Mohy Odesláno 12. červenec 2013 Autor Odesláno 12. červenec 2013 no mezitim co sem tam čekal tak prijela celá rodinka s Volvem , predchudce V70, je to nějaká 8xx ... 2,4T benzin, serie 240 koní, někde to chipovali a jeli to merit.. slibovej vykon byl 290koní...coz na rodinej kombik jde:D odjizdeli s vysledkem 220 koní to by mě asi nasralo:D Citovat
oddie Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 Chyba je zpravidla v tom, že oni \"odborníci\" často neznají souvislosti, prostě se jen naučili či někde vyčetli, jakým způsobem někde přematlat nějakou část dat, a holt to někde stačí a někde ne. Funguje to podle známého Paretova pravidla - s 20% znalostí udělá 80% případů a má se za děsného odborníka, jenže skutečným odborníkem je jen ten, kdo zná řešení těch zbývajících 20% špeků, ke kterým je potřeba znalostí podstatně víc. To je obecná odpověď na otázku různých sprasených píčťůninků, fakoffů pardon fapoffů a podobných věcí - prostě \"odborník\" odhalí jednu souvislost a zkusí ji nějak ošidit, na nějakém procentu aut to náhodou funguje, tak to začne prodávat, a když se náhodou najde kousek, kde taková úprava nestačí, to je najednou překvapení. Citovat
Mohy Odesláno 12. červenec 2013 Autor Odesláno 12. červenec 2013 no jo hezkej příběh.ale žádnej učenej z nebe nespadl, předpokládám že i ty jsi z mámy nevyjel v pežotu... ne , ten člověk provozuje camp performance, už mi pár aut dělal, žádný problem... Citovat
koblih69 Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 Narovinu, pokud by se jednalo o seriózní firmu která ví co dělá a né jen přehrává SW tak by nejdřív vyřešili úbytek výkonu a pak začali laborovat s úpravou. Pokud si nevěděli rady tak vůbec nechápu, že jsi je na to nechal sáhnout... Přehrát SW stažený z netu dokáže cvičená opice.... Jo takže camp performance? No tak to jsem se trefil na 100% :D:D [upravil dne 12/7/13 11:53 od koblih69] Citovat
Mohy Odesláno 12. červenec 2013 Autor Odesláno 12. červenec 2013 možná si nechám poradit kam se mám obrátit dle Kobliha? Citovat
Bigbadjohn Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 Když Ti někde napíšou, že Ti zvednou výkon ze 125kW na 150kW a ve skutečnosti to je ze 117kW na 130kW a krouťák naroste na 440Nm tak jak to ty jako laik poznáš? S dieslem asi často k omezovači nejezdíš, krouťák naroste a tak to lepší je a pokud nepojedeš na brzdu tak to nezjistíš. Jak tu někdo už psal přede mnou, prachsprosté klamání zákazníka. Děje se to dnes a denně. Je to stejné jako když někdo řekne, že se chipem zvýší výkon a sníží spotřeba. Odkud by se asi teda ten výkon vzal, když je to ken softwarová úprava a na mechanice se NIC nemění? Citovat
koblih69 Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 možná si nechám poradit kam se mám obrátit dle Kobliha? Můžu tě ujistit, že podle kobliha si 100% poradit nenecháš, protože ten by ti napsal, že nemáš dělat takový nesmysly. Citovat
oddie Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 Žádnej učenej z nebe nespadl, rozdíl je pouze v tom, JAK se vlastně člověk učí a co si dovolí prezentovat a prodávat. Já třeba žádné úpravy nedělám, před lety jsem se rozhodoval, zda se tomu věnovat či se na to vys..., a vzhledem k tomu, že se velmi dobře živím jiným oborem, rozhodl jsem se na to prostě vys... I přesto k tomu mám ale víc než solidní teoretický základ od úplně základních souvislostí, který dnes tolik lidem chybí, je totiž směšné, když se někdo ohání \"praxí\" a ohrnuje nos nad teorií, ale přitom nechápe ani základní fyzikální principy. Tohle - chybějící širší teoretické základy a pouze pochycení pár kusých částí z praxe bez znalosti patřičných souvislostí - v kombinaci s drzostí při prodeji, drsně umocněné neuvěřitelnou snadností zásahu do parametrů řízení motoru je přesným důvodem rostoucího počtu těch sprasenin. Dokud ke všem úpravám mohlo docházet jen fyzickou výměnou dílů (vačky, díly karburátorů atd), dělal to jen ten, kdo o tom něco věděl. Dnes, když přematlat data může každý, kdo má do pr*ele díru, počítač a kabel za pár set, a nemusí ani vědět, co ty data znamenají, to pak dopadá takhle. Citovat
