Altman Odesláno 3. srpen 2013 Odesláno 3. srpen 2013 Dobrý den, pokusím se potlačit svoje nas**** z mnou opečovávaného automobilu a přejdu rovnou k věci. Už od začátku léta se mi s železnou pravidelností opakuje jedna a ta samá závada. Rady si s ní nevím já, známý ani nikdo kolem dokola. Závada: Zhruba po ujetí ani ne 30 km automobil prostě chcípá. Po chcípnutí jde nastartovat asi až napotřetí nebo napopátý, ale jde. Od té chvíle co poprvé chcípne tak se ten interval kdy chcípne znovu dramaticky zkracuje. Tedy ujedu 30km a pak nejsem bez chcípnutí schopný ujet ani 2km. Po dalším chcpnutí už ani ne 1km. Když automobil pak na chvíli odstavím, otevřu kapotu a nechám vychladnout tak 20min, jsem schopný ujet zase skoro dalších 5km. Chcípnutí: Se projevuje jednoduše. Jedu třeba 50km/hod. v obci a lehce lechtám pedál plynu, když po chvíli ten pedál plynu zase lehce zmáčknu, tak se nestane že \"jde motor za plynem\", ale naopak se dusí a čím víc pedál plynu sešlápnu, tím víc se dusí a zpomaluje. Pokud třeba jedu 90km/hod. a motor se při sešlápnutí pedálu plynu začne dusit, tak postupně podřazuju až třeba na dvojku, kdy se milostivě \"chytí\" a po následném sešlápnutí plynu vystřelí jak blesk. Doposud jsem vyměnil: 1) Všechny svíčky 2) Vzduchový filtr 3) MAP senzor (čidlo barometrického tlaku vzduchu) 4) Lambda sonda na svodech 5) Krokový motorek a další spoustu blbin, na které už si ani nevzpomenu. Všechny věci které jsem měnil tak jsou zcela nové a se zárukou, nic není z vrakoviště. Jinak kouř z výfuku nejde žádný, olej nežere, voda neubývá a dokud nezačne chcípat tak jede jako blázen. Za dva týdny mám jet s \"tímhle\" náladovým šrotem k moři ale mám sto chutí si radši vzít auto z půjčovny. Nikdo koho jsem se ptal si s touhle závadou neví rady a upřímně mě po poskakování po městě to auto dovádí k nepříčetnosti (jo je to legrace když vám to uprostřed křižovatky chcípne a nejde hned nastartovat). Pro jistotu ještě jednou napíšu že závada se začala projevovat od doby kdy jsou ty pitomý tropický vedra. Nevím, netuším čím to je a než do toho začnu sypat další peníze, poprosím vás Peugeoťáky o radu. [upravil dne 20/8/13 10:27 od Altman] [upravil dne 20/8/13 10:28 od Altman] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 3. srpen 2013 Odesláno 3. srpen 2013 Taková blbost mě napadá, možná by to mohlo být ucpaný odvzdušnění nádrže. Citovat
Altman Odesláno 3. srpen 2013 Autor Odesláno 3. srpen 2013 Radek Hurvajz: Proboha to mi snad ani neříkejte. . To \"odvzdušnění\" nevíte jak se k němu dostat? Ani nevím že něco takovho existuje. ChouLu: No to jsem zatím v zápalu vyměňovací nálady vyměnit nestihnul. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 3. srpen 2013 Odesláno 3. srpen 2013 Až to zdechne zkus otevřít nádrž a s uchem u víčka poslouchej jestli při povolování nebude syčet, pokud jo je tam podtlak a muže tio být tím, pak bych zkusil jezdit s povoleným víčkem a pokud by to pomohlo tak projít ty hadičky co jsou od hrdla nadrže až někam dopředu, profouknout nebo prostě vyzkoušet pruchodnost Citovat
vendelinek Odesláno 3. srpen 2013 Odesláno 3. srpen 2013 zkus otevřít hrdlo a jet s otevřenou nádrží aspoň chvilku kousek dál a uvidíš,když to pojede,je to tim kdysi se mo todlento stával s 306kou [upravil dne 3.8.2013 17:36 od vendelinek] Citovat
