Mysak_Bob Odesláno 22. květen 2013 Odesláno 22. květen 2013 jj , dnes je to problem. Nekteri radsi koupi to same zbozi za 100Kč, kdyz dostanou 20% slevu, nez kdyby to koupili za 75Kč bez slevy. Holt nekteri jsou medialne zpracovany ovce. Jinak sorry za OT [upravil dne 22/5/13 09:40 od Mysak_Bob] Citovat
oddie Odesláno 22. květen 2013 Odesláno 22. květen 2013 ...alebo navštívi autosalón predajcu... ano, to je přesně to, o čem už tady dobrou čtvrthodinu hovoříme, Mlho... To si fakt ty predajcovia myslia, že ľudia nemajú čo robiť, a chodia len tak po autosalónoch, vypisujú @ a telefonujú len tak aby niekoho otravovali?? Na tomhle dotazu je krásně vidět, jak absolutně netušíš, která bije. Ano, drtivá většina dotazujících se po mailu či telefonu opravdu nakonec nepřijde, ačkoliv si i dohodli návštěvu, a je jedno, jestli to dělají z nudy, nebo jestli jsou debilové, nebo oboje najednou. Zkušenost s tím má každý, kdo někdy něco nějakou dobu (ne jednorázově) v inzerci prodával. Už jsem tu párkrát uváděl příklad, kdy jsem prodával díly, měl jsem na to zvláštní číslo (to je v dnešní době téměř nutnost), a měl jsem tam řadu čísel uloženou pod jménem BLB, protože takový zavolal, ptal se na konkrétní věc a cenu, souhlasil s ní, ať mu ji rezervuji, že ihned sedá do auta a jede pro ni, ovšem těch 50 km nedojel ani za tři týdny, zato volal kvůli jiné věci a že opět sedá do auta a jede pro ni. Telefonní seznam s čísly pod jménem BLB čítal v mém telefonu DESÍTKY záznamů, a nedělám si iluze, že jiní prodejci to mají jinak, ostatně řada z nich mi to potvrdila také. A kdo to dělá déle - jako např. dovozce fungující přes 20 let - ví podle mě dostatečně přesně už ve chvíli, kdy někdo zavolá či napíše, jestli z toho obchod může být či zda je lepší to rovnou odepsat a počkat na normálního zájemce, co nemá v hlavě nas*áno. A vůbec to v tu chvíli neznamená, že by prodejce měl \"smůlu\", ba přesně naopak. Citovat
odee Odesláno 22. květen 2013 Odesláno 22. květen 2013 Souhlas s Oddiem, protože člověk, kterej se v obchodě pohybuje delší dobu, by měl dokázat odlišit (s prominutím) zrno od plev, protože nemá význam zbytečně ztrácet čas s lidmi, u kterých předem jasně odhadne, že nemají nákupní potenciál. Samozřejmě, že se pak může stát, že třeba přijde o obchod, ale to už je na jeho zkušenostech, či odhadu. Já si třeba osobně myslím, že mám odhad na zák. poměrně slušnej a navíc se radši věnuju i zák. u kterých vidím i sebemenší kupní potenciál s stejně se mi stává, že měsíčně mám takových 10-15 prac.hodin, který sem strávil projektováním návrhů lidem, kterým pak nestálo za to ani napsat pár písmen, že se rozhodli jinak... takže i tady je potřeba to vidět z obou strat a sorry, ale člověk, kterej nikdy v obchodě nedělal to nedokáže posoudit objektivně-to nemyslím na nikoho konkrétního. Citovat
maturantka Odesláno 22. květen 2013 Odesláno 22. květen 2013 Omlouvam se za off-topic, ale nemuzeme se divit, ze se u nas prodavaji stoceny sroty, kdyz kazdyho hlavne zajima co nejnizsi cena/sleva. Oddie rekl, ze vozi slusna auta a nechavaji si za to zaplatit. Proc by slevovali z ceny za svou praci, kdyz se vi o jejich kvalite a na sto procent se najde nekdo, kdo to auto koupi? Asi bych na takoveho \"zakaznika\" nemela potrebu byt prijemna. Dokud nebudem ochotni si priplatit za kvalitu, bude to tu porad mizerie a poctivi podnikatele a obchodnici budou mit malou sanci na preziti... Citovat
Krt€K Odesláno 22. květen 2013 Odesláno 22. květen 2013 Maturantka: Pod to se podepíšu... kamarád u nich kupoval Volvo V40 (ale už je to pár let, tak nevim, jestli ho nekde v galerii budou mít)...nebylo bouraný, jen se mu asi někdo natlačil na zadní nárazník a p´v tom místě byly na kastli bublinky...mám dojem, že to dopadlo tak, že to nafotil, poslal a oni mu nějakou pětku vrátili.. Citovat
