Ducatista Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Chlapi, hloupej dotaz, ale v servisech mi pokaždý řekli něco jinýho a v manuálu to není. U mýho skůtra není na měření oleje sklíčko aby byla vidět hladina, ale je tam šroubovací měrka, kde je zářez MIN a MAX. Jsou od sebe asi 5 mm. Jenže jak se to měří - když je měrka zašroubovaná, nebo když se jen přiloží bez zašroubování? Protože to zašroubování dělá taky nějakých 5 mm. Zatím to vždy měřím při zašroubované měrce, ale pokud to dělám špatně a měří se to jen při přiložení, tak mám vlastně o 5 mm nižší hladinu oleje, což je na rysce MIN. Díky Citovat
elton Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Když se zašroubuje. Tohle mě kdysi řekli při koupi skůtra. Citovat
Guest servisman Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 někde jsem to četl,že měrka se jen přiloží bez zašroubování Citovat
Ducatista Odesláno 2. červen 2013 Autor Odesláno 2. červen 2013 Bál jsem se že tu ze mě uděláte trotla ale vidím že nejsem sám kdo slyšel obě verze. Když jsem měl kdysi dávno japonský motorky, měřili jsme to s klukama vždycky jen přiložením, moje nynější Ducatky mají na boku sklíčko, takže to je jasný, ale u tohodle skůtra fakt nevím, ono totiž při náplni oleje v motoru 1,2 L těch 5 mm na té měrce je docela velký množství vzhledem k tomu malýmu objemu toho oleje. Takže fakt nevím, abych tam nevozil 5 mm nad, anebo zase málo... Citovat
elton Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Asi záleží v které čínské provincii jej vyrobili... Citovat
Ducatista Odesláno 2. červen 2013 Autor Odesláno 2. červen 2013 Ve Španělsku - Derbi (Piaggio Group). Motor má označení Piaggio 250i (Quasar). Citovat
Šalda Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 To stejný řeším u sekačky, jestli po zašroubování a nebo jen přiložení Citovat
Milan+ Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 To je to samé,odměř si množství,které tam dle manualu přijde a pak si zkus obě verze. Citovat
Edison Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Podobný problém jsme řešili v DP na zcela jiných zařízeních. Nakonec jsme pro \"plniče\" a TK nechali udělat kalibrovaný měrky bez závitů a měrky na origo šroubovacích měrkách se uřezaly. Vím... to Tvůj problém neřeší... Co poslat dotaz výrobci? Citovat
Guest servisman Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 našel jsem toto záleží na jaké To provedeme tak, že motor necháme chvíli běžet, aby se ohřál na cca 60st. Poté motor vypneme a vyčkáme asi 15 sekund. Hladinu kontrolujeme pomocí měrky umístěné ve víčku zásobníku oleje, kterou při měření nezašroubováváme, ale pouze přikládáme. Při tom dbáme na to, aby byl motocykl při měření na rovině a v kolmé poloze. Citovat
Ducatista Odesláno 2. červen 2013 Autor Odesláno 2. červen 2013 Podobný problém jsme řešili v DP na zcela jiných zařízeních. Nakonec jsme pro \"plniče\" a TK nechali udělat kalibrovaný měrky bez závitů a měrky na origo šroubovacích měrkách se uřezaly. Vím... to Tvůj problém neřeší... Co poslat dotaz výrobci?Výrobce loni zkrachoval :D Naštěstí fabrika Piaggio přesunula výrobu náhradních dílů na tu Derbi do Itálie. A motor je komplet Piaggio, takže to je no problem. Když měním olej u jakékoli moto, tak se tam nikdy přesně nevejde to co píše manuál. U Ducati dokonce o cca 0,25 l mín, protože ta má i olejový chladič a ten nikdy nevyteče komplet. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Mě vysvětlovali, že měrky, které se zašroubovávají se měří jen přiložením, ty co se zastrkávají přes odpor se zastrčí až na doraz. Prý to tak je proto, že než by se to zašroubovalo a vyšroubovalo tak by to trvalo, takže tak. Ovšem nejjistější asi bude se fakt zeptat u výrobce Citovat
Hadra Odesláno 3. červen 2013 Odesláno 3. červen 2013 Obrázek je větší....dej mi mail, já ti to pošlu, aneb na pitbike je to přiložením. Mám k tomu obrázek, ale je obdélník a asi by nebylo nic poznat. I když.....na motorkářích jsou taky dva tábory. Možná fakt nejlepší bude prodejce. Ale na Hornetě to taky měřím přiložením a na stojanu ( myslím teda, já to spíš neměřim, páč to olej nežere ) e: Haha...podařilo se. [upravil dne 3/6/13 19:07 od Hadra] Citovat
Ducatista Odesláno 3. červen 2013 Autor Odesláno 3. červen 2013 No chlapi a já si dnes volal kvůli oleji do jednoho skůtrservisu blizko Olomouce a jen mimochodem jsem se ho zeptal na tohle a on mi řekl, že na 100% se to měří při zašroubované měrce... tak babo raď Citovat
Guest servisman Odesláno 3. červen 2013 Odesláno 3. červen 2013 nevím jak ty ,ale já třeba už servisům nevěřím vůbec Citovat
Hugo Boss Odesláno 4. červen 2013 Odesláno 4. červen 2013 tak z mé včerejší zkušenosti kdy jsem si chtěl po zakoupení motocyklu zajet na evidenční kontrolu a přepsat si ho už servisům a hlavně autorizovaným taky nevěřím, protože co kus to originál a pokaždé jiná rada... nemohli jsme najít číslo motoru s typem a po zavolání do třech autorizovaných servisů Honda mi nikdo nebyl schopen říct kde to číslo je , ani po sléze mechanik na kterého jsem dostal kontakt, až po něklika hovorech kdy jsem se dopracoval doopravdy k člověku který byl na svém místě (Honda praha - technický poradce) mi naprosto bez zaváhání a přemýšlení řekl jedno místo kde to bylo... takže k věci , já mám zkušenosti že měřím olej při nezašroubované měrce , přeci než ji vyšroubuješ a zašroubuješ, měření není zcela přesné , a dle mého názoru , radši o deci oleje víc, než mín ;-) Citovat
ozzy56 Odesláno 4. červen 2013 Odesláno 4. červen 2013 mohli by to výrobci sjednotit--u sekačky Honda se měří při zašroubování, u sekačky Husqarna při vyšroubování...(nebo opačně), vždycky musím vytáhnout dokumentaci když měním nebo měřím olej;) Citovat
Ducatista Odesláno 4. červen 2013 Autor Odesláno 4. červen 2013 takže k věci , já mám zkušenosti že měřím olej při nezašroubované měrce , přeci než ji vyšroubuješ a zašroubuješ, měření není zcela přesné , a dle mého názoru , radši o deci oleje víc, než mín ;-)no to jsem si donedávna taky myslel, jenže mi zase v servisu (kterýmu věřím) řekli, že víc oleje taky není dobrý, ať se nepoškodí gufera vysokým tlakem... Zkusím zavolat do Prahy do Aprilie, tam je autorizovanej dealer a Aprilia v některých skůtrech má taky motor Piaggio. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.