Altman Odesláno 5. srpen 2013 Autor Odesláno 5. srpen 2013 Tak vám nevím. Závada stále přetrvává. Měnili jsme teď nedávno i chladící kapalinu za zbrusu novou, nějak jsem myslel že by zahřívání motoru k 90°C a zdechávání mohlo nějak souviset. NESOUVISÍ. No ale zaměřil jsem se víc na čerpadlo v nádrži. Tak jsem ho vyndal a trochu blíž studoval. Do jedné té trubičky jde benzín, které tlačé do motoru čerpadlo, ale ta druhá....ta netuším k čemu tam je. Zhruba v půli je tam taková kulatá věc, nějaký regulátor nebo spínač nebo něco s nápisem \"WALBRO\" a hodnota na tom tuším 250kPa. Není to náhodou to odvětrávání nádrže? Já jen, že dokud to WALBRO nevyndám, tak tu druhou část nemůžu profouknout... No ale to je jedno. Na volnoběh jsem nechal běžet motor a odendal jsem dekly z čerpadla abych ho slyšel. No, chová se tak, že chvíli normálně \"švitoří\" a pak najednou přidá na otáčkách (zvukově se pak podobá mixéru), po chvíli zase začne jen \"švitořit\" a přitom jsem si všiml, že při změně těch dvou stavů se asi o 50-80 otáček zhoupnou otáčky. Jo a mimochodem na volnoběh, když ho nechám třeba pět minut běžet tak zaručeně chcípne. Někdo tu kdysi zavedl pojem že \"motor běží jak pumpa na sra*ku\". No chvilku před tím než zdechne tak bych ten běh motoru tak nazval. Nevím, nemůže být třeba špatné čerpadlo? Tady už není moc věcí, kterými by to mohlo být... Citovat
mxmen Odesláno 5. srpen 2013 Odesláno 5. srpen 2013 cerpadlo ti muzu na zkousku pujcit popr. prodat, mam tu jedno zarucene dobre Citovat
Altman Odesláno 5. srpen 2013 Autor Odesláno 5. srpen 2013 No kdyby bylo za dobrou cenu tak bych nad nějakým půjčováním nešpekuloval...no a rovnou byste mohl vzít i tu řadičku s bílým plastem. Citovat
mxmen Odesláno 5. srpen 2013 Odesláno 5. srpen 2013 ok, ale musel by jsi se priblizit na Zlicin dal do Prahy cestu nemam Citovat
Altman Odesláno 5. srpen 2013 Autor Odesláno 5. srpen 2013 Hmm, co třeba Zbraslav, Radotín.....Jíloviště? Zrovna před třema hodinama jsem se vrátil z Mořiny....koukám že do Vráže je to odtamtud kousek. [upravil dne 5/8/13 17:32 od Altman] Citovat
mxmen Odesláno 5. srpen 2013 Odesláno 5. srpen 2013 jeste tak ten Radotin ale dopoledne,mam odpolku plus sobotu Citovat
mxmen Odesláno 5. srpen 2013 Odesláno 5. srpen 2013 po 22 se muzem dohodnout, musim jit delat Citovat
Altman Odesláno 6. srpen 2013 Autor Odesláno 6. srpen 2013 Tak nakonec jsem asi odpozoroval závislost výskytu závady s ohledem na venkovní teplotu. Večer/v noci jsem jel na otočku do Kolína (celkem asi 150km) a ani jednou se závada neprojevila. Okruh podezřelých bych tím pádem zůžil na: 1) Čerpadlo v nádrži 2) Zapalovací lišta (rampa) 3) Čidlo teploty motoru Kdyby se někdo chtěl zepojit do diskuze, je vítán! Citovat
koblih69 Odesláno 6. srpen 2013 Odesláno 6. srpen 2013 Trochu nerozumím tvému postupu... osobně bych šel přesně z druhé strany - tedy zkusmo vyměnit rampu + ověřil teplotu přes diag (nízká teplota = bohatá směs ) Citovat
Altman Odesláno 6. srpen 2013 Autor Odesláno 6. srpen 2013 Trochu nerozumím chování svého automobilu. Postup který praktikuju je založený na zkušenostech jiných a špetce logického úsudku. Jinak nevím jak v Jižních Čechách ale tady v Praze chcou zloději už jen za napíchnutí na diagnostiku dvanáct stovek. Za tu cenu mám nové čerpadlo v nádrži a ještě mě zbyde na čidlo teploty, proto mi nedává smysl na diag vůbec jezdit. Citovat
koblih69 Odesláno 6. srpen 2013 Odesláno 6. srpen 2013 Pěkná kravina... jednak v Praze najdeš spoustu klubáků co ti auto napíchnou a jednak postupovat pokus-omyl je tak akorát cesta do pekla. A hlavně reálně nejdražší... Citovat
ChouLu Odesláno 6. srpen 2013 Odesláno 6. srpen 2013 HonzaZ, John (občas).... udělají ti to za pár korun, projdou ti všechno na co si vzpomeneš... jenom chtít... Citovat
oddie Odesláno 6. srpen 2013 Odesláno 6. srpen 2013 Ono tu diagnostiku tu má spousta lidí, ale když holt jsou kvůli tomu zloději, ať si někdo klidně mění metodou pokus omyl a \"logického úsudku\" Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.