Mohy Odesláno 12. červenec 2013 Autor Odesláno 12. červenec 2013 pánové moc se mi líbí že se tu obouváte do chipera... je někdo natolik odborník aby dokázal říct místo toho \"shazování\" , CO může být špatně? nekdo tu psal o tom ze neresil ubytek vykonu: auto je po rozvodech, olejí, komplet filtrech. Co jineho muze byt spatně? Vstriky dle diag jsou v poradku. (samozrejmě umerne k věku) Citovat
koblih69 Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 No ono zrovna tohle jméno je tak negativné známé, že stačilo pohledat po netu... co je s tvým autem asi po internetu nevyřešíme Citovat
Mohy Odesláno 12. červenec 2013 Autor Odesláno 12. červenec 2013 BV406: a mohu poprosit o překlad ? jsem laik a moc tomu nerozumím... Citovat
AKCZ Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 Sry za off ale Tva nalada v popisku lecos napovida s tim jak jsi neodbytny \"Nálada: next level : T-Mobile obchodník\" PS: Nic ve zlem Citovat
Mohy Odesláno 12. červenec 2013 Autor Odesláno 12. červenec 2013 AKCZ :D pohoda. Nicméně ještě tam nedělám , jen jsem to neaktualizoval:P neodbytný jsem proto že se mi nezdá že by každý chiptuner byl takový chuj a neuměl...150kw u mého motoru má každý na webu....a z toho co jsem se tu dočetl tak tomu nikdo asi nerozumí z chiptunerů ....a všeci lidi jenom podváděj... ale jak tedy chipujou mistni majstři Straki a PP205? Když ani jeden nedisponuje brzdou..to jsou podle vás taky podvodníci? a jestli ne..tak co dělají jinak? když nemají u vozu vstupní a především VÝSTUPNÍ) kontrolu formou motorové brzdy? nahrávají nějaký univerzální soft a doufají v úspěch? NECHCI SE NIKOHO DOTKNOUT ale nedá mi to, z vašich odpovědí... [upravil dne 12/7/13 11:42 od Mohy] Citovat
KapriQ Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 AKCZ : +1 Cakal som , kym niekto, nieco taketo napise ale ja sa radsej nepridam. Citovat
rgot Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 Taky bych chtěl zvýšit výkon...mám na taktůlku jen cca 100 hp...a hovno to jede... Citovat
koblih69 Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 Mohy, ta jako fanatický zastánce Vohryzku přece velmi dobře víš, že se prodává dobrý pocit a ne \"tvrdé\" parametry... Citovat
Goldinka Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 jezdi pěškobusem tam koně chybět nebudou Citovat
Přema Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 Já měl kdysi dávno na ex 406 RHZ podobný problém..... chip .... auto jelo super....ale po brzdě u jiné firmy kw jen snad o 5 koní ale krouták zvedli o 60Nm a proto to jelo..... hold pocit je něco jiného než parametry.... ale 90% lidí na brzdu nezajedou a na to se spolehá....pocitově auto jede líp a to jim stačí..... Citovat
Mohy Odesláno 12. červenec 2013 Autor Odesláno 12. červenec 2013 chjo je možný dostat normální odpověd? Na normální otázku? At to nekomplikujeme, tak na ten muj posledni delší příspěvek.... Myslím že s tím si vystačím. Ad Kobliha: prej fanatickej:D:papa Bohuzel ač parametry vohryzku nejsou ohromující tak výsledný výkon a sladěnost už ohromující je:P A dost o apple..prosím.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.