Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vyzná se tu někdo v zákoníku práce?

Recommended Posts

Odesláno

Zajímá mě hlavně přesčasy,respektive jak dopředu mě o tom zaměstnavatel musí informovat?

Poslední dobou mi nařizují přesčas 5 minut před koncem pracovní doby,tak bych chtěl vědět jaké mám práva a jak se můžu bránit.:( už je to neúnosné.

Ještě ke mě přijdou s papírem jestli to chci převést nebo proplatit,když si to nechám převést na náhradní volno,tak se to nevztahuje k zákoníku práce o přesčasech,kde je limit 150 hodin,což mi neřekli.Spíš automaticky přijdou a natvrdo mi to převedou a vůbec se semnou nebaví.

Díky za ohlasy a pomoc.

Odesláno

Já si přesčasy organizuju sám, a to taky nejsme žádná malá firma, ale určitě záleží na tom, jak máš napsanou smlouvu.

Každopádně ale platí pravidlo: Nechceš dělat dýl??? Tak si běž, za bránou čeká dalších 100 co budou dělat rádi přesčas.

Bohužel to tak je:(

Odesláno

bohužel ale je to tak.... Když jsem přišel za vedením,že chci ukončit pracovní poměr,tak mi to bylo rozmluveno a přidáno na platě :D

Ono když budu chtít odejít sám,tak je 2 měsíční výpovědní lhůta i když mám smlouvu na dobu určitou.Když seženu práci a budou chtít abych nastoupil hned,tak je zase komplikace,nepustí mě a ještě vlastně když odejdu sám od sebe,tak budu mít krácenou podporu....je to začarovanej kruh.

Takže práci sháním,ale na Znojemsku pro mechanika-elektronika toho moc není...:(

[upravil dne 17/6/13 19:10 od 222johny222]

Guest servisman
Odesláno

přesčasy jsem dělal a co mne dovolili dokonce i 100 hod měsíčně,když bylo třeba.Pak to nějak omezili,ale ono pokud bylo potřeba tak každý dle svého bud zůstal v práci a pomohl při havárii či šel domu. Ono pak když byla výplata tak koukali . Ono to nařizování přesčasu má svoje oni nařídí a pak musí býti nějaké to volno a podobně.Můžou nařídit jen několik hodin a ne budeš tu do rána a pod.Pokud člověk potřebuje prachy tak každý mlčí,a je mu jedno kolik odmaká navíc.Pamatuji dobu když jsem makal 320 hodin měsíčně a každý mi záviděl výplatu.

Odesláno

a ty jseš u policie,hasičů nebo jak to máš?

Jenže kdybych to měl zaplacené...ale ani pořádně to nezaplatí a vůbec nedájí 25% navíc.To je to na tom to smutné...Jde o přístup,ale tam kde dělám se chovají k lidem jak ke zvířatům a když se ozvu,tak jsem za blbce....:(

Guest servisman
Odesláno

jak kde měl jsem solidní práci ,ale bohužel skončili jsme všichni loni.

Odesláno

Takže práci sháním,ale na Znojemsku pro mechanika-elektronika toho moc není...:(

U nás ve firmě takovýho hledáme, nebo jinak nevím jak teď, ale bývalý šéf, který byl odejdut hledal :D A ty vyhlášky by byly jenom velký plus ;) Ale jsme na druhý straně republiky :myslim

[upravil dne 17/6/13 19:41 od radim.1008]

Odesláno

je mi 23 let a říkám si to taky... peníze nejsou všechno a když jsem dělal v Jihlavě,tak jsem si uvědomil jak jsem se rodině a přítelkyni odcizil. Po návratu to trvalo půl roku než se všechno dalo do starých kolejích.Si třeba řeknete..vole seš mladej,zbytečně to dramatizuješ.:(

Odesláno
U nás bych Ti prácu na 80% sehnal v oboru, ale do Kuřima to máš docela daleko, ale já bych dostal 20 000.- odměnu za sehnání nové pracovní síly:D

Šaldo to říkáš teď, když ležím rok doma? :nevim

Stěhování do Brna by mi nevadilo a práce v oboru by byla super, ale teď už jsem přijat na VŠ :roll:roll

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...