Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

@bart.lbc: takto by som to nezjednodusoval... su niektore typy pneu ktore \"pilky\" robia stale lebo maju taku (vadnu) konstrukciu, dokonca to robia len na nepohananych napravach... (a neboli to cinske pneu:-) )

ale moze to byt ukazovatel, ano.

[upravil dne 2/7/13 12:07 od merlin99]

Odesláno
:xvul Tomik: Koukám že más furt co dělat kolem své 407 :myslim

tak pomaličky sa porobí všetko. prvých 1000km mám za sebou :D aj ked tá struna ma trochu prekvapila myslel som že stabilizator nejaký čep alebo také niečo. ale v pohode. ložisko inak dnes vymenené. tak aspon to už nehučí ako divé.

Odesláno

Zdarec,

bohužel mám taktéž problém s nápravou. Chtěl bych se Vás zeptat jestli by jste nedokázali poradit.

Při jízdě když zatočím do leva tak se ozývají z právé přední části bouchání, i když jedu z kopce a mám vyřazeno, neporadíte co by to mohlo být, když točím do prava tak žádné bouchání se neozývá.

Předem moc děkuji.

Libas

Odesláno

auto na zdvihak a skusit ci nieje niekde nejaka vola.. chytit za kolesa o zistovat kde je co volne.. mne pri rozbehoch s vytocenymi kolesami takto buchalo v naprave ked som mal vymlatene vonkajsie silenbloky ramena... a ked som zodvihol auto na zdvihak hned bolo vidno kde je vola a co je na chybe... niekedy staci takto poskusat

Odesláno

tak toto je môj problém najprv to len sem tam buchlo po prejdení väčšou nerovnosťou. pri výmene ložiska náboja keď sa auto zdvihlo tak nastal problém vtedy už bolo uplne vidno na strune že je KO auto búchalo už o dušu. včera som si to celé rozhodil pripravil na výmenu. dnes som si zaobstaral sťahováky, zajtra by mala byť struna doma. a hurá skladať to naspäť.

a ešte predpokladám že struna sa zvykne zlomiť kvôli chybnému vrchnému uloženiu ...ale teraz som to obzeral a nejako nechápem ako to tam funguje je tam ložisko???a kde???

post-13633-14109632236125_thumb.jpg

Odesláno

no vidíš koblih to som si všimol. ale nejako sa snažím najsť príčinu zlomenia tej struny. ja čo viem, čo som sa aj dočítal tak sa to lámalo hlavne kvôli tomu vrchnému uloženiu. ale pri 407 ma nič iné nenapadá ako únava struny vekom a následne nejaký prudký naraz (tie naše cesty sú samá diera a len plátajú a plátajú) a potom KO struna.

Odesláno

taká otazočka. ako má byť položená struna na sedle tlmiča. nevidim tam žiadnu zarážku alebo také niečo ako napr. pri P406 to bolo. ide mi o to aby som ju tam presne dal a nebol s ničím. problém. zajtra sa na to chystám. horné uloženie tiež nemá žiadnu zarážku. a ešte otazočka je potrebná aj geometria? po výmene struny???

Odesláno

Ja mam este dalsi problem ... neviem to presne definovat, neni to ani ako pukanie ale ako by mi niečo vzadu v kufri alebo niekde vzadu za mnou pukalo alebo skakalo ... taky zvuk ako pri otvarani zavaraninovej flasky :D alebo ako to prirovnat, a robi mi to iba ked je vonku horuco ... strasne to hrka ked chodim po nerovnosti ... ale akonahle sa ochladi a je chladnejsie tak to nepocut skoro vobec ... netusim co to je, u mechanika som sa uz takto ofajcil ze som za nim isiel ked bolo skaredo a chladno a vtedy to ani neprdlo ... na druhy den krasne a pukalo to jak blazen, som sa citil jak debil :D poradte co by to mohlo byt, lebo ja nemam ponatia

Odesláno

tak u mňa dnes nastala výmena struny. poviem Vám dalo mi to zabrať hlavne to keď som uťahoval vrchné uloženie tlmiča zlomil som 2 šrouby nahradil som tým čo som doma našiel, potom bol kusok problém dostať tlmič do toho ramena nakoniec sa podarilo poskladalo sa to. vyskúšané. auto tlmí nebúcha ( akurát teraz keď je vymenené ložisko ktoré nehučí, a prestala búchať struna počuť nejaký rachot zo zadnej napravy. ale nie od nápravy. ale asi kufrové dvere nedoliehajú riadne niekde sa to tu riešilo skúsim to s tou izolačkou na zadnom okne.) som rád že som sa zoznamil s prednou napravou na P407 dala mi zabrať ale mám o skúsenosť viac:papa

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Len taká možno dementná otázka (sry, nie som strojár:aut ) Vymieňam pravé predné ložisko a po zložení tehlice som zistil, že sa porúčal aj spodný guľový čap (tá packa) je v nej ložisko tuším 6205 s rozmermi 27x52x15. A tu je problém, pretože to ložisko má byť podľa všetkých tabuliek čo som našiel 25x52x15. Je to možné, že by kvôli tomu, aby sa nedalo vymeniť len ložisko ale celá packa vyrábali špeciálne ložisko, alebo ho len jednoducho upravujú z tej 6205-ky? A ak ho upravujú (brúsia alebo čo) vie to nejaká firma na slovensku? Je to choré dojebabrať to takto, keď sa to ložisko z packy dá v pohode vybrať:grr

• O 1 měsíc později...
Odesláno

To AnRy99 ... musím ti poďakovať, konečne som našiel to správne prirovnanie toho zvuku, ktorý sa ozýva zo zadu od nápravy ... presne ako píšeš, akoby si zobral veko tej flase na zaváraniny a zvrchu nanho pritlačil a keď sa ten plech vracia spať, tak to tak pukne a presne to isté robí aj mne a prejavuje sa to viac keď je teplo ... mne to počuť aj ked idem doma po pásoch pri rýchlosti 5km/h a pritom idem iba po zámkovej dlažbe ... nič, dnes idú na výmenu tyčky stabilizátora, tak dám vedieť, či ten zvuk ostal.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...