Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chlapi, poprosím vás o radu, už začínám být z auta nešťastný, pořád se něco s..e. Se servem jsem doposud neměl problém, fungovalo normálně. Před koncem roku při jízdě po Brně mě hned po nastartování blikla kontrolka dobíjení, následně kontrolka serva. Auto jelo normálně, bylo -10, tak jsem myslel, že mrazem blbnou čidla. Dojel jsem domů cca 7 km v pohodě. Druhý den jsem jel večer nakoupit cca 2 km, že to vyzkouším a kontrolky svítili obě, až to u nákupáku odešlo úplně. To už jsem tušil že s tím něco je, že auto nedobíjí. Auto jsem odtáhl domů na laně a na radu mechanika jsem mrknul, jestli mám vůbec klíňák. No na motoru vůbec nebyl, takže mě asi v tom mrazu praskl a tím to celé začalo. Klíňák už je vyměněný, mechanik kontroloval alternátor atd. a prý dobrý. Problém ale začal se servem, začalo tuhnout, tak jsem po pročtení tohoto tématu koupil kapalinu v autokelly a dolil, odvzdušnil a... pořád mě to teče okolo víčka nádržky, dneska už jsem dolil podruhé. Něco se s tím muselo stát když tam nebyl ten klíňák, jen teď nevím, co s tím? Co se mohlo stát a co s tím mám udělat než to odvezu do Peugeot servisu v Brně?

Díky Radek

Odesláno

Dolil jsem to, moc dobře nepoznám, kdy je to nad ryskou, ta je na tyčce ve víčku, mám to dolitý cca do půlky nalévacího hrdla.

Odesláno

Treba to odvzdušniť.Cca 10x úplne vytočiť na obe strany,v koncovej polohe trošku podržať,malo by to pomôcť...

Odesláno

Uz jsem to tim otacenim volantu odvzdusnoval. Ale tece to pres vicko dal. Jde me o to, kolik te kapaliny tam mam nalit. A jestli pri vypnutem motoru nebo pri nastartovanem. Kdyz jsen dolil do cca poloviny nalevaciho hrdla a nastartoval motor, tak kapaliny ubylo.

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Naposled když sem zjistil že tuhne, tak sem dolil nad max při chcíplim motoru. Projel, zase tuhlo tak sem zajel na prašnou cestu, nechal nastartováno, otevřel haupnu a víčko nádoby. Tam bylo sucho a jen bylo vidět jak jde vratkou olej . dolil sem dokud to nebylo v pulce hrdla a točil (pomaličku) z prava do leva na konce. Zkontroloval hladinu, zase dolil, zase pomaličku na konce a už mám klid několik měsíců a věřim že na dlouho

Odesláno

To zni rozumne, zkusim tedy dolit pri nastartovanym motoru do poloviny hrdla a budu otacet pomalu donobou stran a kontrolovat hladinu. Diky, pak napisu. R.

Odesláno (upraveno)

Zdravím ... Mám podobný problém jako Pecuch - před pár dny jsem vyměnil baterku, dva dny bylo vše ok, pak se mi začala rozsvěcovat během jízdy červená kontrolka baterie (dobíjení) a než jsem dojel domů, tak zatuhlo i řízení - samozřejmě mokré víčko serva a i to bylo trochu polité tím zpěněným vytékajícím olejem ... ALE - klíňák je na svém místě a první co blikalo byla kontrolka té baterie - mohlo to prsknout někam do elektriky (kontakty na servu např.) a nadělat bordel s tím dobíjením nebo je v háji alternátor ???  To je asi na kontrolu v el. servisu, co ?

Odpoledne - pořád bojuju s bublinkami ... po nastartování mi to dovolí jen dva tři rejdy doprava, doleva a jakoby se to servo zase vypnulo - zatuhne  ... :-( 

Upraveno uživatelem Szapet
Odesláno

Treba zmerať ,či je funkčné dobíjanie.Pri naštartovanom motore musíš na póloch batérie namerať cca 14 voltov.Ak nie ,najskôr sa porúčal regulátor napätia v altrnátore,príp.jeho uhlíky alebo zberacie krúžky.Či to súvisií so servom pochybujem.Myslím,že nie.Iba ak by natiekol olej do alternátora,ale to by si mal vidieť.

Odesláno (upraveno)

Milanblatnica - díky - jdu to  napětí změřit ... Servo bylo zavzdušněné - pracuju na odvzdušnění ... blbý je, že se to podělalo taklhe dohromady ... do toho aternátoru nenateklo - koukal jsem po stopách té olejové pěny ... šlo to dolů pod auto.

Takže na baterii  při nastartovaném motoru mám 9,6V ...   :(   už hledám na netu, kdo v okolí dělá s alternátorama ... 

Upraveno uživatelem Szapet
Odesláno

Mě se to pořád zavzdušňuje, už několikrát jsem to doléval a odvzdušňoval. Pořád s tím laboruju, teď se snad zdá, že to bude OK, nejvíc mě pohohla rada od člena

Chozeluizskuner. Základ je dolévat kapalinu a odvzdušńovat při studeným motoru, kdy není kapalina zpěněná a volantem točit pomaličku. Dám vědět, až to fakt vychytám.

Odesláno (upraveno)

Len doplním že to chvíľu podrž v krajných polohách a až potom toč na opačnú stranu.

Upraveno uživatelem Judes
Odesláno

V krajních polohách jsem to samozřejmě držel, min. 5 vteřin. Snad už to mám odvzdušněné, kapalina už neubývá a víčko je suché. Ale byl to boj. Základ je dolít do půlky nalévacího hrdla, nastartovat a hned se podívat, jestli neubylo. Mě ubylo, že tam žádná kapalina nebyla vidět. Tak dolít do půlky hrdla a začít odvzdušňovat pomalým otáčením volantu do krajních poloh. V krajní poloze nechat chvilku na doraz a tím se to odvzdušnuje. Pozor na vysokou hladinu v nádržce, když jsem tam měl moc a bylo to zpěněný, tak v té krajní poloze mě kapalina vybublala ven. Musí se to fakt s citem a cca 10 na každou stranu, jak už je to tady napsané. Pak zkontrolovat hladinu, případně dolít a hlavně ať tam už nejsou bublinky. Jo a mě pomohlo to začít dělat se studeným motorem, dokud není kapalina zpěněná. Jak se to ale neudělá pořádně a nějaké bublinky v systému zůstanout, tak se to postupně zavzdušní znovu a začne pěnit, ubývat a celé se to dělá na novo. Mě to stále cca 5 pokusů a půl litru kapaliny, než jsem na to přišel. A samozřejmě pořád mastné kaluže pod autem. Tak snad to někomu případně pomůže, já doufám, že už mám pokoj. Radek

Odesláno

Vyměnit hadici serva , je na to info , tuším, že není ani v Sboxu. Je delší-víc oleje + tlumič kmitů. Zkusím vzpomenout číslo .

Samozřejmě lít jen original olej pro GAP.

• O 4 týdny později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Mne vobec kvapalina nepeni.Je tam total fluide DA.

2-3 cm nad rysku.Cim teplejsie tak tym viac drnci.

Upraveno uživatelem Viki39004

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...