Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

406 ew/dw - 625+-25g chladiva sp10

no mě tam včera ta mašina dala 775g může to být i tím ,že tam je hodně chladiva?

nebo může mě někdo přesně napsat kolik chladiva přijde do kompresoru Sanden v 406 1.8 16V 85kW r.v 2002 kod motoru 6FZ nebo EW?

nemůžu nikde najít?dík

Odesláno

No pokud to zni jako velekonocni rechtacka tak by mohl byt v haji.

Asi bych zajel tam co to plnil v ramci reklamace by to nemuselo stat mnoho a budes hned vedet co a jak.

Vic chladiva by mohlo vadit pokud je predepsana jina \"gramaz\" ale jak moc to jsem v koncich toto je uz z meho pohledu jen teorie :myslim

Odesláno

Já mám teď problém, že mi nejede klima na 406 2.0 HDi, kdy sahara sepne, ale kompresor vůbec. Tak jsem ho proměřil a když sepnu klimu, tak napětí do toho jde i proud, ale jen na jednom pinu. Tak nevím, jestli je v háji něco na kompresoru nebo to relátko v jednotce (kdybych k jednotce dal ucho, jde to relátko slyšet, když sepne)? Dík

Odesláno

relátko je počuť pokial máš elektriku na konektore kde sa dá rozpojit kde je olejový filter tak skús či ti ide prúd aj dalej za konektor ak bude aj tam tak najskôr spojka kompresora .

• O 3 měsíce později...
Odesláno

ked klima nefungovala viac ako dva roky, je možné, že za ten čas mohlo dôjsť k zničeniu kompresora, alebo inej súčiastky? klima nebola funkčna z dôvodu uniku.

Odesláno

Ano, pokud se netočil tak je to problém, to bez naplnění nezjistíš. Stejně tak by se měl už vyměnit sušič. Ostatní by mohlo být OK, teda pokud jsi vyřešil důvod úniku. To bývá nějčastěji chladič a nebo trubka pod chladičem.

[upravil dne 11/10/13 15:04 od koblih69]

• O 5 měsíců později...
Odesláno
Ked som bol dať plniť klimatizáciu tak mi ukazoval ten papierik a bolo tom naplnene 585g a klíma bola predtým úplne prázdna .

Keby bolo zlé tlakové čidlo tak mu ani nespustí kompresor a ani saharu . A je na chladiči dole na strane spolujazdca . Poprípade staršie modely by mali mať pri baterke ten vysúšač tak naňom hore je .

musí se vypouštět klima když se bude přehazovat nebo je tam nějaký ventil,že jde přehodit i bez vypouštění...?

Odesláno

Díky,mám z tý klimy strach ,když to tady čtu ,když začne zlobit...ale musí se dát do kupy tak nebo tak v autě jezdí manželka a děti,tak by se upekli....

jaký můžou být ceny:

repas klimakompresoru

přetěsnění všech trubek

na co by jsem se měl zaměřit?

Klíma sepne ,klimakopresor se roztočí,ale nechladí,nápln neutíká...

děkuji za rady

Odesláno

Repas kompresoru považuju za nesmysl - koupit jiný. Přetěsnění trubek? No to se moc nedělá. Ano jsou tam O-kroužky, ale ty bývají OK. Pokud systém uniká tak bývá nejčastěji problém v Chladiči a nebo v Trubkách pod chladičem, které v rozích a u přírub prožere sůl. Já měl ještě 2x proražený ten snímač tlaku - prolínal skrz konektor.

Pokud klima sepne, měl by být tlak v systému OK a měl bych chladit. Pokud nechladí tak buď rozprašovací ventil (nový stojí kolem 900,-) a nebo směšovací klapka.

[upravil dne 11/3/14 21:28 od koblih69]

Odesláno

Charlie nam se to takto chovalo kdyz byla poloprazdna.

Ideal je do prostredniho ofukovace strcit teplomer a cekat .....

A to ze nechladi ci joo poznas na trubkach jedna musi byt hodne studena ikdyz ted neni nejak velke teplo.

Tabulku mas o stranku \"drive\" ;)

A pokud teplomer nemas tak jeden ti pujcim az pojedu kolem - pripadne ti ho tam u nekoho necham.

post-36106-14109635998138_thumb.jpg

[upravil dne 11/3/14 22:15 od Lihous]

Odesláno

No poloprázdná, pokud je tam 100g ( což je výrazně míň než pooprázdná) tak ještě znatelně chladí, sice málo ale chladí. Při nižším stavu už je zase výrazně slyšet chladivo (šum z potrubí) a pak už to vypne...

Odesláno

Nam uz pri 1/2 naplne nestihala ve vetsim teple a sum tam byl taky docela slyset.

Na podzim se naplnila jak ma + olej vakuum a vim ja co vsechno a verim ze bude min dalsi dva roky Ok.

Odesláno

Ono se to správně jmenuje expanzní ventil. Najdeš ho tam co ústí trubky klimatizace do kabiny.

Směšovací klapka není u filtru - to je klapka vnějšího vduchu. Směšovací je v tělese topení a přepouští vzduch přes výparník klimatizace. Pokud je zavřená tak to jde jen před radiátor.

post-25417-14109635999616_thumb.jpg

Odesláno

A směšovací klapka vypadá jak?

V jakým pořadí by si šel ty při hledání příčiny jdou tyhle ventily nějak vyzkoušet a pro měřit?

Mám tady díly a topení ze 2 aut+i klimakompresor kdyby náhodou...

Diky

[upravil dne 12/3/14 09:53 od Charlie 1]

Odesláno

Vyndej palubku, těleso topení a můžete se seznámit :D:D:D

Kompresor se tedy točí, OK? Pokud ano, nastav minimální teplotu a nech to vrčet. Pak musí bejt trubka z kabiny studená (vystupní studená, vstupní vlažná) a je jasný, že směs do kabiny jde. Tím bych začal.

[upravil dne 12/3/14 10:40 od koblih69]

Odesláno

To musí palubka ven?to nejde vytáhnout spodem?

OK dnes zkusim,ale minulej rok jak jsem to zkoušel tak byla jedna,žhavá a druha tepla.......

Na svým jsem jednu mel vlahou a jednu studenou a orosenou.....

Odesláno

OK je to vtedy-

-Výstup z kompresora do chladiča=horúca trubka:D

-Výstup z chladiča do výparníka v kabíne=teplá trubka:)

-Spiatočka z výparníka v kabíne do kompresora=studená trubka:(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...