odee Odesláno 22. květen 2013 Odesláno 22. květen 2013 To Maturantka: tos vystihla přesně to, co je tady u nás problém...Každej prodejce uměle navyšuje cenu, aby mohl nahodit co největší % slevy, ne proto, že by snad každej chtěl být svině, můžu Ti říct, že většina těch lidí se za to stydí, ale dneska fakt 90% čechů koupí jen zboží kde je sleva, čím vyšší, tím lepší. Dokonce sem už zažil pár lidí, kteří přišli s konkurenční nabídkou a já sem jim spočítal lepší cenu a oni stejně chtěli ještě větší slevu, bo tam jim nabídli 30% a já jen 20% a vůbec neřešili, že konečná cena co jim nabízím je nižší Je to normální? Citovat
sloters Odesláno 22. květen 2013 Odesláno 22. květen 2013 Máme to ve firmě stejně.Ceníkové ceny jsou pouze nástřel,protože zákazník chce vidět slevu v %.Ceník je kalkulovaný tak,že zákazníkovi dáme až.. 30-40% rabat,ale naše marže je pořád slušná Bohužel je to dnes nutnost,kdyby jsme měli jenom ceníkové ceny (nehledě na částku) bez slev,tak nic neprodáme. Citovat
64draki Odesláno 22. květen 2013 Odesláno 22. květen 2013 Mno, já samozřejmě jednám dál i se zákazníkem, který se ptá po telefonu na možnost slevy. Taková možnost přeci vždy existuje-samozřejmě uvidí se na místě. Ovšem tvářit se na pozici prodejce jako mistr světa který milostivě prodá krám na 4 kolech jen těm, kteří jsou mu osobně sympatičtí a nedělají problémy? No nevím nevím, kam se dá s takovým přístupem dojít. Řekl bych že byznys obecně je právě o lidském přístupu a citu pro obchod:) Citovat
Rejty Odesláno 22. květen 2013 Odesláno 22. květen 2013 stačí 3% sleva z ceny a lidi se líp dívají vždycky řikám..to máte na cestu:D:D Citovat
ozzy56 Odesláno 22. květen 2013 Odesláno 22. květen 2013 možná by stačilo přečíst jejich stránky a člověk hned pozná, jaký mají přístup...,jedna stránka jsou kecy a druhá byznys, když někdo nechápe, že musí být i on sám aktivní, je to marný boj a má možnost jít jinam Citovat
64draki Odesláno 22. květen 2013 Odesláno 22. květen 2013 Právěže jejich poměrně vyspělá obchodní filozofie se kterou se sami prezentují na svých stránkách mi neladila s jejich lehce nevrlým přístupem k zákazníkovi, který si usmyslel se na něco zeptat. Snad každého kupce přece napadne: \"Jak se asi ke mě budou chovat když si dovolím tu neskonalou drzost něco na ojetině reklamovat?\" Ale dnes může být vše jinak a potenciální kupce si třeba naopak hýčkají Citovat
Krt€K Odesláno 22. květen 2013 Odesláno 22. květen 2013 Tak o reklamaci od mýho kamaráda už jsem psal a nebyl problém...s majitelem jsem se několikrát viděl osobně, je svuj, ale za auta si ručí.. Citovat
Vvitty Odesláno 23. květen 2013 Odesláno 23. květen 2013 To si fakt ty predajcovia myslia, že ľudia nemajú čo robiť, a chodia len tak po autosalónoch, vypisujú @ a telefonujú len tak aby niekoho otravovali?? Budes se divit, dost casto asi fakt nemaji. Prodavam cas od casu byt, celkem bezne je to ze se nekdo domluvi na prohlidku, pul hodiny po terminu stale nedorazi, telefon nebere a ani nenapise blbou SMS nemam zajem... nebo ze dorazi lidi co pak znechucene odchazeji protoze jim nevyhovuje neco, co bylo v inzerci jasne zmineno (byt je na spatnem miste - v inzerci ulice a cislo domu, byt je v DV s prevodem do OV az za X let - taktez zmineno v inzerci, pred domem je malo parkovacich mist - co cekaji na prazskem sidlisti?), pripadne exot co podepise smlouvu s tim ze do tydne zaplati hotove a pak nekolik mesicu vola \"zitra privezu penize\" a podobne... Nebo ze mi na prodejnu (modelarsky eshop) pisou lidi SMS z webu ve stylu \"zavolejte chci si u vas neco objednat\" - na to ani nema cenu reagovat. Potencialne problemove zakazniky lepe odfiltrovat hned na zacatku, soude podle seznamu letos prodanych vozidel (6 kousku mesicne) jim to neskodi. Citovat
