Pepito Odesláno 4. květen 2013 Odesláno 4. květen 2013 Včera jsem viděl dvě auta,kde to to jedno neubrzdilo a druhé do něj zezadu trochu ťuklo a pak jsem potkal óóóbrovskou hasičskou cisternu,která jela k té \"nehodě\"... Když se musí platit takto zbytečné výjezdy,tak se nesmíme divit,že chtějí víc peněz za výjezdy Citovat
ChouLu Odesláno 4. květen 2013 Odesláno 4. květen 2013 Pepito výjezd jedné cisterny není zas taková pálka, vychází na cca 2,5 tisíce... u záchranky je to cca 1500 plus léky a u policie nevím Citovat
Medvěd Odesláno 4. květen 2013 Odesláno 4. květen 2013 Pepito - prcek měl před několika málo týdny se skautem návštěvu hasičské stanice v Praze a i já jako otec jsem se mohl této akce zúčastnit. Krom toho, že jsem se poprvé díval z 30ti metrového žebříku na Prahu (brrr) jsem se dozvěděl třeba to, že na hasičské zásahy VŽDY vyjíždí velké auto (cca 7 tuna) s osádkou tuším 4 nebo 6ti hasičů, a to i třeba k otevření zámku u bytu. Takový výjezd je samozřejmě drahý, ale zřemě není na nákup vybavených malých aut. Taky by mohl být problém i na dispečinku, kde by museli sedět lidé umějící fundovaně rozhodnout kam poslat jaké auto. Vím, všechno se dá naučit, ale málokteří hasiči mají třeba tolik peněz jako pražská záchranka, aby si mohli pořídit na každou základnu jednoho MLkovýho méďu s kompletní hasičskou výbavou - to bude investice hodně přes milion. Naopak často slýcháme o tom, jak někde vyjíždí hasiči na zásah s vozy ze 70tých nebo 80tých let minulého století, u kterých je téměř zázrak, že k místu zásahu dojely po ose - a přesto fungují. [upravil dne 4/5/2013 21:29 od Medvěd] Citovat
Pepito Odesláno 4. květen 2013 Odesláno 4. květen 2013 ChouLu:tisícovka k tisícovce,tři takové výjezdy denně,tak to už jsou docela velké výdaje Medvěd:ti hasiči byli z Bruntálu kde mají výjezdové zásahové terénní vozidlo s plnou výbavou na vyprošťování osob a naše desetitisícové město má taky takové vozidlo,ale je fakt,že dost záleží na tom,kdo a jak tu nehodu nahlásí a jak ji zpracuje(vyhodnotí) dispečink Jinak aby vyjíždělo VŽDY velké auto je dle mne mrhání našich daní.. :myslim:papa Citovat
ChouLu Odesláno 4. květen 2013 Odesláno 4. květen 2013 Pepito věř, že těch 10 tisíc je jak kapka v moři... Citovat
odee Odesláno 4. květen 2013 Odesláno 4. květen 2013 Pokud je ročně rozdíl mezi vybraným pojistným a vyplaceným plněním těch 10 miliad, co se uvádí, tak se mi to zdá jako nehoráznej zisk, když vezmeme v potaz to, že to je zisk z povinnýho pojištění, což už samo o sobě mi příjde přinejmenším lehce neetické.... Citovat
gronholmm Odesláno 4. květen 2013 Odesláno 4. květen 2013 Dopředu upozorňuju že nestojím na straně pojišťovny, ale říkám to co jsem stihl za mou praxi na pozici likvidátora poznat. pepito: Zásah cisterny při takovéto bouračce jde VŽDY z povinného ručení viníka, tudíž je výjezd HZS uhrazen pojišťovnou. Co se týče malýho nebo velkýho auta na výjezd k nehodě je taky rozdíl mezi provedením vyproštění a mezi samotným úklidem vozovky třeba po úniku provozních kapalin. \"malé\" vozidlo u sebe, aspoň co já vím, nevozí sorbent odee: ono bohužel pojištění vozidel není pouze povinné ručení... Dnešní problém je že ze zisku který má pojišťovna z povinného ručení se musí dotovat škody uplatněné z havarijního pojištění a třeba i z pojištění skel... Citovat
odee Odesláno 5. květen 2013 Odesláno 5. květen 2013 Gronholmm: na jednu stranu mi to cos napsal připadá jako docela pravděpodobné a tím pádem nemám důvod Ti nevěřit. Na stranu druhou mě teoreticky vůbec nemusí zajímat, že pojišťovny dotují výplaty havárka ze zisku na povinném ručení, protože to je chyba jejich nastavení cen... (v hospodě taky neukecám zákazníka, aby si koupil pivo za 100,- s odůvodněním, že se tam málo jí, tak tím musím dotovat kuchyni). Samozrějmě že v nějaké míře může jeden produkt dotovat jiný ve spoustě firem, ale jde o to, co je v tomto případě snesitelná míra... Osobně si myslím, že jelikož je PR povinné, nemělo by být komerční, ale je mi jasné, že ve chvíli, kdy to zabezpečují komerční společnosti to jinak nelze.. Navíc to má pro spotřebitele výhodu v možnosti výběru. Citovat
koblih69 Odesláno 5. květen 2013 Odesláno 5. květen 2013 Pokud by pojištění nebylo komerční je daleko větší ( takřka 100%) pravděpodobnost, že by velmi výrazně podražilo. Jediné co by to mohlo změnit je že by ho stát dotoval což by byla úplná úchylárna. Co se týká dotování škod z havarijka povinným ručením, tak je potřeba si uvědomit jaká část Havarijního poj. vzniká tak, že si ho sjednává zároveň s poviným ručením nebo jako jeho rozšíření. Proto mi přijde logické aby ty produkty byly propojené nákladově i výnosově... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.