Bigbadjohn Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Hmmmm, kámošovi v Chomuticích se bohužel ta povodeň nevyhnula. Odpoledne jsem pro něj byl, musel tam nechat všechno kromě toho co se mu vešlo do baťůžku, protože byl rád, že to s manželkou ještě přebrodili. Takže tam nechal auto, motorku a veškeré vybavení domu Prý tam za posledních 60 let nic takového nikdo nepamatuje. No asi se to bude opakovat i v následujících letech, protože např. jen v Německu se každý den zaasfaltuje nebo zabetonuje 1 km čtverečný plochy. No to pak musí být někde znát. Buď se ty srážky ihned zase odpaří, nebo stečou do nejblížšího potoka. Dcera byla od čtvrtka do dneška na táboře a pro tu jsem zase jel do Staré Paky, protože nejel vlak. Ale vše dopadlo OK, zatím jen ztráty na majetku. Citovat
OK406 Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Ted jsem se vrátil z venku, kde jsem byl pomáhat Martinovi806 vyklízet chatu, jelikož se mu tam dostávala voda. Věci, co jsme zachránili, tak jsem odvezl k mím rodičům do doby, než bude chata obyvatelná. Musím říci, že voda stoupá velmi rychle. Mám i fotky+video na foťáku. Jak jsme se schodli s lidma z okolí, tak to vše je skrze to, že Orlík zadržuje vodu, která se stoupá proti protu. To je všechno skrze opět kvůli Praze, aby mohli postavit protipovodňové hrazení. Lidi co jsou vytopeny např. Podskalí, Břehy, ale i chataři, tak ty jsou na pražáky docela dost naštvaní!!! Něco na tom bude. Jinak co jsme koukali, tak bude dobře zarybněno:super. Přeji všem, aby se jim povodeň vyhnula!!! Citovat
jofo Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Ja uz neviem kde fakt postavit dom. Pri potoku ti ho zoberie velka voda, na kopci sa ti zosunie so zemou, pri lese ti lahne popolom od poziaru lesa,... Je mi luto kazdeho kto takto musi z domu utiect a nechat tam vsetko. [upravil dne 2/6/13 20:52 od jofo] Citovat
ozzy1 Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 OK 406 potvrzuji: http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=781463 Citovat
Moby89 Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Já jsem byl teď okouknout Botič na u křižovatky Michelská x Plynární- zrovna dovezli avii pytlů s pískem, tak jsem si dal před spaním fitko, jinak novej most prochází zátěžovym testem a zatim drží Citovat
Milan+ Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Hmmmm, kámošovi v Chomuticích se bohužel ta povodeň nevyhnula. Odpoledne jsem pro něj byl, musel tam nechat všechno kromě toho co se mu vešlo do baťůžku, protože byl rád, že to s manželkou ještě přebrodili. Takže tam nechal auto, motorku a veškeré vybavení domu Prý tam za posledních 60 let nic takového nikdo nepamatuje. No asi se to bude opakovat i v následujících letech, protože např. jen v Německu se každý den zaasfaltuje nebo zabetonuje 1 km čtverečný plochy. No to pak musí být někde znát. Buď se ty srážky ihned zase odpaří, nebo stečou do nejblížšího potoka. Dcera byla od čtvrtka do dneška na táboře a pro tu jsem zase jel do Staré Paky, protože nejel vlak. Ale vše dopadlo OK, zatím jen ztráty na majetku. Když jsem se vracel z Litomyšle večer,tak už silnice na Sobčice byla uzavřena,koho máš známého v Chomuticích? [upravil dne 2/6/13 22:53 od Milan+] Citovat
Bigbadjohn Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Jo ta silnice už byla zavřená když jsem pro něj byl, asi v 17 hodin to zavírali a stáli tam policajti. Kluk (no teda je mu 56 tak prej není kluk říká manželka) z Vrchlabí tam má chalupu hnedka vedle pana Vrby teda jestli to tam tak dobře znáš. Je to kousek pod tou jednotou. Tak je to přesně tady: +50° 21\' 36.90\", +15° 29\' 15.95\" (50.360250, 15.487764) [upravil dne 2/6/13 23:08 od Bigbadjohn] Citovat
