Přejít na obsah

slajfo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    40
  • Registrace

O uživateli slajfo

  • Datum narození 24.5.1990

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 407
  • Rok výroby
    2005

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Titul
    Mgr.
  • Město
    Hriňová
  • Stát
    Slovenská republika

Kontakty

  • Veřejný E-mail
    slajfo@gmail.com
  • Facebook
    https://www.facebook.com/slajfo

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

slajfo's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

3

Popularita

  1. slajfo

    Auto zdochlo počas jazdy

    Nazdar, 2 dni dozadu sa mi stalo niečo podobné, na rovnakom motore. Vyšiel som na dialnicu, dosiahol som 80km/h, trhlo a prestal ísť do otáčok. Odstavil som, na voľnobehu sa ešte držal, ale pri akejkoľvek záťaži sa udusil. Diagnostika neodhalila nič, žiadna chyba, merané hodnoty vyzerali v pohode. Neskôr ma jeden známeho kamarát nasmeroval že to vyzerá na EGR a mal pravdu. Objasnenie: FAP >500km neregeneroval, keď som vybehol na diaľnicu tak spustil regeneráciu, vďaka čomu sa mal uzavrieť EGR no zasekla sa klapka a ostal (po)otvorený a dusil motor. Ešte keď som odstavený na prvej benzínke skúšal EGR odpájať, samozrejme to nepomohlo. Nechal som sa odtiahnuť a na druhý deň ráno pri studenom motore nešiel už ani na neutrály. Naštartoval, vydržal 3s a udusil sa (vlastnými spalinami). Na skúšku som zobral plechovku od piva a kúsok plechu som zastrčil do rozpojenej nerezovej rúry od EGR a motor hneď ožil - Potom som to zaslepil lepšie, aby som došiel 250km domov. Dnes ide na výmenu, alebo prečistenie. Tebe už teraz ide? EGR sa riešilo už aj tu: http://www.peugeot-club.com/topic/98049-pomoc-auto-zacalo-skubat-a-prestalo-jetčalo-škubat-a-přestalo-jet/?hl=%2B407+%2Begr+%2Boff
  2. slajfo

    nejmladší vlastník 407ky

    Tak sa pridám, keď to tu po 5 rokoch vstalo z mŕtvych Mám 25 a 407 mám skoro 2 roky.
  3. Ahoj, takže ani nerozsvieti kontrolku motora? Mám tiež RHR a SID803. Chystám sa EGR zaslepiť, auto trošku začalo trhať a keď odpojím EGR, tak ide pekne. Neviem len, či je nutný OFF v ECU.
  4. slajfo

    depollution system faulty

    Ahojte, je vás tu viacej fundovaných v obore FAP, tak sa opýtam tu, aby som nezakladal.. 1. blbá otázka, je možné, že rok a pol (od kúpy) jazdím s vymláteným FAP a neviem o tom, aj keď sledujem prejavy, priebeh a diagnostiku? a) spustenie regenerácie zbadám (keď som pozorný) podľa zvuku motora, jemné zväčšenie odporu alternátora, zapnutie vyhrievania, atď.. väčšinou rozpoznám aj kedy skončí, trvá to rôzne veľa km (podľa typu jazdy), atď atď - teda úplne normálny priebeh. b) na DIAG mi ukazuje aktuálny stav zanesenia, aj celkový stav zanesenia, počet km od poslednej regenerácie, teoretickú životnosť, atď - veď to poznáte. Sledujem to asi rok a aj toto má normálny priebeh (pred rokom cca 63% zanesenie, dnes po 50t km asi okolo 83%, kilometrová výdrž primerane klesla (teraz okolo 300-400km), atď.. c) dve hodnoty sú ale divné - diferenčný tlak som asi nikdy nevidel viac ako 0 a teplota na výstupe ukazuje vždy 100°C d) nemôžem povedať, že by auto ten rok jazdenia dymilo, ale výfuk je čierny poriadne e) kým som nevymenil vadný senzor prítomnosti uzáveru nádrže, neaditivovalo a pri tých prejavoch regenerácie aj značne trhalo. 2. je to teda nejaký spôsob "fap-off", alebo sú vadné nejaké senzory ale nehlási to žiadnou chybou? (viem, stačí ho zhodiť a pozrieť, ale k tomu som sa zatiaľ nedostal...) Peugeot 407SW, r.v.: 2005, 2.0HDi 100kW RHR Vopred vďaka za názory.
  5. Ahoj, ja by som mal tiež prosbu o ten postup, akurát mam auto v servise, no rád by som videl čo to všetko obnáša Vopred vďaka. 2.0 Hdi RHR
  6. slajfo

