Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj kolegové, při kontrole klimy mi bylo řečeno, že po spuštění klimatizace se musí zapnout vpředu oba větráky, mě se pustí jen ten pravej. Dal jsem to k autoelektrikáři a ten říká, že je špatnej ventilátor ( co by mělo odejít na ventilátoru???). Nicméně ve druhovýrobě prej vůbec nejde sehnat ten menší ventilátor, jen ten větší. Takže prej jedině originál za cenu přes 4500,-. Nemáte s tím někdo zkušenost, případně nevíte, kde sehnat levnější? Díky

PS: prolézal jsem poctivě starší příspěvky, ale nenalezl jsem...

Odesláno

CO BY MOHLO BÝT ŠPATNÉ NA VENTILÁTORU? NO ASI JAKO NA KAŽDÉM ELEKTROMOTORU. Třeba vynití, nebo uhlíky, nebo zadřený a podobně.

Odesláno

Nevím jak je to řešené u 807, někdy bývá v motoru elektronika, která řídí otáčky... každopádně než rovnou vysolit peníze doporučuju rozborku motoru a podle toho se uvidí.

Odesláno

Jen tak na okraj: to auto jsem kupoval jako dvouletý a hned jsem musel dávat novej mezichladič. Další rok, když bylo 3 roky starý, tak byl prohnilej chladič klimatizace. A teď na pětiletym odejde ventilátor. Šílenost. A pak mám dědečka stodevadesátku 27 let starou a ta jezdí, jezdí a jezdí... a máme ji 20 let.

Odesláno
No právě... Na stodevadesátce mercedesu z roku 1986 mám původní ventilátor... :-)

Nemá Mercedes pohon ventilátoru pomocí řemene a elektromagnetické spojky? Tak to mělo otcovo W202 (C classe).

Odesláno

Tak jsme to doma rozdělali sami a je opravdu spálenej stator - ventilátor je dost orezlej a smrdí vinutí, natvrdo zapojenej se netočí. Ale vypadá to, že rozdíl je oproti tomu velkýmu jen ve velikosti vrtule. Nemáte někdo zkušenost, jestli jdou ty vrtule přehodit? Že by se koupil velkej a jen se přehodila vrtule... Díky

Odesláno

neviem ako to mas riesene, ale ak je podobny ako na 607 (co asi je z tohto roku) tak bohuzial si nepomozes, mne odisli uz 2 ventilatory...

vrtula ide na nom prehodit velmi lahko, len jedna matka v strede a je to

ale ozaj neviem ci to je rovnake :D

Odesláno
Tak jsme to doma rozdělali sami a je opravdu spálenej stator - ventilátor je dost orezlej a smrdí vinutí, natvrdo zapojenej se netočí. Ale vypadá to, že rozdíl je oproti tomu velkýmu jen ve velikosti vrtule. Nemáte někdo zkušenost, jestli jdou ty vrtule přehodit? Že by se koupil velkej a jen se přehodila vrtule... Díky

Zjisti si co by stálo převynutí,třebas by to vyšlo cajk.

Odesláno

Vrtule bude na jednou šroubu s levým závitem. Vyfoť to, třeba tu mám stator náhradní...

Odesláno

Vrtule bude na jednou šroubu s levým závitem. Vyfoť to, třeba tu mám stator náhradní...

post-50612-14109632735536_thumb.jpg

Odesláno

sháněl sem taky malou saharu. Dost vybrovala. Sehnal sem za 1500,namontoval a je klid.

Pokud to nemáš daleko do Smrku,tak bych tam dojel.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...