Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Byl jsem v zahrádkářství a protože potřebuji vysázet novou trávu, kde asi 50% je starý trávník a zbytek je bez trávy, tak mi bylo doporučeno, starou trávu zničit roundupem a po 14dnech vysázet novou trávu na celém trávníku. Co myslíte, je to správný postup? Jde to udělat takto? A pak by mě zajímalo, kolik koncentrátu je potřeba na cca plochu trávníku 5x5metrů.

Odesláno

deci bude bohate stacit. Pokial je to 5x5m vycisti to cele. vysledny efekt bude lepsi. na tak malu plochu by som isiel do travoveho koberca. Vysledok (pekny travnik) mas okamzite.

Vygugli si postup zakladania noveho travnika (vyrovnaie plochy, valcovanie, hnojenie, siatie alebo polozenie koberca, valcovanie, polievanie, kosenie).

Ked chces mat pekny travnik tak ako hovoria anglicania staci len polievat a kosit, polievat a kosit, 300 rokov polievat a kosit...

Odesláno

Veď písal, že deci. 1 dcl = 100 ml :)

Išiel by som tiež do koberca, na taký kúsok je to za pár korún, a hlavne je to hneď...

Odesláno

malé dávkování neumím :D to si přepočtěte, ale dává se 2L na ha + 200l vody.. a dej raději víc než míň.. a pokud chceš ušetřit tak kup clinic je levnější jak roundup a je to to samé...

Odesláno

hele mě tenkrát kdysi řekli, že ten roundup to zničí komplet a pak se tý následující trávě nebude moc dařit... ale v malém množství to asi nevadí...

Odesláno

Hlavně to neaplikuj, když bude foukat vítr.. ta mlha z toho zničí všechno v dosahu.. ovocné stromky, keře, kytky.. prostě vše :bojim

Odesláno

Teď měli ten hořák i s náhradníma \"lahvema\" v lidlu, na takovej kousek, by to mohlo stačit. V té ploše bych, ale místo roundupu, volil spíš rýč a trávu zaryl. Bude to sice trošku pracnější, ale nesrovnatelně rychlejší, zvlášť když píšeš, že to není bůhvíjakej kanaďan. Jinak známej, co dělá v osevě mi doporučil v případě použití Roundupu, vyzazovat cokoli na ošetřenou plochu min. za měsíc, na lahvičce je myslím uvedeno 3 týdny...;)

Odesláno

Kupm si KAPUT...je levnější a učinek stejný......správná postup je....aplikace-14 dní čekání- přerytí-rozhrabání-uválcování- rozhrabání-uválcování- zasetí.rozhrabání- uválcování.....

U válcování záleží na váze válce..tam pak můžež omezit, ale doporučuju vzhledem K TOMU ŽE TRÁVA POTŘEBUJE POŘÁDNĚ UVÁLCOVANOU PŮDU..souvisí to s kapilaritou zeminy a vláhou:)

Odesláno

U nás na Vysočině se teda tráva nesází...

Při rozměrech co máš bych se vykašlal na chemii, vzal v sobotu ráno rýč, hrábě, pár lahváčů a odpoledne je zryto a po staré trávě ani památky... ale když si chceš na vlastní zahrádku zbytečně cpát chemická svinstva... stejně se ve finále rytí nevyhneš.

[upravil dne 6.5.13 14:21 od Vvitty]

Odesláno

Ahoj, já jsem použil přípravek \"TOTALPLEVEL\" během 10-ti dnů vše zelené uschlo. Vertikutátorem jsem celou plochu vyčistil, rozesel travní semeno ( v mém přípdě zátěžový trávník ) a celou plochu srovnal substrátem pro obnovu trávníku + trávníkové hnojivo a zaválcoval.

Náklady na 100 m2:

TotalPlevel: 130,- Kč

Substrát: 800,- Kč

Hnojivo: 250,- Kč

Po 14 dnech od zasetí travička jako zelený kobereček. Opatrně při prvním sekání. Sekačka na max. zdvih. Strunovka Ti nový trávník zničí. Ideální je kosa.

Odesláno

při tom co sjem psal a pořádném zalévaní máš první lístky \"zaseté\"(já to psát nechtěl, ale ve škole sem měl automaticky 5ku když sem tohle pověděl:D

a sekat bud rotační nebo vřetenovkou:)

Odesláno
U nás na Vysočině se teda tráva nesází...

Při rozměrech co máš bych se vykašlal na chemii, vzal v sobotu ráno rýč, hrábě, pár lahváčů a odpoledne je zryto a po staré trávě ani památky... ale když si chceš na vlastní zahrádku zbytečně cpát chemická svinstva... stejně se ve finále rytí nevyhneš.

[upravil dne 6.5.13 14:21 od Vvitty]

Souhlas s Tebou již výše;-)

Odesláno

Ne že bych tomu způsobu nevěřil, ale tak nějak nemám válec a podobný věci a trávu sadím asi tak, že koupím za kilo krabici v tesku a rozházím to po hlíně...potom to jakoby poklidím hráběma a zalívám. A ono to roste. Není to golfovej pažit, ale je to zelený.

Odesláno

Nepotrebujes valec, staci doska ktoru polozis a prejdes po nej, posunies a prejdes, atd. atd. celu plochu. Viem je to otrava ale na male lochy sa to da. Pripadne si obut lyziarky a nasadit lyze a utlacit to s nimi :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...