skuci Odesláno 2. červen 2013 Autor Odesláno 2. červen 2013 Tak sem koukal po Koline a okoli s kámošem a zajímavý. .. Kolín zaplaveny nádraží a koleje, firma Miking zaplaveny parkoviště a vedle ve vesnic je Vodopad pod kterym se da v lete ochladit a asi o 20m dál prejit skrz potucek bos nebo prejet na kole... ted je tam valici se voda o sirce asi 5m a hloubku nevím Citovat
Goldinka Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Na Smíchově se začíná Vltava vylejvat, ale hráze se nestaví - nikdo je nedovezl, tak se ani nezačalo... Zítra tam půjdu fotit, asi možná i brzo ráno abych to stihla na tu kulminaci Alespoň podle informací, na netu, jestli se jim dá věřit... Doufám, že to Pardubicko bude stále ušetřeno... Nemám info o chalupě :/ podle netu sice vypadá, že se Loučná nevylila, ale furt sme nejnižší barák ve vesnici :/ Citovat
Péťa Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Goldinko, nemáte tam žádného starousedlíka, kterému byste zavolali? Ta nejistota musí být nepříjemná. Citovat
Goldinka Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Peto: nějaký tam je ale jezdí na svůj barák, kterej je výš než náš, z vedlejší vesnice, zítra budu volat dopo... Je to takový nepříjemný no. Co byly povodně tušim 2010 tak nám tam naházeli pytle s pískem a hlídali nám to tam, páč nás pražáky tam znají, ale nevim jestli letos by to bylo stejný... Citovat
OK406 Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Několik záběrů: Týn nad Vltavou Starý most: Citovat
Milan+ Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Jo ta silnice už byla zavřená když jsem pro něj byl, asi v 17 hodin to zavírali a stáli tam policajti. Kluk (no teda je mu 56 tak prej není kluk říká manželka) z Vrchlabí tam má chalupu hnedka vedle pana Vrby teda jestli to tam tak dobře znáš. Je to kousek pod tou jednotou. Tak je to přesně tady: +50° 21\' 36.90\", +15° 29\' 15.95\" (50.360250, 15.487764) [upravil dne 2/6/13 23:08 od Bigbadjohn] Kouknul jsem,vím kde to je,neznám,kámoše mám přímo na cestě ve směru od Sobčic,dalšího v Oboře dva vedle v Nevráticích. A kolega z práce je taky z Nevrátic,snad zítra dorazí. Citovat
OK406 Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Vyrovnávací přehrada Kořensko. Ráj rybářů. Ted je celá přehrada i s turbínami pod vodou:). Řekl by někdo, že zde stojí přehrada?? Citovat
OK406 Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Soutok Vltava - Lužnice. Jak je ta kaplička (Boží muka) a lesík, tak tam v Kameňáku pobíhala Vondráčkově s Maxou :D:D: Citovat
OK406 Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Loď v zahrádkách. Kdo může říci, že mu v zahrádce pluje loď: Citovat
Goldinka Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Lužnice se letos dost rozlila... pamatuju jak sme jezdili do kempu po proudu Lužnice, za Bechyní... Stopro už to bude pod vodou ( Citovat
OK406 Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Chata Martina806 a voda stále stoupá!! Ještě, že má Martin Peugeot 806 a vše se tam vejde:super: Citovat
OK406 Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Třeba motorová sekačka, kterou Martin806 táhne do 806 a pak ke mě do garáže : Citovat
OK406 Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Parkoviště pod kostelem v Týně nad Vltavou. A pak že není místo na zaparkování auta či lodě: Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.