odee Odesláno 23. květen 2013 Odesláno 23. květen 2013 To Vvitty: to si děláš srandu s tou SMSkou, že jo? To je masakr! Mě by hanba fackovala jen při představě, že bych někomu něco takovýho napsal... Ano, \"náš zákazník, náš pán\", ale všeho s mírou proboha:D Citovat
Honza z Nera Odesláno 23. květen 2013 Odesláno 23. květen 2013 Ale zpět k Rakaru. Na mě ta firma působí velice solidně. Pročetl jsem si pozorně jejich web a musím říct, že majitel má opravdu dost osobní přístup ( což nemusí vyhovovat každému ). Občas si zanadává na politiku - viz. sekce Aktulity, ale proč ne. Není špatné znát názor majitele firmy kde budu chtít utratit nemalou sumu peněz. Mimochodem: zde je takový povzdech majitele firmy http://www.rakar.cz/aktuality/item/104-m%C3%A1lo-kilometr%C5%AF-n%C3%ADzk%C3%A1-cena-v%C3%ADce-kilometr%C5%AF-vy%C5%A1%C5%A1%C3%AD-cena.html ale myslím, že pro většinu z nás tady to nebude nic objevného že? Kdo někdy hledal ojeté auto na českém trhu . . . ale škoda mluvit . . . . Citovat
Vvitty Odesláno 23. květen 2013 Odesláno 23. květen 2013 Odee: bohuzel, nedelam. Taky se obcas vyskytujou pripady co se ptaji na nejakou polozku, deset minut mi breci na rameno jak to mam strasne drahy a ten \"jejich prodejce\" prodava za polovic, pripadne si to muzou objednat za polovic z Ciny... a nakonec teda tech 34,- korun zaplati, protoze to teda jako potrebujou hned, a ne az to ten \"jejich prodejce\" za dva mesice naskladni, ale fakt jsem strasne drahej a vubec bych jim to mel dat nejlip zadarmo... Takze presne rozumim tomu, proc mohl prodejce uz po telefonu nabyt dojmu ze nema cenu pokracovat. Nastesti je vetsina lidi normalnich a bezproblemovych. [upravil dne 23.5.13 14:38 od Vvitty] Citovat
oddie Odesláno 23. květen 2013 Odesláno 23. květen 2013 Jeden malý příklad - inzerát staršího objektivu na Bazoši, s udanou cenou, přesným popisem, fotkami. Přišel mi mail tohoto změní - opravdu jen to, to je v těch uvozovkách, tato dvě slova: \"Konečná cena?\" Asi jsem opravdu \"špatný obchodník\" a mám strašnou \"smůlu\", ale zastávám názor, že takovému debilovi opravdu nemá smysl ani odepisovat. Citovat
Mohy Odesláno 23. květen 2013 Odesláno 23. květen 2013 pánové asi jsem ve svém ráji, v tomhle topicu. Jsem (jak jinak) taktéž obchodník a lidi sou takový dementi... S 99% prispevku zde se ztotožnuju. Nemá cenu se zabývat klienty co začínají větou o možné slevičče...pravidla na svém obchodě určuju já, tudíž i to komu dám slevu. A pokud se na drzovku zeptá...nejsme na tržnici, ceny znáte. Nelíbí se Vám to? Nic vám nebrání koupit jinde, trh je přeci otevřený. Cože, že Vám na tom eshopu nikdo neporadí s výběrem, nemůžete si ten telefon prohlédnout naživo, hledat na internetu recenze neumíte? To mě vááááááááááááááážně mrzí Ale ale, vy chcete radu oborníka? No rád pomohu...svému zákazníkovi. Případně druhá varianta, můj čas je drahý nic Vám nebrání mi ho zaplatit Hotovo dvacet, prodáno Na lidi je třeba v obchodě jednání v kombinaci \"biče a medu\" ... český zákazník sám neví co chce, ale rozhodně ví že to chce zadarmo... to je typicky česká vlastnost. Citovat
odee Odesláno 23. květen 2013 Odesláno 23. květen 2013 Přesně to miluju. Hodinu zák. ukazuješ zboží+funkce atd. a pak když mu píšeš smlouvu a zmíníš, že doprava je za 500,- (u zboží za 30 000,-), řekne Ti, \"tak to si objednám na Vašem e-shopu, tam mám dopravu zdarma\":grr jasně, je to v rámci firmy, ale zák. prostě nechápe, že se mu prodejce věnoval hodinu zadarmo:grr Mě se to naštěstí netýká, protože kuchyň si zatím většina lidí projektovat přes net neumí, pokud teda nenakupují ve žlutomodrém obchodě, kde je to prej nutnost:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.