jarda007 Odesláno 20. červenec 2013 Odesláno 20. červenec 2013 Zdravím, mám dotaz. Vyrazili jsme na dovolenou, ale Peugeot stávkuje... Nejdříve odešel silentblok motoru, s kterým jsme museli ujet nějakých 100km a teď se přehřívá motor. Dělá to jen při vysokém zatížení, když se jede do kopce, teplota vystoupá až na maximum a objeví se STOP. Pokud ale chvíli stojíme, či jedeme z kopce, teplota jde dolů... Nevíte čím to může být? Máme tedy narvané auto ve čtyřech lidech, ale nikdy to nedělalo... A navíc jsem teď nějakých 900km od domova... A co jsem zpozoroval, tak při vypnuté klimatizaci je to nepatrně lepší a udělalo nám to 4 dny nazpět, včera nic a dnes se to zase vrátilo. Díky všem Citovat
MilanF1 Odesláno 20. červenec 2013 Odesláno 20. červenec 2013 Běží ventilátory? Případně mě napadá špatný termostat, který zůstává zavřený. Je chladič motoru rozpálený, nebo je studený/vlažný? Citovat
jarda007 Odesláno 20. červenec 2013 Autor Odesláno 20. červenec 2013 Ventilátor běží, termostat nás také napadl, chladič zkusím, ale nevím, jak se tam dostat, či zda stačí hadice, ale tady je venku nějakých 35, tak snad to poznám... A co se týče ventilátoru, je jich více? Já prozkoumal akorát přední větrák. Díky Citovat
Sagic Odesláno 20. červenec 2013 Odesláno 20. červenec 2013 Tohle asi jen tak na dálku nevyřešíš. Zkusil bych v místě nějakého opravce anebo s tím nějak dojet do Čech. Pokud poleze teplota jen při větším zatížení, tak stáhnout okna a pustit topení naplno, trochu to pomůže s odvodem tepla od motoru, ale vám bude asi horko. Citovat
koblih69 Odesláno 20. červenec 2013 Odesláno 20. červenec 2013 Vypadá to, že ventilátor běží jen na 1. rychlost. Proto se to taky při vypnuté klimě zlepší... Citovat
jarda007 Odesláno 20. červenec 2013 Autor Odesláno 20. červenec 2013 Jo, dnes jsme jeli bez klimatizace a bylo to o trochu lepší, ale i tak šla teplota rapidně nahoru při větším zatížení (cirka 80 na čtyřku do kopce či na šestku 120, když to bylo po dálnici). Každopádně servis určitě zkusím najít a uvidíme, až pojedeme domů, čeká nás hned na začátku pěkné stoupání, takže když tak zatopím a průduchy nasměruji ven z okna Citovat
koblih69 Odesláno 20. červenec 2013 Odesláno 20. červenec 2013 No jediné co mě napadá (mimo toho topení) je ještě možnost trochu prostříkat chladič VAPkou. Bývá tam dost bordelu a někdy to dost pomůže k lepšímu chlazení. Ale opatrně ať nepoškodíš ty lamely. Další co můžeš udělat je sundat kryt motoru (pokud ho máš jak odvézt) a nechat to dejchat dolů. Citovat
jarda007 Odesláno 21. červenec 2013 Autor Odesláno 21. červenec 2013 Díky za radu, no nějak to snad dopadne, zítra zkusím místní servis, už mám kontakt, tak uvidíme. A jen mě ještě napadlo, kdyby to bylo termostatem, jde vymontovat a dojet bez něj, jako to šlo kdysi u Škodovek? Nebo se musí vyměnit a bez něj to nejde? Citovat
OK406 Odesláno 21. červenec 2013 Odesláno 21. červenec 2013 Možná blbost, ale něco podobného se stávalo dřív rodičům u jejich 205 1.8D, kdy při zatížení=zakřátí motoru se objevil na přístrojovce STOP. Počkalo se, až motor vychladne a pak se opět jelo. Nakonec to byl snímač teploty. Podívej se na snímač, zdali není např. upadlý drátek. Stát se může všechno. Jinak jak píší ostatní, ventilátor ti funguje na oba stupně? Citovat
