Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím včera jsem pořídil nového krasavce. Vše jsem prolezl auto bez koroze, servisováno vše funkční...nicméně po dojezdu domů jsem si všiml vylezlé olejové měrky. Říkal jsem si že jsem to možná jenom pořádně nezacvakl při prolejzání auta takže jsem ji řádně zacvakl a druhej den ráno jsem to projel do práce a jen pro klid na duši jsem měrku znovu zkontroloval a ejhle měrka opět vylezla a to drží celkem fortelně takže vyklepat se nemohla pravděpodobně tam někudy budou utíkat komprese máte s tím někdo zkušenosti čím by to mohlo být?

Díky za radu Jarda

jo jedná se o 406 HDi 66kw r.v. 2000

[Edited on 14/6/13 07:38 by JusT1ce]

Odesláno

Zkontroluj si zda máš správně upevněný černý plastový kryt motoru (je na něm nápis HDI a měl by ho držet 4mi plastovými čudlíky). Nějaké mi chyběly a kryt mi svým chvěním měrku taky vysunoval.

[upravil dne 14/6/2013 09:27 od Medvěd]

Odesláno

Pravda ten kryt tam pořádně nedrží :) uvidím dál...mám hlavně strach aby to nebyly kroužky, nebo prdlá hlava v lepším případě jen těsnění. Ale motor běží dobře takže kroužky to snad nejsou :)

Odesláno

Přesně jak píše Medvěd, na obou 406 mi taky vylézali měrky, ten kryt tam spíš nedržel než držel tak jsem ty plastový kryty sundal a je pokoj, měrka nevylejzá a aspoň vidím na motor a ne na kryt, protože jsem dával několikrát nový ty špunty i držáky a vydrželo to chvilku

Odesláno

ty čudlíky co drží dekl motoru jsou poměrně drahé, i ty silentbloky co na ně položíš dekl, ale když si zkontroluješ ,zacvaknutí\' čudlíku do silentbloku, nestane se, že by to nedrželo, nebo že bys je ztratil

[upravil dne 14/6/13 10:34 od ozzy56]

Odesláno

Ano pravděpodobně to leze z vany přes spalovací prostor a co se nespálí vyleze tudy? je to možné? :)

Myslím kolem šroubení vstřikovače. Je to tam okolo od oleje.

[Edited on 14/6/13 11:01 by JusT1ce]

Odesláno

to co je vidět tak to teče z víka ventilů ... taky sem to řešil ....a vstřikama to opravdu neni když je to vstřik tak se tam utváří taková dehtovitá tvrdá hmota ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...