    Stratené kľúče od auta

    Ak jeden kľúč máš, tak si to vieš spraviť aj mimo original servisu, u niekoho s diagnostikou. Budeš potrebovať nový kľúč (ešte nenakódovaný) a myslím že overovací kód na kartičke, ktorú by si k autu mal mať. Slúži ako overenie pri kódovaní kľúča (imobilizéra). Ak ju nemáš, tak si ju choď najprv vybaviť do original Peugeotu, tuším že za 20€ vystavia novú (treba ísť s autom, dokladmi, atď.) V diagnostike sa dá potom vymazať stratený kľúč a nakóduješ nový (resp. prekóduješ všetky ktoré máš nanovo). V original servise ti to spravia všetko vrátane nového kľúča, ale rátal by som tak 200€.
  7. No to mi je už jasné, skôr som chcel vedieť či je možná tá nekompatibilita medzi snímačmi ABS a nejakou značkou ložísk.
  8. Zdravím páni, rád by som dotaz ohľadne ložisiek / ABS snímačov.. Vymenili mi obe predné ložiská a prestalo fungovať ABS / ESP. Diagnostika hlási obidve predné kolesá ako "Koherencia..." ABS čidlá menené neboli, pred výmenou žiaden problém. Mechanik spomínal, že nové ložiská mali vraj nejaké zúbky trošku iné. Od jeho kolegu som počul, že vraj sa dávali do 407 nejaké 2 druhy snímačov (2 rôzne značky). Nové náboje sú značky Delphi Otázka teda znie, je možné, že to založili správne, len treba iné snímače? (napr. tiež značky Delphi?) - to by bolo najlacnejšie riešenie, 19€/ks. Alebo je potrebné iné, nové náboje inej značky? Alebo je to fakt len taká pakovina, že založili obidve ložiská naopak? (ak áno, dajú sa "otočiť"?) Vopred pekne ďakujem za objasnenie.
  9. slajfo

    Ovladače stahování oken

    Díky moc za fotky pecuch, len čo si nájdem trochu času pustím sa do toho aj ja, spolujazdcove nejde dobre. Kontakty na plošáku aj mňa prekvapili, čakal som mikrospínače a tak som ani nevidel veľkú šancu v oprave (čistení).
  10. slajfo

    Servo problem

    Tento problém s vŕzganím a speneným olejom som riešil pred niekoľkými mesiacmi, pomohol mi postup ako ho opisuje Chozeluizskuner , alebo ešte presnejšie pecuch. Odvtedy s tým mám pokoj. Takže odporúčam
  11. slajfo

    Přední světla

    Podľa mňa cez otvor pre žiarovku, niečím tenkým, dlhým, nakonci vata, alebo handrička, nejaký roztok, lieh.. Ešte som to nerobil, možno niekto poradí so skúsenosťami.. Ale chystám sa na to pomaly.
  12. Áno čítam diskusie o FAP už asi rok, nevidel som dodnes info o iniciatíve slovenského ministerstva dopravy zakročiť. Jasné, že je to super keď sa s tým dá prejsť cez EK, moja otázka znela dokedy a čo sa zmení.
  13. V dnešných večerných správach TV Markíza bola reportáž o FAP/DPF(off), kde spomínali iniciatívu ministerstva, zakročiť voči majiteľom FAPoffnutých vozidiel. Majú tlačiť na prevádzkovateľov emisných kontrôl, nové prístroje na podrobnejší monitoring dymivosti a sprísnenie limitov. Má to byť odpoveď na dnešnú módu vymlácovania DPFiek a FAP filtrov z dôvodu vysokých nákladov na kúpu nových. Aký máte na to názor? Máme dôvod báť sa ďalších EK? V minulosti som zachytil info, že aktívne už idú po takýchto emisiách v susedných krajinách. Myslel som, že na SVK to tak skoro nedorazí. http://www.tvnoviny.sk/domace/1785100_vojna-s-karcinogenmi-pokracuje-diesel-bez-filtra-by-sa-nemal-dostat-na-cesty FAPoff zdar.
  14. slajfo

    Přední světla

    Pokial mas normalne halogeny, asi najlepsie co tam mozes dat su Osram Nightbreaker. H1 pre stretavacky, H7 pre dialkove. Skusal som aj Silverstar, Philips BlueVision, nejake z Metra, VisionBlue a Nightbreaker nie su az tak "do biela", ale svietia najlepsie. Pomoze aj vylestit svetlomety, pripadne vycistit cocky odvnutra.
  15. slajfo

    Kolik máte kdo najeto?

    ja som kupoval v 02/2014, takže ho mám necelý rok a nabehal som 41 tisíc. Koľko má reálne km neviem, ale som s ním spokojný. Dovoz z FR. Najväčšie investície boli len pneumatiky letné + zimné, rozvody, oleje, filtre + nejaké drobnosti čo si poriešim aj sám. Starám sa oň a slúži dobre. Na tak starom aute dať toľko kilometrov za rok a bez jedného problému považujem za dobrú kúpu edit: Na jeden som si spomenul, cukal motor, vymenil som váhu vzduchu 407SW r.v. 11/2005, 2.0HDi 100kW.
×
×
  • Vytvořit...