Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj tak se pridavam do klubu tem co nejde klima,Mam problem prestala mi jit klima u 406 1.8 16v 85 kW nechal jsem doplnit chladivo chybelo asi 400g,kompresor spina ,toci se ,ale trubky od klimy jsou teply,da se nejak zmerit jestli kompresor dava tlak?jinak to je manualni klima,nebo kde by mohl byt problém?diky za rady!

[upravil dne 22/3/14 21:33 od Charlie 1]

Guest servisman
Odesláno

Nic naplat taky jsem měl málo chladiva, tak jsem nechal udělat zkoušku ,dal i barvivo a doplnil klima ,aby se léle pak hledal únik. Zatím druhým rokem jezdím a chladím.

Odesláno

400g je pomerne hodne nemuze byt nekde dirka kterou to uteklo?

Co diag.?

U naseho me ceka doplneni nejak prestava stihat mozna uz zitra na tuto operaci prijde rada....

Jinak klasika pojistky kouknout zda se skutecne kompresor roztoci po sepnuti spojky zmerit napeti na spojce/zda tam je/......

Sic ne zrovna Ok ale zkusit na ventilku \"odfouknout\" trosku naplne zda tam je tlak.....?

Vic me nenapada.

Odesláno

muže být špatnej tlakové spínač(pokud tam je ale mněl by),skusit ho jen na zkoušku překlemovat

Odesláno
400g je pomerne hodne nemuze byt nekde dirka kterou to uteklo?

Co diag.?

U naseho me ceka doplneni nejak prestava stihat mozna uz zitra na tuto operaci prijde rada....

Jinak klasika pojistky kouknout zda se skutecne kompresor roztoci po sepnuti spojky zmerit napeti na spojce/zda tam je/......

Sic ne zrovna Ok ale zkusit na ventilku \"odfouknout\" trosku naplne zda tam je tlak.....?

Vic me nenapada.

400g za 11let je hodně?voal jsem chlapovi od kterýho auto mám a ten v životě na klimu nešáhl....

Odesláno

Ale vdyt je fuk zda jsi na auto sahl ci ne pokud si vzpominam tak napln na P406 je cca 600-800g dle modelu.

/Pokud se pletu tak me opravte/

Tak ze pokud ti doplni cca 1/2 naplne muze se pripadna netesnost projevit prave po doplneni a to ze automaticka masina/plnicka nic nepoznala :)

Taky znam auta ktere od roku 98 jen jezdi /Oktavka/ a nejake doplneni ci desinfekci neznaji ale znam auto kde proste rok co rok plni .....

U naseho pozoruju ze pri 30°C pred dvema lety v pohode na min udelala klima peknych 8°C na max rychlost ventilatoru na volnobeh po cca 4-5min dnes klesne teplota na cca 10°C a zacne stoupat na cca 14°C tak ze mame taky malo naplne navic jede druhy stupen rychlosti ventilatoru na chladici coz predtim nebylo = proste nestiha :(

A v neposledni rade ne vsechny klima maji stejny olej do kompresoru .....

[upravil dne 22/6/13 07:57 od Lihous]

post-36106-14109631903634_thumb.jpg

Odesláno

Ked som bol dať plniť klimatizáciu tak mi ukazoval ten papierik a bolo tom naplnene 585g a klíma bola predtým úplne prázdna .

Keby bolo zlé tlakové čidlo tak mu ani nespustí kompresor a ani saharu . A je na chladiči dole na strane spolujazdca . Poprípade staršie modely by mali mať pri baterke ten vysúšač tak naňom hore je .

post-11847-14109631903827_thumb.jpg

Odesláno

je možný,že by byl v háji jen kompresor?

mimochodem mám doma náhradní funkční,ale aby se to zbytečně neměnilo...nejdřív vyzkoušet možnosti?

to máš pravdu,ale když to udělalo test těsnosti a byla by tam malá dírka tak to utzeče třeba do 2 dne ale ne do hodiny tak by to mělo teoreticky po naplnění jít....:myslim

Guest servisman
Odesláno

ano může býti v háji jen kompresor

pokud by byla malá dírka tak by to chvilku šlapalo po naplnění

není nyní nějaká akce u Vás co se týče klimatizace ? Zajet a provést kontrolu .

Odesláno

Plnička větší díru musí najít, pokud nenajde, naplní a pak musí chvilku klima fungovat.

Zajel bych na kontrolu, pokud zjistí, že tam chladivo je, bude problém asi v kompresoru.

Odesláno

Ja nasel podobnou tabulku tady - je tam mnoho zajimaveho :o

http://www.pikit.co.uk/peugeotmt/air%20conditioning%20charge%20chart.html

Vcetne toho uz zverejneneho grafu

Tlak asi jen s diag. jinak asi nezjistis doma.

Ted me jeste napadlo co cidlo ve strope jede ventilatorek?

Klapka na michani vzduchu funguje?

Pokud mas automatickou klimu muze byt zakopany pes i tady....?

[upravil dne 22/6/13 09:49 od Lihous]

Odesláno

ne je to manuální klima,takže ventilatorek stropní není klapka funguje...

jo je u nás akce 1g chladiva 0,50hal+vyčištění 200Kč,ještě jsem si všiml že při sepnuti kompresor dost jakoby šustí u mýho zapne a není slyšet tady je,že by byl přidřenej?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...