má to bugy, jako třeba, když smažu usera z FB, tak ho mám pořád spojenej s kotnaktem v telefonu, včetně ikony. Ne že by mi zůstal obrázek u kontaktu takovej, kterej si nastavim sama, ne, přepíše se tím z FB/Skypu. Oukej, tohle sou drobnosti a kravinky. A co třeba, že když zdechne app (např. propojené zprávy z fb a sms - propojené to je automaticky samozřejmě, aby se to nemíchalo)? Neee, zabít se ten proces nikde nedá. Musí se restartnout celej telefon. Aplikace třetí strany pro správu aplikací, procesů? Ve storu sem v té době nic nenašla. App na WP8 je fakt málo. A když do nich člověk nechce vrážet peníze, protože zjistí, že mu ten telefon tak jako tak nevyhovuje, tak je to jen dražší těžítko. A co si budeme povídat. Většina aplikací od MS na WP8 není zrovna použitelná. Bych mohla pokračovat ve výčtu nesmyslů, který mě na tom systému štvaly. V kombinaci s nokií... Asi sem čekala něco lepšího no. Odvařená sem z toho byla tak měsíc dva, než sem začala narážet na nedostatky. Takže za mě zlatý android, ve kterym si můžu nasložkovat co chci jak chci, ne to mít v jednom dlouhém seznamu, byť řazeném podle abecedy (ale kolikrát sem si nepamatovala jak se app jmenuje, ale jen ikonku), s možností vyhledávání (což je v případě pamatování si jen ikonky, úplně k ničemu). Jasněě, mohla sem si to hodit na dlaždici, jenže v tu chvíli už taky vzniká dlouhá ikonkovitá nudle, na které můžu scrolovat do haleluja. Za mě metro na telefonu je user-friendly jen do určité míry (metro na Win8 jako userfriendly nepovažuju vůbec ) Já prostě už jen Android... edit: linux vs. windows je pro mě v tuto chvíli zcela opačné. Na Linuxu si nedovedu představit, že bych jej na PC vůbec používala, natož abych na něm pracovala. Zatímco Win 7 mi zcela vyhovují a měnit nehodlám. Ale WP8 je prostě průšvih, co si budeme vykládat... V tomhle případě zas naopak volím onen androidí linux ) A ještě podotýkám, že nejsem linuxář, ale čistokrevná wokýnkářka.... [upravil dne 4/9/13 11:38 od Goldinka] Citovat
brutall Odesláno 5. září 2013 Odesláno 5. září 2013 Můžu se zeptat, o jakou Nokii se v případě WP8 jednalo? Citovat
brutall Odesláno 5. září 2013 Odesláno 5. září 2013 Tak osmičky nejsou zas tak dlouho, proto namají ještě tolik aplikací jako android. Androidu taky chvíli trvalo, než v počtu aplikací dohnal iphon. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.