Guest servisman Odesláno 21. červenec 2013 Odesláno 21. červenec 2013 Oldo ono u 205 není budík na teplotu je tam jen stop, kdyby u 407 byl upadlý drátek tak mu budík teploty neukazuje. Zde to tipuji jak bylo psáno asi problém v termostatu. Citovat
OK406 Odesláno 21. červenec 2013 Odesláno 21. červenec 2013 Honzo, příspěvku píši o podobné závadě, co se vyskytla u 205. Podobné příznaky. Jinak píši o možnostech. Snažím pomoci , i když vím, že na dálku je to těžké. Citovat
jarda007 Odesláno 21. červenec 2013 Autor Odesláno 21. červenec 2013 Už jsem našel nějaké servisy v okolí, zítra vyrazím, tak jsem zvědav, zda něco najdou. Jinak pokud to bude ten termostat a nebudou mít náhradní, můžu ho jen vyndat nebo se musí vyměnit kus za kus? Říkám si, co by bylo lepší na cestu domu... Každopádně všem moc děkuji! Citovat
koblih69 Odesláno 21. červenec 2013 Odesláno 21. červenec 2013 Termostat je asi kravina... hadice vedoucí do chladiče jsou horké? Citovat
jarda007 Odesláno 22. červenec 2013 Autor Odesláno 22. červenec 2013 Na hadice jsem nesahal, za chvíli jedu nějakých 15km do servisu a to do kopce, tak jsem zvědav, mrknu na to. Dík Citovat
bart.lbc Odesláno 22. červenec 2013 Odesláno 22. červenec 2013 Bude to snímač teploty vody ten tohle umí ukazovat koupíš ho za nějakych 400,- a bude klid ty snimače jsou stejný jak v partneru ve, 406, tak ve 407 vsude tam jsem je menil protože takle zlobí. Citovat
jarda007 Odesláno 23. červenec 2013 Autor Odesláno 23. červenec 2013 Zítra vyrážím do ČR, tak hned prubnu servis, včera jsem byl v místním a údajně byl zanesený elektromagnetický ventil topení vedle chladiče.... Zatím jsem to nemohl úplně prověřit, ale dnes kousek pojedu, tak uvidíme. Citovat
jarda007 Odesláno 25. červenec 2013 Autor Odesláno 25. červenec 2013 Tak jsem zpět v ČR, ani jednou jsme nevařili, jel jsem 130 dálnice, při stoupání to šlo trochu nahoru, ale nebylo to drastické, každopádně ještě prubnu servis u nás. I tak za vše děkuji! Citovat
planner Odesláno 28. červenec 2013 Odesláno 28. červenec 2013 mám podobný problém, včera jsem se vracel z dovolené (táhnul jsem tedy karavan 1200 kg) a celá cesta v pohodě, až najednou začala ručička teploměru lést nahoru. Ale ne plynule, skokově, až se rozsvítila stopka. Než jsem zajel ke krajnici a zastavil, stopka zhasla a ručička zase po několi skocích byla na 90°C. Klima byla zaplá a ventilátor běžel. Nevím, jakou rychlostí, nevím, jak to poznat. Naštěstí jsem domů dorazil. Vždycky, když ručička přiskákala k červenému, vyřadil jsem a jel chvíli na volnoběh. To stačilo, aby zase ručička seskákala dolů. Napadl mě termostat, ale divné jsou ty skokové pohyby ručičky. Nemůže to být to čidlo, jak bylo zmiňováno výše? Jedná se o P307 2.0 HDi 100 kW. Citovat
TomSQ Odesláno 28. červenec 2013 Odesláno 28. červenec 2013 Je to čidlo, včera som vymenil a po chvíľke sa pekne drží v strede medzi 80 - 90°C Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.