Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Přehřívání motoru při vyšším zatížení - 2.0Hdi

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

mám dotaz. Vyrazili jsme na dovolenou, ale Peugeot stávkuje... Nejdříve odešel silentblok motoru, s kterým jsme museli ujet nějakých 100km a teď se přehřívá motor. Dělá to jen při vysokém zatížení, když se jede do kopce, teplota vystoupá až na maximum a objeví se STOP. Pokud ale chvíli stojíme, či jedeme z kopce, teplota jde dolů... Nevíte čím to může být? Máme tedy narvané auto ve čtyřech lidech, ale nikdy to nedělalo... A navíc jsem teď nějakých 900km od domova... A co jsem zpozoroval, tak při vypnuté klimatizaci je to nepatrně lepší a udělalo nám to 4 dny nazpět, včera nic a dnes se to zase vrátilo.

Díky všem

Odesláno

Běží ventilátory?

Případně mě napadá špatný termostat, který zůstává zavřený. Je chladič motoru rozpálený, nebo je studený/vlažný?

Odesláno

Ventilátor běží, termostat nás také napadl, chladič zkusím, ale nevím, jak se tam dostat, či zda stačí hadice, ale tady je venku nějakých 35, tak snad to poznám... A co se týče ventilátoru, je jich více? Já prozkoumal akorát přední větrák. Díky

Odesláno

Tohle asi jen tak na dálku nevyřešíš. Zkusil bych v místě nějakého opravce anebo s tím nějak dojet do Čech.

Pokud poleze teplota jen při větším zatížení, tak stáhnout okna a pustit topení naplno, trochu to pomůže s odvodem tepla od motoru, ale vám bude asi horko.

Odesláno

Jo, dnes jsme jeli bez klimatizace a bylo to o trochu lepší, ale i tak šla teplota rapidně nahoru při větším zatížení (cirka 80 na čtyřku do kopce či na šestku 120, když to bylo po dálnici). Každopádně servis určitě zkusím najít a uvidíme, až pojedeme domů, čeká nás hned na začátku pěkné stoupání, takže když tak zatopím a průduchy nasměruji ven z okna :)

Odesláno

No jediné co mě napadá (mimo toho topení) je ještě možnost trochu prostříkat chladič VAPkou. Bývá tam dost bordelu a někdy to dost pomůže k lepšímu chlazení. Ale opatrně ať nepoškodíš ty lamely. Další co můžeš udělat je sundat kryt motoru (pokud ho máš jak odvézt) a nechat to dejchat dolů.

Odesláno

Díky za radu, no nějak to snad dopadne, zítra zkusím místní servis, už mám kontakt, tak uvidíme. A jen mě ještě napadlo, kdyby to bylo termostatem, jde vymontovat a dojet bez něj, jako to šlo kdysi u Škodovek? :D Nebo se musí vyměnit a bez něj to nejde?

Odesláno

Možná blbost, ale něco podobného se stávalo dřív rodičům u jejich 205 1.8D, kdy při zatížení=zakřátí motoru se objevil na přístrojovce STOP. Počkalo se, až motor vychladne a pak se opět jelo. Nakonec to byl snímač teploty.

Podívej se na snímač, zdali není např. upadlý drátek. Stát se může všechno. Jinak jak píší ostatní, ventilátor ti funguje na oba stupně?

Odesláno

Oldo ono u 205 není budík na teplotu je tam jen stop, kdyby u 407 byl upadlý drátek tak mu budík teploty neukazuje. Zde to tipuji jak bylo psáno asi problém v termostatu.

Odesláno

Honzo, příspěvku píši o podobné závadě, co se vyskytla u 205. Podobné příznaky. Jinak píši o možnostech. Snažím pomoci , i když vím, že na dálku je to těžké.

Odesláno

Už jsem našel nějaké servisy v okolí, zítra vyrazím, tak jsem zvědav, zda něco najdou. Jinak pokud to bude ten termostat a nebudou mít náhradní, můžu ho jen vyndat nebo se musí vyměnit kus za kus? Říkám si, co by bylo lepší na cestu domu... Každopádně všem moc děkuji!

Odesláno

Bude to snímač teploty vody ten tohle umí ukazovat koupíš ho za nějakych 400,- a bude klid ty snimače jsou stejný jak v partneru ve, 406, tak ve 407 vsude tam jsem je menil protože takle zlobí.

Odesláno

Zítra vyrážím do ČR, tak hned prubnu servis, včera jsem byl v místním a údajně byl zanesený elektromagnetický ventil topení vedle chladiče.... Zatím jsem to nemohl úplně prověřit, ale dnes kousek pojedu, tak uvidíme.

Odesláno

Tak jsem zpět v ČR, ani jednou jsme nevařili, jel jsem 130 dálnice, při stoupání to šlo trochu nahoru, ale nebylo to drastické, každopádně ještě prubnu servis u nás. I tak za vše děkuji!

Odesláno

mám podobný problém, včera jsem se vracel z dovolené (táhnul jsem tedy karavan 1200 kg) a celá cesta v pohodě, až najednou začala ručička teploměru lést nahoru. Ale ne plynule, skokově, až se rozsvítila stopka. Než jsem zajel ke krajnici a zastavil, stopka zhasla a ručička zase po několi skocích byla na 90°C. Klima byla zaplá a ventilátor běžel. Nevím, jakou rychlostí, nevím, jak to poznat. Naštěstí jsem domů dorazil. Vždycky, když ručička přiskákala k červenému, vyřadil jsem a jel chvíli na volnoběh. To stačilo, aby zase ručička seskákala dolů. Napadl mě termostat, ale divné jsou ty skokové pohyby ručičky. Nemůže to být to čidlo, jak bylo zmiňováno výše? Jedná se o P307 2.0 HDi 100 kW.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...