Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vyměněná skoro půlka auta a závada furt přetrvává-vyřešeno

Recommended Posts

Odesláno

Vůbec nevím! Třeba to nasávalo ten filtr po malých částech a na klapce nic není, klapka je čistá. No zítra budu muset kolegu vytáhnout z práce abysme to celý rozebrali, třeba je to tam jak píšeš, ucpaný. :myslim

Odesláno

Filtr normálně neprotrhneš, navíc jsi psal, že jsi ho měnil za nový takže nebyl ani zvlhlý a podobně. Jediné co by ti mohlo filtr prorazit je kdyby ti to \"střelilo\" do sání což při nepravidelné chodu není nereálný. Každopádně pokud se filtr protrhne sníží se podtlak a už se nic trhat dál nebude. Představa, že ti to postupně vcucne 1/4 filtru je podle mě mimo. Oddělejte celé vedení vzduchu od začátku sání přes filtr až po klapku. Zkontrolujte průchodnost a vyměňte filtr. Samozřejmě pokud máš tak zásadní problém jako je díra ve filtru tak kolísání otáček a chcípání je běžný projev.

Odesláno

Zdravím,nevím jak je to u 206tky,ale to samé mi dělala 307sw.Vzměnil jsem plynový pedál(je v něm potenciometr šrtící klapky)a byl klid.Ale doopravdy nevím,jestli to má 206 dělané stejně(jestli nemá lanko rovnou na klapku).

Odesláno

Tak si myslím, jestli není jednodušší absolvovat cestu někam do dobrého servisu (např. Zábřeh:)) a odjíždět s opraveným autem.

Ale není to žádné dobrodrůžo - co bychom si tady četli?

Odesláno

Tak jsme s kolegou demontovali celé nasávání včetně těch plastových \"svodů\" i celé klapky a nikde jsme žádný zbytek filtru nenašli. Akorát byl takový \"žmolek\" v plastovém koleni co vede z podběhu, takže to vypadá že motor nic nenasál. Filtr jsme tedy vyměnili za úplně nový.

No každopádně jsem se zrovna vrátil z Budějovic a musím říct že cesta byla super a lvíček se už zase chová ukázkově. Motor zatahává perfektně a cukání nebo chcípání se ani náznakem neobjevilo. Takže bych řekl že závada je definitivně vyřešená.

Na vině tedy zdá se že byl \"snímač polohy škrtící klapky\" a poté i \"prostřelený filtr\". MAP senzor a krokový motorek jsem měnil z preventivních důvodů, čerpadlo jsem pak měnil zbytečně.

P607Olda: Cesta do Zábřeha a zpět by vyšla dráž než cena všech měněných dílů dohromady, navíc nemám jistotu že by se v servisu nezachovali zmrdsky a místo dílu nového by tam nedali třeba díl z vrakoviště (a ten pak samozřejmě vydávali za nový-to jsou zkušenosti, bohužel!). Takhle jsem si to s pomocí zdejších členů opravil sám a mám tak jistotu kvalitně odvedené práce! A to je k nezaplacení! :papa:super

Guest servisman
Odesláno

Co tak myšičky či kuny ,že by se dostali s filtr ujídaly :) Pamatuji , když jsem měl první 406 tak při výměně filtru jsem se podíval do nasávací trubky a byly tam granule :D asi si dělaly zimní zásobu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...